Partneris tingus lovoje? Gundykite jį per jaunatį

Šį penktadienį, gruodžio 5 d., 20.55 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją laidoje „Pasaulis X“ viena seniausių magijos priemonių – užkalbėjimas. Tai žodinė formulė, tariama tam tikru laiku, lydima tam tikro veiksmo; ja siekiama paveikti aplinką, išgydyti ligas, išvengti nelaimių.

Per jaunatį galima išprašyti sekso ir meilės.<br>123rf nuotr.
Per jaunatį galima išprašyti sekso ir meilės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2014, 11:12 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:12 AM

Kodėl užkalbėjimai veikia? Vieno atsakymo nėra, tačiau tai, kad užkalbėjimas padeda įveikti kai kuriuos negalavimus, įrodo jų veiksmingumą.

„Mes dar turim daug paveldo ir jis nėra primityvus. Tai dalykai, ateinantys iš senųjų tradicijų. Jie yra dabar, tik gal mes juos sunkiau atpažįstam ir nesuprantam“, – sako humanitarinių mokslų daktarė etnologė Daiva Vaitkevičienė.

Ji teigia, kad stulbinamos pasveikimo istorijos tik dar kartą paliudija, jog tikėjimas tam tikromis aplinkybėmis rodo, kad stebuklai niekur nedingo. Jie gyvena ir toliau, tik kitomis formomis.

Užkalbėjimų galia pagal senuosius papročius ypatinga, paveldėti gebėjimai vilioja ir verčia tikėti, kad mūsų protėviai mokėjo užkalbėti visas ligas.

„Nuo rožės, nuo šuns įkandimo, nuo išgąsčio, nuo nuomario, nuo sunkaus gimdymo, nuo kokliušo, nuo akių ligų, nuo dantų skausmo“, – sakė žiniuonė, žolininkė Judita Kaminskienė. Ji teigia, kad magiškais žodžiais galima užkalbėti ir amžinąją meilę: „Per jaunatį galima išprašyti sekso ir meilės“.

O štai išgąstis gydomas ne tik žodžiais, bet ir veiksmais. „Žmogaus šešėlis matuojamas siūlais ir to gydymo metu stengiamasi nuo žmogaus atriboti būtybę, kuri įsiskverbia išgąsčio metu“, – pasakoja etnologė Daiva Vaitkevičienė ir primena, kad užkalbėjimai atskleidžia mūsų senąją pasaulėžiūrą: ji dar kartą įrodo, kad žmogus yra sudėtinga būtybė, turinti ne tik kūną ir sielą.

„Pasaulis X“ – penktadieniais 20.55 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.