Rūta Mikelkevičiūtė pirmą kartą Kalėdas švęs ne Lietuvoje

„Tai bus pirmos mano Kalėdos gyvenime, kurias švęsiu ne Lietuvoje, prie dvylikos patiekalų stalo, o užsienyje, egzotiškoje Šri Lankoje. Tiesa, net ir čia parengsime Kučių stalą, ant kurio tikrai bus tokie tradiciniai patiekalai, kaip kalėdaičiai, kūčiukai, ir silkė“, – sakė garsi LNK laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2014, 2:20 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 7:08 PM

Prieš kelias dienas į Šri Lanką Rūta išvyko su šeima ir gausiu būriu draugų. Laidų vedėja prisipažino, jog neįprasta tai, kad didžiąsias metų šventes sutiks ten, kur žaliuoja žolė, aplink laksto driežai, ir žydi didžiulės ryškių spalvų gėlės.

„Tokiu metu Lietuvoje paprastai spaudžia minusinė temperatūra, ir visur balta nuo sniego. Tačiau, kiek žinau, oras Lietuvoje kol kas labiau primena rudenį ar pavasarį nei žiemą“, – sakė R.Mikelkevičiūtė.

Moteris neslėpė, jog didžiosios metų šventės jai pačios svarbiausios, o išvyka pasitaikė netikėtai, priderinus prie vaikų atostogų. Gerokai prieš kelionę Rūta šventiškai papuošė eglutę ir namus.

„Iki šiol pamenu, kaip žiemos šventes švęsdavome pas senelius. Tais laikais šaltukas spusteldavo iki minus 20 ir daugiau, o sniego būdavo gerokai virš kelių“, – prisiminimais dalinosi R.Mikelkevičiūtė.

Didžiųjų švenčių proga Rūta sako jau ketvirtus metus iš eilės kartu su komanda žiūrovams parengusi ir specialią laidą „Valanda su Rūta. Kūčios“. Ji eterį pasieks per pačias Kūčias.

„Šiemet, kaip ir pernai, studiją su komanda puošė garsiausias floristas Lietuvoje, studijos „Ant ribos“ vadovas Antanas Mažonas. Jis labai kūrybingas! Ne veltui Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo metu sceną puošė būtent jis“, – sakė Rūta. Tam, kad studija primintų pasaką, Rūtos komanda į studiją dviem autobusiukais atvežė daugiau nei 500 skirtingų daiktų – kelis šimtus raudonų burbulų, snaigių, šimtus metrų girliandų, gausybę žvakių ir nykštukų.

„Žiūrovai išvys ir tai, kaip Kūčias su šeimomis švenčia garsūs Lietuvos žmonės, tokie kaip premjeras Algirdas Butkevičius su šeima, ar šįmet dukrytę pagimdžiusi dainininkė Gintarė Karaliūnaitė. Visai Lietuvai už suaukotus pinigus dėkos ir Martynas Girulis, pirmasis pasaulyje lietuvis, kuriam bioninė ranka pritaikyta vietoj neįgalios“, – pasakojo R.Mikelkevičiūtė.

Speciali šventinė laida „Valanda su Rūta Kūčios“ – trečiadienį 19.00 val. tik per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.