Ž. Žvagulis sutiks Kūčias su žemaitiškais pyragais ir pokštais

TV3 per Kūčias žiūrovus kviečia į jaukų muzikinį vakarą, išsiskiriantį žemaitišku charakteriu. Jau trečiadienį eteryje – „Žvagulio Kūčios“: garsaus žemaičio Žilvino Žvagulio šeima ir jo artimieji, scenos bendražygiai prie Kūčių stalo susiburs Salantuose.

TV3 per Kūčias žiūrovus kviečia į muzikinį vakarą „Žvagulio Kūčios“.
TV3 per Kūčias žiūrovus kviečia į muzikinį vakarą „Žvagulio Kūčios“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 22, 2014, 12:29 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 2:46 PM

Garsūs atvykėliai Salantuose ne tik ragaus žemaitiškos virtuvės legendų, bendraus vietos šneka, bet ir prisimins anekdotinius Žilvino vaikystės nutikimus.

Salantai – Ž.Žvagulio močiutės gimtinė, kurioje jis ir pats praleido ne vieną vasarą. Jausdamas stiprią nostalgiją šiam Žemaitijos kampeliui, dainininkas į Salantus sukvies visiems gerai pažįstamus savo draugus, scenos kolegas.

Kūčias žemaitiškai sutiks ne tik Ž.Žvagulis ir jo žmona Irena Starošaitė, bet ir dainininkė Eglė Jakštytė, grupės „El Fuego“, „Patruliai“, „Džentelmenai“. Aktorius Marius Jampolskis ir dainininkas Deivydas Zvonkus atvyks paruošę ypatingas muzikines dovanas.

„Visi kalbėsime žemaitiška tarme, ir savo draugų nepaleisiu namo be legendinio Salantų pyrago. Specialiai užsakiau pas salantiškius kepėjus to ypatingo skanėsto“, – atskleidė Ž.Žvagulis.

Iš vaikystės jis gerai mena ne tik pyrago skonį, bet ir gerą draugą Antaną, ypatinga pavarde – Valinskas.

„Jį visi vadinome Onte. Aš buvau 11-os metų, kai Ontė jau muzikavo ir buvo pirmas visame krašte. Jis vadovavo muzikos grupei, o aš prašydavau, kad leistų man bent repeticijas pažiūrėti. Už tai turėdavau išplauti repeticijų salės grindis. Ir plaudavau!“ – juokdamasis prisiminė Ž.Žvagulis.

Kūčių vakarą jiedu su Onte dainuos prieš daugelį metų Žilvinui parašytą dainą. Ir scenos grindų Žilvinas taip paprastai nepamirš.

Žemaitiški Ž.Žvagulio ir jo draugų nuotykiai Salantuose – jau gruodžio 24-ąją, Kūčių vakarą, 19.00 val. TV3 šventiniame koncerte „Žvagulio Kūčios“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.