V. Cololo: „Humoristas turi nulipti nuo scenos, kol juokingas“

Juokinti žiūrovus – ne juokų darbas. Taip tikina būrys humoristų, susirinkusių TV3 laidoje „Ginčas be taisyklių“.

V.Cololo.
V.Cololo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2014, 12:26 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:44 PM

Dainininkė Vitalija Katunskytė, parodijų aktorius Vaidas Jočys, legendiniai humoristai Juozas Zavaliauskas, Klarkas (Gintautas Kirkilas), Laima Tamulytė, Vitalijus Cololo, Raimondas Bingelis, anekdotų čempionas Aleksandras Karpavičius pasidalins savo humoristine patirtimi ir smagiausiais karjeros epizodais, taip pat įrodys, kad moka prajuokinti.

„Man nelabai patinka lietuviškas humoras, o esu įsitikinusi, kad geras humoro jausmas yra neįkainojama žmogaus savybė“, – teigė laidos vedėja Rūta Ščiogolevaitė.

„O aš manau, kad mes juokauti mokame. Manęs neerzina nei moterimis persirengę vyrai, nei senus anekdotus šimtąjį kartą sakantys humoristai“, – atsakė jos kolega Kristupas Krivickas.

Nors lietuviško humoro ir nemėgsta, R. Ščiogolevaitė įrodinėjo, kad pati turi puikų humoro jausmą. Ji pademonstravo K. Krivicko parodiją, kuri jį prajuokino iki ašarų.

Kita – V. Katunskytės – parodija irgi pralinksmino pačią ponią Vitaliją. V. Jočio kuriama V. Katunskytės parodija jau tapo kultiniu jo triuku.

Tiesa, ne visi Lietuvos scenos grandai supranta ir mėgsta parodijos žanrą.

„Kai paskambinau Vitalijai paklausti, ar ji nieko prieš, kad ją parodijuosiu, ši net apsidžiaugė“, – pasakojo aktorius V. Jočys.

„Vaiduti, gali mane parodijuoti skersai ir išilgai“, – sakė ji. Deja, yra ir tokių artistų, kurie už mano parodijas grasino teismais…“ – atsiduso aktorius, parodijuojantis ir Rytį Ciciną, ir Algirdą Kaušpėdą, ir Mantą Jankavičių bei daugelį kitų.

„Aš mėgstu pašposyt per koncertus, – aiškino V. Katunskytė. Paprastai koncertus pradedu linksmu prisistatymu ir pridedu: „Vakar man suėjo 85, bet matot, kaip gerai atrodau?“ Kartą po koncerto prieina moteris ir sako: „Aš medikė, noriu jus pakviest į mokslinę konferenciją, kad papasakotumėt, ką darot, kad būdama daugiau nei 80-ies metų taip gerai atrodot.“ Supratau, kad ji mano pokšto nesuprato“, – sakė kvatodama Vitalija.

Tarp V. Cololo ir vyresniosios humoristų kartos atstovo J. Zavaliausko kilo nemenkas ginčas. „Humoristas neturi ant scenos numirti, jis turi nulipti nuo jos dar tuomet, kai yra juokingas, o ne laikytis įsitvėręs kaip aštuonkojis. Seniai pavydi jaunimui ir nenori jiems užleisti scenos, taigi reikia kartais gero spyrio į užpakalį tiems nebejuokingiems humoristams, kad jie nuo scenos nuskristų“, – dėstė V. Cololo.

„Mane publika iki šio atsimena ir myli, kviečia vesti jubiliejų, beje, net ne senukai, o trisdešimtmečiai. Kai tu toje scenoje atidirbsi 40 metų, tada mes pakalbėsim“, – net pakilęs iš savo krėslo atsikirto karjerą scenoje baigęs, bet vis dar populiarus J. Zavaliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.