Lietuvos ir Ukrainos žmones sujungs tiesioginė transliacija

Pirmadienį Lietuvos ir Ukrainos žmones sujungs tiesioginė televizijos transliacija: vienu metu abiejų šalių žiūrovai galės išvysti įspūdingą koncertą, kuris vyks LDK Valdovų rūmuose Vilniuje. Transliacijos pradžia – 19 val. per "LRT kultūrą". Koncertas bus tiesiogiai transliuojamas ir per Ukrainos 5-ąjį kanalą.

Lietuvos ir Ukrainos žiūrovai galės išvysti įspūdingą koncertą, kuris vyks LDK Valdovų rūmuose Vilniuje.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos ir Ukrainos žiūrovai galės išvysti įspūdingą koncertą, kuris vyks LDK Valdovų rūmuose Vilniuje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2014, 1:33 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:20 AM

Paramos koncerto, kurį globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė, tikslas – padėti karo suluošintiems Ukrainos žmonėms, netekusiems rankų ir kojų, šiuo metu besigydantiems Dnipropretrovsko ligoninėje. Už surinktas lėšas Lietuvoje bus pagaminti protezai, kurie bus pritaikyti ir padovanoti nukentėjusiesiems. Žiūrovai bus kviečiami aukoti skambinant trumpaisiais numeriais visos transliacijos metu.

„Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė dar gyva! Kartais gaila, jog kažkada kartu gyvenusios tautos taip mažai bendrauja, - laimei, vos bėda užklumpa, prisimename vienas kitą. Šiandien, kai tebesidžiaugiame savo laisve ir nepriklausomybe, o Ukrainoje – raudona kraujo puta, grėsmę juntame visi – ir daros taip svarbu paduoti ranką“, – sakė koncerto įkvėpėja Veronika Povilionienė.

Žiūrovų širdis koncerte šildys abiejų šalių muzikai: ukrainiečių seserų Telniuk ansamblis su violončelininkų trio, Veronika Povilionienė su „Blezdinga“, Lietuvos kariuomenės orkestras, Petras Vyšniauskas su sūnumi Dominyku, gitaristas Robertas Semeniukas, senovines ukrainiečių dainas atliekantis kvartetas ir kiti.

Gruodžio 15 d. vyksiantį koncertą iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų tiesiogiai transliuos "LRT kultūra", o per "LRT Lituanicą" renginys bus tiesiogiai transliuojamas visame pasaulyje. Koncertą tiesiogiai retransliuos Ukrainos 5-asis kanalas, taip pat parodys Ukrainos nacionalinė televizija.

Vakarą ves aktoriai Rimantas Bagdzevičius ir Alvydas Šlepikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?