„Auksinio balso“ legendų vakarą laimėjo A. Lasytė su močiute

Šeštadienio vakarą LRT eteryje – dar vienas „Auksinio balso“ konkursantų mūšis. Prieš savaitę iš kovos iškritus Antanui Zakarauskui, kiti septyni atlikėjai toliau rungiasi. Šįsyk – dainuodami kartu su legendiniais Lietuvos atlikėjais.

A.Lasytė su močiute Ona Česlova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Lasytė su močiute Ona Česlova.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-06 21:18, atnaujinta 2018-01-19 19:11

Šou dalyvius, kaip įprasta, vertinti patikėta ne tik telefonu balsuojantiems žiūrovams, bet ir komisijai. Joje – operos dainininkė Nomeda Kazlaus, muzikologė Zita Kelmickaitė, režisierius Julius Dautartas ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Nors ir pasitraukęs iš kovos, A.Zakarauskas TV žiūrovams pasirodė – kartu su estrados primadona Nelly Paltiniene atliko dainą „Tu ateik į pasimatymą“.

Pirmasis vakaro pretendentas į žiūrovų balsus – Egidijus Sipavičius. Į kompaniją jis pasikvietė Lietuvos roko veteraną – grupės „Poliarizuoti stiklai“ lyderį Šarūną Mačiulį. Odine striuke pasidabinęs E.Sipavičius pasitengė įsijausti į rokerio įvaizdį.

„Man paskambino ir pasakė, kad reikės padainuoti su Egidijumi. Paklausiau – su Selu?“ - juokėsi Š.Mačiulis.

„Su kultūringu Egidijumi“, - pritarė Z.Kelmickaitė.   J.Dautartui pasirodė, kad duetui pritrūko laiko kartu parepetuoti. Aukščiausių balų neskyrė ir N.Kazlaus. Užtat V.Lukočiui pasirodė, kad komisijos nariai tiesiog sėdėjo pernelyg toli nuo scenos.

Kristina Jatautaitė į partnerius pasirinko grupės „Bix“ lyderį Saulių Urbonavičių-Samą. O pasirodymui - „Bix“ dainą „Wor's“.

Duetas parodė tikrą šou – išnirę iš prietemos, šėlo didžiulio ekrane šokinėjančio voratinklio fone, negalėdami atsiplėšti vienas nuo kito. Vaizdas pagal dainos temą – Sauliaus ir Kristinos drabužiai buvo sujungti taip, tarsi jie abu būtų įsipainioję į voro tinklus.

„Vorai neša laimę. Žavi stilistika – Samas šviežiu balsu dainavo, prie Kristinos derėjo. Raudonos kojinės – puikios“, - juokėsi dešimtuku duetą įvertinusi Z.Kelmickaitė.

„Vorų daug kas bijo, o jūs buvote per daug įtikinantys. Dabar Lietuvoje padaugės ligonių“, - spėjo J.Dautartas.

„Kojos – fantastiškos. Auksinės kojos, auksinės rankos ir auksiniai kiaušiniai – viskas viename“, - smaginosi ir N.Kazlaus, vis dėlto pasigedusi įdomesnės numerio pabaigos.

Deividas Norvilas–Deivis, nuo vakaro pradžios pirmavęs žiūrovų balsavimo lentelėje, susirado du svarbius kozirius – „Anties“ lyderį Algirdą Kaušpėdą ir šios grupės superhitą „Alyvos“.

Dainininkai scenoje atrodo it dvyniai – su vienodais frakais, makiažu, šukuosenomis ir juodai dažytomis lūpomis. „Jis bus lyg mažas Kaušpėdukas“, - pasirodymą pristatė karjeros 30-metį švenčiančios „Anties“ dainininkas, tuo pačiu pakvietęs į gruodžio pabaigoje vyksiančius grupės koncertus.

Vaizdas – pritrenkiantis. Deivis ir Algirdas susikibo rankomis ir pademonstravo ne vieną dieną repetuotą šokį.

Plojimai netilo ilgai, tačiau komisija buvo skeptiškesnė. Z.Kelmickaitė sakė, kad pasirodymas priminė vaikų darželį, N.Kazlaus pasirodė, kad A.Kaušpėdas nustelbė Deivį.

„O aš manau, kad tai buvo nuostabus atradimas – kad Algirdas gali dainuoti garsiau ir operiškiau už Deivį. Originalu, atrasta, surežisuota, aprengta, skamba. Jūsų valsas ir polka – kaip man gražu, kai du vyrai taip šoka“, - reikalus pataisė dešimtuką parašęs V.Lukočius.

Monika Liu paruošė lyrišką pasirodymą – su Olego Ditkovskio, Sauliaus Bareikio ir Kosto Smorigino „Aktorių trio“. Baladė „Aš mylėjau tave tau nežinant“, kurią jausmingai yra dainavęs ir Vytautas Kernagis, jaunos dainininkės pasirodyme irgi skambėjo gražiai ir jautriai.

„Aktorių trio virto gražiu kvartetu“, - džiaugėsi šou vedėjas Giedrius Savickas.

„Monika, prisipažinkit, juk gražu dainuoti lietuviškai. Taip? Tai kodėl niekada burnos nepraveriat lietuviškai. Gražiai padainavot ir neskaudėjo. Pažadėkit, kad padainuosit dar lietuviškų dainų. Tada rašau dešimt“, - dainininkę auklėjo Z.Kelmickaitė.

