„Lietuvos talentų“ finale ant scenos pasirodė ir indas

Sekmadienio vakarą vyko pirmasis iš penkių TV3 projekto „Lietuvos talentai“ finalų. Jame susirungusiųjų laukė nuosprendis: kelialapis į superfinalą, kuriame laukia 15 tūkst. litų čekis arba pasitraukimas ir projekto.

Ant „Lietuvos talentų“ scenos pasirodė ir indas aktorius Mohit Agarwal.<br>D.Umbraso nuotr.
Ant „Lietuvos talentų“ scenos pasirodė ir indas aktorius Mohit Agarwal.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2014, 7:51 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:04 PM

Iš viso į finalinius konkursus pateko 50 žmonių, nors šį sezoną laimę bandė net per 1000 lietuvaičių. Tačiau šį sekmadienį, kaip ir dar keturiuose būsimuose finaluose, žiūrovų sprendimu į superfinalą pateko tik du iš dešimties dalyvių.

Kaip ir visada, mažajame finale kiekvieną iš dalyvių „teisė“ arba palaikė komisijos nariai: Rūta Ščiogolevaitė, Marijonas Mikutavičius ir Saulius Urbonavičius-Samas. Tiesa, svarbus niuansas – teisėjai turėjo teisę nutraukti pasirodymą, paspaudę raudonąjį mygtuką „X“, tačiau net ir tokiu atveju talentų likimas sekmadienio vakarą buvo patikėtas tik televizijos žiūovams.

Pirmosios sekmadienio vakarą ant „Lietuvos talentų“ scenos pasirodė roko grupės „Versus“ merginos. „Tai yra labai gražu, kad moterys groja tokią muziką“, - po jų pasirodymo komentavo M.Mikutavičius. Tačiau į grupę daug vilčių dėję Samas gerokai sukritikavo: jo nuomone, merginos į pasirodymą atėjo nepasiruošusios ir pasirodė ne taip energingai, kaip galėjo. „Jūsų kūryba yra labai pradinėje stadijoje“, - sakė Samas, pasiūlęs merginoms „bizūno“ už nebrandų pasirodymą.

Tačiau „Versus: šiek tiek išteisino R.Ščiogolevaitė. Beja, merginų stilių prilygino tik garažo rokui, mat toks muzikos atlikimas, anot jos, neskirtas visos Lietuvos auditorijai.

Šokių duetas Denis ir Morta šeštadienio vakarą pademonstravo išties romantišką pasirodymą – skambant lyriškai muzikai jie atliko gana originalų šokį.

„Nepaprasto grožio šokis ir kompozicija – šitą sakurų šokį perskaičiau visą. Tiesiog mačiau kas yra moterų ir vyrų santykiai“, - liaupsino šokį R.Ščiogolevaitė, tikinusi, mintimis persikėlusį į nuostabų grožinį romaną.

Tačiau taip giliai šios romantikos neišgyveno M.Mikutavičius. Jam pasirodymas nepasirodė pakankamai stiprus.

„Jūs esate tokie jauni, ir jau taip gerai šokiu galite perteikti tokius dalykus. Mielai dar pažiūrėčiau dar vieną jūsų šokį“, - tikino Samas.

Atlikėjų studentės Gretos ir moksleivio Rimvydo duetas, deja, šį kartą neįtiko nė vienam komisijos nariui. „Turėjau daug vilčių, kad jūs kažkaip prajuokinsit ar sugraudinsit, bet nepykite, man tai buvo totali nesąmonė“, - tiesiai šviesiai rėžė R.Ščiogolevaitė.  

„Nuo geitesnio pasirinkimo paspausti mygtuką jus gelbėjo siurealistinė aplinka. Žmonės, kurie kūrė aplinką, gelbėjo jūsų pasirodymą. Jokios įdomios dramaturgijos...“, - neslėpė nusivylimo Samas.    

Vienas iš „Lietuvos talentų“ pirmojo finalo dalyvių – dar savo pasirodymu atrankose žiūrovų simpatijas užsitarnauti spėjęs, iš Izraelio kilęs Vadikas, pseudonimu „Raketa“. Atrankose šis vyrukas rodė, kaip išgauti vis didesnius įspūdingus muilo burbulus, didžiausiuose jų „įkalinant“ projekto vedėjus – Marių Repšį bei Ramūną Cicėną, šou papildant šokio bei nepertraukiamos vaidybos elementais.          

