Šešių moterų mūšis - dėl „Eurovizijos“ atrankos vedėjos darbo

Kas ves „Eurovizijos“ atranką kartu su Arūnu Valinsku? Užuot patys parinkę partnerę, LRT televizijos prodiuseriai siūlo žaidimą – leidžia vedėją išrinkti patiems žiūrovams.

S.Nainė su A.Valinsku „Eurovizijos“ atranką vedė prieš metus.<br>D.Umbraso nuotr.
S.Nainė su A.Valinsku „Eurovizijos“ atranką vedė prieš metus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Dec 2, 2014, 8:07 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:25 AM

Visuomeninio transliuotojo interneto svetainėje iki šios savaitės vidurio vyks balsavimas, kuriame žiūrovai gali rinktis vieną iš šešių žinomų moterų.

Sausį prasidėsiančios atrankos vedėja pretenduoja tapti Simona Nainė, Beata Tiškevič-Hasanova, Jurga Šeduikytė, Lavija Šurnaitė-Kairienė, Vilija Matačiūnaitė ir Neringa Čereškevičienė, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Vienos jų tiki savo galimybėmis, kitos sako, kad tikrai nelaimės. Visos – savaip įdomios. Šešios pretendentės mintimis apie „Euroviziją“ ir vedėjos atranką dalijasi su „TV antenos“ skaitytojais.

Grupės „Pinup Girls“ narė S.Nainė iš visų pretendenčių turėtų jaustis keisčiausiai. Prieš metus ji vedė „Eurovizijos“ atranką, tačiau dabar dėl šio darbo turi kovoti.

„Nieko baisaus, manau, konkursas – geras dalykas. Proga pasitikrinti, kaip žiūrovai reagavo į mano darbą, ar debiutas televizijoje buvo vykęs. Čia tokia smagi intriga. Visos mes talentingos, manau, esu verta būti tarp jų“, – diplomatiškai LRT sumanymą komentavo Simona.

Jau po pirmų poros balsavimo dienų paaiškėjo, kad ji ir B.Tiškevič-Hasanova tikriausiai ir bus šio mūšio lyderės. Už S.Nainę feisbuke agituoja jos vyras Jonas Nainys-Jovani, šio partneris iš „Radistų“ Rolandas Mackevičius ir kiti pramogų verslo žmonės.

„Vyras jaučia didelį azartą, bet aš jo neraginu agituoti. Jis labai nori, kad laimėčiau šiuos rinkimus. Man gal net kiek nepatogu dėl to, bet jis teisingai sako: jei žmonės iš tiesų manys, kad man netinka vesti atranką, jų niekas neprivers balsuoti.

Negaliu sakyti, kad pirmą sykį atranką vedžiau tobulai.

Bet blynas tikrai nebuvo tiek prisvilęs, kad reikėtų išmesti keptuvę. Iš pirmo sykio idealiai negali pavykti, galėtų man būti suteikta ir antra galimybė“, – svarstė S.Nainė.

aktorė B.Tiškevič-Hasanova – viena balsavimo lyderių. Ji sakė, kad stengiasi pernelyg nepasiduoti azartui.

„Geriau tą energiją panaudosiu kitur – pavyzdžiui, rašymui. Turiu ką veikti, nė nežinau, ką daryčiau laimėjusi. „Eurovizijos“ atranką žiūrėdavau iki keturiolikos metų, o dabar pažiūriu tik pagrindinį konkursą.

Pavyzdžiui, šįmet žiūrėjau Azerbaidžane (iš šios šalies yra Beatos vyras – Red.). Visi draugai sirgo už Lietuvą, o mes su vyru susipykome, nes Azerbaidžanas dvylika balų skyrė Rusijai. Kaip taip galima?“ – juokėsi moteris, už kurią balsuoti agituoja ir dainininkas Andrius Mamontovas.

Iš pradžių „Auksiniame balse“, o tada – trumpai šį rudenį gyvavusiame šou „Mėnulio fazė“ Beata dirbo su Andriumi Rožicku, tačiau neabejoja, kad smagu būtų ir su A.Valinsku.

„Ar mieliau rinkčiausi „Mėnulio fazės“ sugrįžimą? Tą laidą jau paleidau, gal keista, bet man atrodo, kad jos nebėra jau dešimt metų.

Yra kalbančių, kad man geriausiai dirbti su A.Rožicku, bet mane tai skaudina. Noriu jaustis asmenybe, o ne dalimi, tinkama prie ko nors. Gal tai paaugliška, maištinga, bet noriu parodyti, kad ir viena kai ką galiu“, – sakė aktorė.

Dainininkei J.Šeduikytei yra tekę vesti „Eurovizijos“ atranką. Tačiau, nors ji ir prisipažįsta jaučianti sentimentus, dėl dabartinio vedėjos konkurso nesuka galvos.

