Televizijos ekranuose – grumtynės dėl Sabo

BTV žiūrovai išvydo dviejų dalių filmo „Atėjo... Sabas“ pirmą seriją. Jį sukūrė laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas Vidas Mačiulis ir režisierius Kęstutis Bražiūnas.

A.Sabonis.
A.Sabonis.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

Dec 21, 2014, 7:08 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 4:26 PM

BTV žiūrovai išvydo dviejų dalių filmo „Atėjo... Sabas“ pirmą seriją. Jį sukūrė laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas Vidas Mačiulis ir režisierius Kęstutis Bražiūnas.

Filme – keliasdešimt pokalbių su krepšininko artimaisiais, bičiuliais.

V.Mačiulis „TV antenai“ sakė siekęs A.Sabonį atskleisti ne tik kaip sportininką, bet ir kaip asmenybę. Kita filmo dalis bus parodyta antrą Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją.

Geriausią visų laikų Lietuvos krepšininką dokumentine apybraiža „Arvydas Sabonis. Istoriniai kadrai“ pagerbė ir LRT televizija. Filmo autorius šios televizijos sporto žurnalistas Ramūnas Grumbinas į juostą sudėjo istorinius kadrus iš Lietuvos kino studijos dokumentinių filmų bei LRT archyvų. Filme pasakojama apie laikotarpį nuo A.Sabonio debiuto Kauno „Žalgiryje“ 1981 metais iki išvykimo į NBA 1995-aisiais.

O štai kino teatruose pradėtas rodyti režisieriaus Rimvydo Čekavičiaus filmas „Arvydas Sabonis. 11. Visa galva aukščiau“. Jame kalba ne tik pats A.Sabonis, bet ir jo šeimos nariai, draugai, buvęs NBA vadovas Davidas Sternas, NBA legendos, buvę treneriai, daugybė kitų jį pažįstančių žmonių.

„Lietuvoje šalį garsinantys žmonės reikalingi tol, kol ką nors daro. Baigę karjerą jie tampa niekam nereikalingi“, – į klausimą, kodėl nutarė įamžinti A.Sabonį, atsakė R.Čekavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.