Sekmadienio vakarą su škotišku sijonu pasirodęs ir kiaušinius ant scenos kepęs Vladikas privertė šėlti publiką ir šį kartą. Pasirodymas su kiaušiniene teigiamai nustebino ir komisijos narį Samą: „Jis tikrai vertas didžiosios scenos“.

Nenuostabu, nes pozityviu pasirodymu klounas auditoriją tiesiog privertė šėlti.

   Augustė Rutkauskaitė, kurią anksčiau skeptiškai vertino griežtoji R.Ščiogolevaitė, po jos pasirodymo „Lietuvos talentų“ finalo scenoje, radikaliai pakeitė nuomonę. Ji  prisipažino klydusi dėl jaunosios talentingos merginos. A.Rutkauskaitė sekmadienį ne tik atliko sudėtingą kūrinį, bet ir pati grojo fleita.

 Magišku pasirodymu su stiklo rutuliais žiūrovus stebino ir projekto dalyvis Dima. „Tuo ir žavus šis projektas, kad gali pamatyti tokių netikėtų pasirodymų“, - gyrė jaunuolį Dimą Samas, - Buvo didelė dilema ar taip pat įdomu bus pažiūrėti antra kartą. Aš išsižiojęs stebėjau pasirodymą“.

Tačiau M.Mikutavičiui pritrūko reginio kulmincijos ir pasirodymą įvertino kaip „meilę be vaikų“.  

Gatvės gimnastai „Project Mayhem“ mažajame finale an scenos išdarinėjo ne ką prastesnius triukus nei per pirmąjį savo pasirodymą. Anąkart sužavėję komisijos narę R.Ščiogolevaitę abejingų nepaliko ir sekmadienio vakarą. „Fantastika!”, - šaukė po pasirodymą M.Mikutavičius. – „Afigenai“ geras renginys“. „Žiauriai gerai. Dauguma pasirodymų geri... O jūs tai iš viso geri! Žmonės jus mylės ir tikrai balsuos“, - neslėpė teigiamų emocijų R.Ščiogolevaitė.  

Atlikėja latvė Kristine Šomase prieš pasirodymą mažajame finale buvo įsitikinusi – jai lemta patekti į superfinalą. Tačiau jai lemtingą vakarą ne visai pavyko atsikratyti jaudulio. Tiesa, M.Mikutavičius tiesiog pagyrė merginą už gerą balsą.  

Studentai muzikantai Karolis ir Tomas ant scenos šėlo su violančelėmis – atliko įsimintiną roko kūrinį. Užkurta pirtis patiko ir komisijos nariams. „Rūta paminėjo  - temperamentas. Dievaži, buvo gerai“, - įvertino M.Mikutavičius.  

Pirmojo finalo pasirodymų vakarą užbaigė šokių kolektyvas „Aušrinė“. Jam pasibaigus buvo paskelbtas ir televizijos žiūrovų balsavimas.

„Labai emociškai stiprus pasirodymas. Jūsų grupėyra labai stipri – pas jus nėra nė vienos, kuri krapšto nosį. Jūs kiekviena viena kitą palaikote, visą laiką viena kitai esate stiprus užnugaris. Labai geras psirodymas“, - kolekyvo paprašytas pirmasis pakutinį pasirodymą įvertino M.Mikutavičius.

Gerų žodžių merginų kolektyvui negalėjo ir R.Ščiogolevaitė bei Samas.

„Nuo šiol aš galvoju, kad Alytus yra kietas miestas“, - juokavo jis. – Jauni vyrai turi ieškoti merginų Alytuje“.

Nors beveik visi sekmadienio pasirodymai sulaukė komisijos liaupsių, žiūrovų sprendimu į superfinalą daugiausiai balsų surinkusios pateko kolektyvo „Aušrinė“ merginos. O komisijai teko nuspręsti kuriam dar dalyviui neleisti iškristi: Augustei Rutkauskaitei ar „Project Mayhem“. Visgi, projekte liko „Project Mayhem“ vyrukai.

Vakaro kulminacijo tapo indų kilmės aktoriaus Mohit Agarwal pasirodymas ant „Lietuvos talentų“ scenos. Kartu į filmavimą kartu su keliautojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi atvykęs vaikinas nepasikuklino užlipti ant scenos ir padainuoti indišką dainą.

Pasirodo, kad drąsų indų aktorių Indijoje lankęsi lietuviai pažįsta ne be reikalo – jis filmavosi jų filme apie Indiją „Šventa karvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.