Po pirmojo „Auksinio balso“ pusfinalio lydere tapo Aistė Lasytė

Šeštadienio vakarą LRT muzikiniame projekte „Auksinis balsas“ vyko pirmasis pusfinalis. Visgi įtampos daug nebuvo. Dalyviai atliko laisvai pasirinktus sau patinkančius kūrinius, o iš projekto niekas neiškrito. Daugiausiai simpatijų sulaukė Aistė Lasytė.

A.Lasytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Lasytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-20 23:14, atnaujinta 2018-01-18 17:07

Tačiau tai tik tyla prieš audrą. Mat kitą šeštadienį iš projekto pasitrauks iškart du dalyviai iš projekte likusių šešių.

Kartu su TV žiūrovais atlikėjus vertino komisija - operos dainininkė Nomeda Kazlaus, smuikininkas Zbignevas Levickis, muzikologė Zita Kelmickaitė ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Pirmoji scenoje pasirodžiusi Kristina Jatautaitė pasirinko dainą „Oh happy day“, mat jai gospelo stilius yra labai artimas. „Išsigandau, kad likę dalyviai dainuos savos kūrybos dainas, o aš ateityje dar gražaus sukursiu“, - nusišypsojo K.Jatautaitė.

„Matosi, kad jums daina patinka. Muzikavote puikiai. Tačiau pati žinote, kurioje vietoje galėjote paleisti savo balsą garsiau. Visgi kaip klaipėdietė klaipėdietei negaliu parašyti mažiau negu 10“, - dainininkę įvertino muzikologė Z.Kelmickaitė.

„Aš irgi buvau Klaipėdoje ir mačiau gražių merginų. Jūs tokia jauna, o jau tokia patyrusi, kai taip įsijaučiate į dainą. Pats gražiausias pasirodymas, kurį teko matyti šitoje laidoje“, - negailėjo pagyrų Z.Levickis.

„Padainavo įdomiai, ryškiai, turėjo savo versiją. Tai nudainuotas kūrinys, tačiau jis labai sunkus. Jūs esate drąsi, drąsi mamytė“, - N.Kazlaus.

„Manau galėjote dar labiau įsijausti. Sukaustė jus aukštakulniai. Pritrūko dviejų žingsnelių iki tobulybės“, - pareiškė V.Lukočius, tačiau vis vien parašė dešimtą. Bene populiariausią kalėdinę dainą „Jinge Bells“ pasirinkęs Deividas Norvilas scenoje pasirodė antrasis.

„Kiekvienas galėtų dainuoti šitą dainą. Tačiau man patiko jaunatviškas numeris, o tu vis tiek esi vidutinio amžiaus. Padainuota nepriekaištingai, neiškraipei melodijos“, - gyrė Deivį Z.Levickis.

„Labai gražiai judėjote, vadovavote kalėdinei komandai, tačiau tas judėjimas jums trukdė dainuoti. Operos solistui taip nederėtų. Jūs esate „profas“ ir žinote, kaip sutvarkyti kvėpavimą“, - sukritikavo dainininką N.Kazlaus ir parašė 9.Jai pritarė ir Z.Kelmickaitė, tačiau Deiviui skyrė aukščiausią balą. Mat jai patiko kaip dainininkas pasirodymo gale sviedė įsivaizduojamą sniego gniūžtę.

Aistė Lasytė pribloškė komisiją atlikusi dainininkė Björk dainą „It's Oh So Quiet“ ir sulaukė puikių komentarų. „Iš aktorės ji šiame projekte pavirto į dainininkę. Jūs niekada nesirenkate lengvo kelio“, - pirmoji kalbėjo Z.Kelmickaitė.

Netrukus pasirodymą už organiškumą gyrė N.Kazlaus. „Tikri artistai ir turi scenoje daryti viską“, - sakė V.Levickis. 

Projekto atradimu vadinama Monika Liu pasirinko dainą „Jamala History repeating“ ir scenoje surengė tikrą šou su apsinuoginusiais šokėjais.

„Geras vaidinimas, tačiau tai dainos konkursas. Pagal kūrinio išraišką susilyginote su Aiste Lasyte. Man labai smagu matyti tokį vaidinimą. Anksčiau jūs nevykusiai bandėte vaidinti kurtizanę, o dabar – visai kas kita. Per šį pusmetį gerai ūgtelėjote“, - gyrė Moniką Z.Levickis.

„Labai originali dainą. Šiandien aš tokia laiminga, nes pamačiau jus tokią atsipalaidavusią. Leiskite ir toliau daryti sau viską, ką jaučiate“, - džiaugėsi N.Kazlaus.

„Labai gražiai judėjote su šokėjais. Nežinau, kam moterys labiau plojo, ar jums, ar šokėjams“, - svarstė V.Lukočius. 

Jurga Šeduikytė pasirinko dainą „Llorando“, kuri ją lydi visą karjerą. „Tai tobula daina“, - sakė J.Šeduikytė. Jos pasirinkimą Z.Kelmickaite pavadino rizikingu, mat kūrinys sudėtingas, aukšto natos. „Tai didelis slenkstis profesionaliems dainininkams. Išsiskiriate tuo, kad jūs niekada nesirinkote komerciškų dalykų“, - kalbėjo Z.Kelmickaitė.

„Žaviuosi, kad darote tai kas jums svarbu. Esate stipri asmenybė. Už jūsų drąsą – dešimt“, - tvirtai tarė N.Kazlaus.

Z.Levickiui daina pasirodė tobula. „Klausyčiausi ir klausyčiausi. Kai dainuoja vidus, to net neįmanoma apibūdinti. Džiaugiuosi, kad džiuginote mus sau artimais dalykais“, - negalėjo atsigauti Z.Levickis. O jam pritarė V.Lukočius.

Edgaras Lubys apsipiešęs veidą baltu grimu atliko savos kūrybos dainą „Karnavalas baigės“.

„Mano veidą irgi reiktų sutepti, kad galėčiau jį vertinti“, - pareiškė Z.Levickis ir netrukus Arūnas Sakalauskas juodu pieštuku apipaišė jam veidą. Komisija ėmė šėlti. Nomeda koncentravosi į dainos vertinimą. „Tai įrodymas, kad jūsų menas, daina, asmenybė geba paveikti“, - pakomentavo operos atlikėja.

„Buvo viena maža detalė, kuri gali sunervuoti moteris. Jūs taip piktai laikėte moterį saujoje“, - apie pasirodymą kalbėjo Z.Kelmickaitė. „Jis negali paleisti senos meilės. Tokių žmonių labai daug, jūs manęs netapatinkite su vaidmeniu“, - paaiškino E.Lubys.

Galutinė vakaro lentelė, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, buvo tokia:

1. Aistė Lasytė 229 balai.

2. Deivis Norvilas 225 balai.

3. Edgaras Lubys 216 balai.

4. Jurga Šeduikytė 212 balai.

5. Monika Liu 198 balai.

6. Kristina Jatautaitė 168 balai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.