„Nieko konkretaus negirdėjau ir nesigilinau, tik žinau, kad kažkas pasiūlė mano kandidatūrą, tai džiaugiuosi.

Nesikišu, neskiriu emocijų šiam reikalui. Esu baigusi žurnalistikos mokslus, darbas televizijoje atitinka mano profesiją. Žinau, kad galėčiau tai daryti. Jei kiti žmonės tai vertina – valio.

Šiuo metu mano jėgos sutelktos į konkursą „Auksinis balsas“, – sakė dainininkė. Ji neketina agituoti gerbėjų balsuoti vedėjos rinkimuose, to nedaro ir „Auksiniame balse“.

„Tiesiog reikia daryti tai, ką sugebi geriausiai. O žmonės tegul patys nusprendžia, ar balsuoti.

Kaip dainininkė „Eurovizijoje“ irgi neketinu dalyvauti. Neseniai dalyvavau spektaklyje „Eurovizija“, kurį mano vyras Vidas Bareikis pastatė Latvijoje. Man tai buvo įdomiau“, – neslėpė Jurga.

Šįmet „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavusi V.Matačiūnaitė įsitikinusi, kad su A.Valinsku sudarytų gerą vedėjų duetą.

„Arūnas – įdomus žmogus, aš irgi nepėsčia, tai turbūt būtų gerai.

Iš pradžių į šitą vedėjos atranką žiūrėjau kaip į pakvailiojimą, tiesiog sutikau, kad mane įrašytų tarp pretendenčių dėl skaičiaus. O dabar suprantu, kad visai norėčiau šio darbo“, – teigė dainininkė, prieš metus vedusi TV3 šou „Romeo ir Džiuljeta“.

Nors vasarą Vilija sakė, kad galbūt dar sykį mėgins jėgas atrankoje kaip dainininkė, dabar prisipažino, jog šįkart to nebus. Dar ir todėl, kad neatsirado tinkama daina, su kuria norėtų dar kartą vykti į „Euroviziją“.

O ar po to, kai Kopenhagoje nepateko į finalą, ji nejaučia alergijos šiam konkursui?

„Gal ir jaučiu, bet mąstau taip: nuo ko susirgai, tuo ir gydykis. Ateityje „Eurovizijai“ tikrai nesakau „ne“, – sakė dainininkė.

Žurnalistei L.Šurnaitei-Kairienei vesti „Eurovizijos“ atranką buvo siūloma 2009-aisiais, kai atlikėjas į šį konkursą buvo renkamas šou „Lietuvos dainų daina“.

„Tada šį darbą turėjau padėtą ant lėkštutės, bet negalėjau išbandyti, nes dirbau kitame TV kanale.

O šįkart čia – tiesiog žaidimas. Nevaikštau po miestą su plakatu „Balsuokite už mane“, agitacija neužsiimu, nespirgu. Gal ta atranka – reklamos žaidimas, kad būtų įdomiau. Nesigilinau į tai. Pasiūlė, tai, pamaniau, tiesiog pabūsiu tarp gražių moterų“, – atviravo radijo stotyje „M–1 Plius“ laidas vedanti Lavija.

Šįmet ji su kolege Birute Lavickiene pristatė knygą „Interjero receptai“, turi daug veiklos, bet „Eurovizijos“ atrankos vedėjos darbo neatsisakytų.

„Nesu tokia „Eurovizijos“ gerbėja, kad bilietui į konkursą metus taupyčiau pinigus. Tokia jau aš – įsijungusi šou dažniau žiūriu, kaip dirba vedėjai, o ne kokia muzika skamba. Vis dėlto reginys bus smagus“, – neabejojo Lavija.

B uvusi TV laidos „Tele bim-bam“ vedėja N.Čereškevičienė apie šias varžybas pasakojo kvatodamasi. Ji dabar vadovauja savo įkurtam vaikų darželiui. Moteris prisipažino, kad noras vesti atranką jai nesukelia nemigos.

„Tikrai neturiu vilčių laimėti. Man tiesiog paskambino ir pasiūlė dalyvauti. Ta paskambinusi mergaitė taip entuziastingai siūlė, kad per minutę pasakiau „taip“.

Bet, manau, laimės jauna, perspektyvi, labai graži mergina, to ir linkėčiau. Jei netyčia laimėčiau, žiūrėčiau kaip į darbą, kurį reikia atlikti gerai. Aš jau seniai televizijoje buvau, 22 metus ten dirbau, viskas gražiai baigėsi“, – kalbėjo Neringa.

Dabar jau ne visi prisimena, kad 2005-aisiais ji pati dainavo atrankoje ir užėmė ketvirtą vietą su daina „Pupa“.

„Ateityje rungtis atrankoje tikrai neturiu minčių. Man dabar norisi ne didelių arenų, o kamerinių, jautresnių dalykų. Galvoju apie tokį muzikinį projektą – be pretenzijų, kur būtų galima šiltai bendrauti su publika“, – kalbėjo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.