„Man pasirodė, kad Monika žino, ką myli“, - poetiškai pasirodymą įvertino J.Dautartas.

„Dainuoti su ja – aukščiausia klasė“, - prisipažino Edgaras Lubys, šį vakarą „Auksiniame balse“ gavęs galimybę pasirodyti su operos atlikėja Sigute Stonyte.   Tai – tik vienas iš kelių iššūkių, tekusių atlikėjui. Mat pasirinktas itin populiarus ir nelengvas kūrinys - „Barcelona“, kurį prieš daugiau nei ketvirtį amžiaus su Montserrat Caballe dainavo legendinis Freddie Mercury. Sukurti didingą dainos atmosferą duetui padėjo choro „Kivi“ dainininkės.

„Jei Edgaras atėjo iki šios dienos, kai gali dainuoti su mūsų primadona... Žmogų už rankos laiko aukščiausios prabos muzikė – ir su šiuo berniokėliu plėšia „Barcelona“. Tai tam berniokėliui turėtų keturių „pampersų“ neužtekti. O berniokas su kiekviena daina dainuoja vis geriau“, - sakė Z.Kelmickaitė.

„Pampersų“ tikrai nereikia, jie žaviai atrodo, vienas kitą papildo ir palaiko. Dešimt, ir viskas“, - rėžė J.Dautartas.

Aistė Lasytė pasirinko originalų sprendimą. Kai kiti atlikėjai rinkosi duetus su žinomais atlikėjais, „Liūdnų slibinų“ žvaigždė nusprendė dainuoti su savo močiute Ona Česlova Lasiene. 

„Turėjau du variantus – Kaušpėdą ir Lasienę. Kaušpėdą iš po nosies nugvelbė, tai liko močiutė – pamaniau, jos tai tikrai niekas nepavogs“, - juokėsi Aistė.

Atlikėja su močiute dainavo foklorą – dainą „Leliumoj“.

„Tokio pažymio, kurį reikėtų parašyti šiandien, tiesiog nėra. Tikra adventinė dzūkiška daina. O močiutė – kaip giminė, kurią norisi išbučiuoti. Jei Aistė atsivedė močiutę, gal ir kiti lietuviai supras, kad močiutės – tikroji vertybė“, - sakė Z.Kelmickaitė.

„Labai graži idėja, parodanti visą jūsų meilę močiutei. Bet jūsų dainavime man pritrūko tobulėjimo“, - kalbėjo N.Kazlaus.

„Kartais būna dalykų, kurie svarbesni už auksinį balsą. Tai – kalbėjimas savo vidumi“, - Aistę gyrė J.Dautartas.

Akivaizdu, kad pasirodymas paliko įspūdį žiūrovams - A.Lasytė išsiveržė į antrąją, o netrukus - ir į pirmąją balsavimo lentelės vietą.

Paskutinė šį vakarą – Jurga Šeduikytė. Ir vėl įdomus sprendimas. Jurga pasirinko Vytauto Kernagio dainą „Išeinu“. Žiūrovai išvydo Jurgos ir Vytauto duetą.

2008-aisiais mirusio V.Kernagio balsas skambėjo iš įrašo, scenoje greta Jurgos – tuščia kėdė.

„Ne kiekvienas gali sugalvoti tokį duetą. Šis pavyzdys rodo, kad nėra amžino išėjimo – tik amžina atmintis“, - sakė Z.Kelmickaitė.

„Amžinybės balai. Šimtas“, - įvertino J.Dautartas.

J.Šeduikytės balsų kraitis po šio pasirodymo ėmė didėti, tačiau A.Lasytės ji nepavijo - „Liūdnų slibinų“ vokalistė tapo vakaro žiūrovų balsavimo laimėtoja. Antroje vietoje liko E.Lubys, trečioje – J.Šeduikytė. Paskutinis – E.Sipavičius.

Komisijos lentelėje – kitokia rikiuotė. Daugiausia balų čia surinko J.Šeduikytė ir E.Lubys, paskutiniai liko Deivis ir E.Sipavičius.

Susumavus visų iki šiol rodytų laidų rezultatus, lyderis išlieka Deivis, antroje vietoje – A.Lasytė, trečioje – E.Lubys. Paskutinis – E.Sipavičius.

Šį vakarą iš "Auksinio balso" neiškrito niekas.

Žiūrovų balsavimo lentelėje atlikėjai išsirikiavo taip: 1. A.Lasytė (30367 balsai); 2. E.Lubys (27372 balsai); 3. J.Šeduikytė (24451 balsas); 4. Monika Liu (21819 balsai); 5. D.Norvilas-Deivis (21047 balsai); 6. K.Jatautaitė (6328 balsai); 7. E.Sipavičius (4117 balsų).

Komisijos balsavimo rezultatai: 1-2. J.Šeduikytė ir E.Lubys (po 40 balų); 3-5. Monika Liu, K.Jatautaitė ir A.Lasytė (po 39 balus); 6-7. E.Sipavičius ir D.Norvilas-Deivis (po 37 balus).

Bendri rezultatai po šios laidos: 1. D.Norvilas-Deivis (195 balai); 2. A.Lasytė (193 balai); 3.E.Lubys (183 balai); 4. J.Šeduikytė (182 balai); 5. Monika Liu (173 balai); 6. K.Jatautaitė (142 balai); 7. E.Sipavičius (110 balų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.