Premjeras A.Butkevičius: „Šie metai man buvo ganėtinai žiaurūs“

„Kiekvienais metais susiplanuoju darbus taip, kad spėčiau į Kūčių vakarienę. Tai šventas reikalas. Negali būti jokių minčių ir kalbų apie nedalyvavimą“, - kalbėjo premjeras Algirdas Butkevičius.

A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:06 PM

Apie tai, kokie buvo metai jam ir šeimai, A.Butkevičius specialiai laidai „Valanda su Rūta. Kūčios“ pasakojo rezidencijoje Turniškėse. Laidos vedėjai R. Mikelkevičiūtei premjeras namų duris atvėrė su visa šeima – žmona Janina, dukra Indre, žentu Evaldu ir anūke Kamile.

„Šie metai man buvo ganėtinai žiaurūs“, - prie tradiciniais patiekalais nukrauto Kūčių stalo sakė A. Butkevičius. Politikas prisimins ne tik reikšmingiausius metų įvykius, tačiau ir tai, kaip Kūčias švęsdavo būdamas vaiku. „Su sese lenktyniaudavome, kuris ryte atsikels ankščiau, ir daugiau nusiims saldainių nuo eglutės“, - prisiminė premjeras.

Tuo tarpu politiko žmona Janina žmonėms linkėjo tarpusavio sutarimo, ir ragino nebijoti, svajoti, ir turėti su kuo dalintis svajonėmis.

Šventiškai papuoštoje studijoje specialiai laidai „Valanda su Rūta. Kūčios“ netrūko ir daugiau staigmenų. Vakarą kartu su laidos vedėja Rūta pradėjo net trys dominikonų vienuoliai, broliai Pijus, Bernardas, ir Lietuvoje gyvenantis prancūzas Marc Antoine‘as.

Apie pokyčius gyvenime, svarbiausias metų šventes ir jų metu patirtus nuotykius studijoje kalbėjo garsūs žmonės. Aktorius Ramūnas Šimukauskas džiaugėsi neseniai gimusia dukryte, Katažina ir Deividas Zvonkai – vasarą atšoktomis vestuvėmis ir svajonėmis apie vaikus, dainininkė Agnė Petravičienė prisipažino, vyrui atsigulus į lovos patalą Kūčių ir Kalėdų nešvenčianti jau kelerius metus, o jas sutinkanti prie mylimojo lovos. Prisiminimais dalinosi maestro Donatas Katkus, dainininkai Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius.

Pirmą kartą šventą paplotėlį laužė lietuvis Martynas Girulis, kuris tapo pirmuoju pasaulyje su išskirtine, bionine, mintimis valdoma ranka.

Speciali šventinė laida „Valanda su Rūta Kūčios“ jau šį trečiadienį 19 val. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.