Paaiškėjo „Auksinio balso“ finalininkai. Lyderė - Aistė Lasytė

Šeštadienio vakaras LRT televizijos konkurse „Auksinis balsas“ buvo išskirtinis. Šeši pusfinalio dalyviai kalėdinėmis dainomis kovėsi dėl keturių bilietų į sausio 1-ąją vyksiantį finalą.  

A.Sakalauskas, A.Lasytė, G.Savickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Sakalauskas, A.Lasytė, G.Savickas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2014, 11:21 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 3:40 AM

Pirmąjį ateinančių metų vakarą dėl „Auksinio balso“ titulo varžysis keturi atlikėjai:  Aistė Lasytė, Deivis Norvilas, Edgaras Lubys ir  Jurga Šeduikytė.

Tai paaiškėjo šeštadienį vykusiame konkurso pusfinalyje. Po jo iš tolesnės kovos pasitraukė Monika Liu ir Kristina Jatautaitė, surinkusios mažiausiai komisjos bei žiūrovų balsų.  

Kartu su televizijos žiūrovais atlikėjus vertino komisija:  operos dainininkė Nomeda Kazlaus, smuikininkas Zbignevas Levickis, muzikologė Zita Kelmickaitė ir dirigentas Vytautas Lukočius. 

Pirmoji į kovą stojo Kristina Jatautaitė - jos vadovaujamas trio atliko jausmingą Modesto Pitrėno dainą „Baltos meilės Kalėdos“.

„Pritrūko vyriško balso, -  pasirodymą įvertino Z.Levickis. - O apie kūrinį negaliu nieko pasakyti, kol jo autorius dar gyvas."

Jam pritarė ir Z.Kelmickaitė, teigusi, kad tikėjosi sodresnio atlikimo.

„Dainavote šiek tiek per minkštai", - pastebėjo ir N.Kazlaus.

Vis dėlto, visi komisijos nariai, išskyrus N.Kazlaus, šį pasirodymą įvertino dešimtukais. N.Kazlaus K.Jatautatei skyrė devynis balus.    

D.Norvilui scenoje talkino Vilniaus universiteto jungtinis choras. Skambėjo daina „O Holy Night“.

„Iš širdies. Iškilminga. Prakilnu", - pasirodymą trumpai įvertino Z.Kelmickaitė.

„Ką tu darai su mano širdimi? - susižavėjimo neslėpė Z.Levickis. - Tai nugalėtojo vertas pasirodymas, kažkas tarp Eduardo Kaniavos ir Muslimo Magomajevo.“

Tuo tarpu N.Kazlaus sakė, kad jai ausį rėžė intonacijos. Ji vienintelė iš komisijos narių D.Norvilo pasirodymą įvertino devynetu. Visi kiti skyrė po 10 balų.

Monika Liu sulaukė V.Lukočiaus komplimentų už tai, kad dainą „All I Want For Christmas Is You“ atliko lietuviškai. „Dar šiek tiek ir visi pradėsime dainuoti ne angliškai, o lietuviškai“, - atlikėją gyrė V.Lukočius. 

Tuo tarpu Z.Levickis džiaugėsi, kad pagaliau konkurse nuskambėjo linksmas kalėdinis kūrinys.

Tačiau Z.Kelmickaitei pritrūko šėlo. „Nebijokite ištrūkti iš savo kiauto“, - patarinėjo muzikologė.

Vis dėlto visi komisijos nariai Monikos pasirodymą įvertino dešimtukais. 

Dirbtinio kailio kepure pasipuošęs E.Lubys savo kūrybos dainą „Sniego angelai“ atliko kartu su choru „Liepaitės“. Kūrinys taip uždegė komisijos narius, kad jie susikibę rankomis dainavo kartu.

Dešimtukais pasirodymą įvertinę komisijos nariai E.Lubį lygino su amerikiečių dainininku Fillu Collinsu.  „Tik Fillas yra vyresnis ir neturi tokios kepurės“, - pastebėjo V.Lukočius. 

E.Lubys sakė, kad jis dažnai lyginamas su su šiuo dainininku, tačiau prisipažino, jog nėra didelis jo gerbėjas. 

Tuo tarpu Z.Levickis atvirai rėžė, kad jam nepatinka E.Lubio kuriamos dainos. Tačiau dainininkas jas atlieka esą tobulai. 

Jurga Šeduikytė pasirinko Marijaus Mikutavičiaus kūrinį „Velnias, man patinka Kalėdos“, kurį atliko su smagiu choru.

„Pusė šios draugijos mano giminės, kita pusė - žmonės be kurių neįsivaizduoju savo gyvenimo“, - choristus pristatė  dainininkė. Komisijos nariai ją gyrė už kūrybingą interpretaciją.

„Jūs tokį sudėtingą kūrinį atlikote taip paprastai!“, - žavėjosi Z.Levickis. Vis komisijos nariai Jurgai skyrė dešimtukus.

Ir prieš savaitę daugiausia žiūrovų bei komisijos balsų pelniusi Aistė Lasytė atliko „Liūdnų slibinų“ dainą „Senutė žiema“. 

„Per visą konkursą Aistė nepademonstravo nė vienos paikos banalybės, - apibendrino Z.Kelmickaitė. - O ši daina yra himnas mūsų mamoms ir močiutėms.“

„Jūs mane įtikinote, kad Kalėdos yra liūdna šventė“, - susigraudinusį vaidino Z.Levickis.  

Visi komisijos nariai A.Lasytei skyrė po 10 balų, tik N.Kazlaus pasirodymą įvertino devynetu. 

Galutinė visų laidų lentelė, susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, buvo tokia (skliausteliuose - šeštadienį žiūrovų skirti balsai):

1. Aistė Lasytė 245 balai (47 991).

2. Deivis Norvilas 240 balų (44 692).

3. Edgaras Lubys 232  balai (43 509).

4. Jurga Šeduikytė 227  balai (43 299).

5. Monika Liu 215 balai (43 913).

6. Kristina Jatautaitė 179  balai (8 371).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.