„Auksinio balso“ titulą pelnė dainuojanti aktorė Aistė Lasytė

„Auksinis balsas“ pagaliau pasiekė kulminaciją. Pirmąjį 2015 metų vakarą LRT eteryje vyko šio muzikinio projekto finalas, kuriame triumfavo Aistė Lasytė.

„Auksiniame balse“ triumfavo A.Lasytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Auksiniame balse“ triumfavo A.Lasytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 1, 2015, 9:00 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 6:38 AM

Dėl „Auksinio balso“ titulo finale varžėsi keturi atlikėjai: A.Lasytė, Deivis Norvilas, Edgaras Lubys ir Jurga Šeduikytė.

Kartu su TV žiūrovais ir radijo klausytojais atlikėjus vertino komisija - muzikologė Zita Kelmickaitė, operos dainininkė Sigutė Stonytė, dirigentas Gintaras Rinkevičius. 

„Auksinio balso“ laimėtojas bus apdovanotas 2.896 Eurų ir 20 Euro centų (10 000 Lt) vertės čekiu, kurį galės panaudoti pasirinktoms medicinos ir grožio paslaugoms klinikoje „BIOFIRST“.

Galima sakyti, kad dalyvių kova prasidėjo iš naujo, mat visi iki šiol projekte surinkti jų balsai buvo anuliuoti.

Pirmoji finale pasirodė Jurga Šeduikytė, pasirinkusi dainą „Llorando“. Pasak atlikėjos, tai tobula daina, lydinti ją visą karjerą. Kūrinį šįvar ji atliko be jokios muzikos.  

„Išėjote į sceną tarsi nuoga. Pasirinkote labai skaudų ir sudėtingą kūrinį. Jurga yra nepaviršutiniškas žmogus ir aš ją labai gerbiu. Esu jums labai dėkinga“, - pakomentavo Z.Kelmickaitė.

Kita komisijos narė S.Stonytė pagyrė Jurgą už padarytą labai didelę pažangą. „Ji yra vidumi įdomi asmenybė ir priverčianti aplinkinius suklusti. Jos balsas tapo sodresnis, gavo daugiau spalvų“, - sakė S.Stonytė.

G.Rinkevičius sveikino visus finalistus, kad jie pasiekė aukščiausią laiptą, ir kreipėsi į Jurgą.  „Jūs esate ištikima savo stiliui. Esu jo vertintojas“, - kalbėjo G.Rinkevičius.

Antrasis žengė Edgaras Lubys su savos kūrybos daina „Karnavalas baigėsi“.

„Ne kartą sakiau, kad jūs man esate didysis atradimas šiame konkurse. Jau nebėra bernelio su gitara. Man patinka dramatiškas ir padūkęs Edgaras. Ir patinka jūsų sukurta daina“, - kalbėjo Z.Kelminskaitė ir palikėjo toliau kurti dainas.

 „Jūs esate pavyzdys jaunimui: sveikame kūne – sveika siela. Esate sportininkas, atsakingas šeimoje ir atsakingas savo profesijoje“,  – gyrė atlikėją S.Stonytė. Tuo tarpu G.Rinkevičiui kaip muzikantui pasirodė, kad E.Lubio balse trūksta jėgos.

Trečiasis pasirodė Deivis Norvilas, atlikęs „Erodo ariją“ iš miuziklo „Jesus Christ Superstar “.

„Jūs šiame projekte esate patyręs vilkas. Jums tokie projektai – juokas. Jūs čia jaučiatės kaip žuvis vandenyje. Tačiau komerciniai renginiai gali uždėti žymę, kuri gali įsismelkt. Būkite atsargus“, - pakomentavo Z.Kelmickaitė. O G.Rinkevičius patarė Deiviui niekada neužmiršti, kad jis turi progresuoti ir eiti į priekį.

„Teisingai ir garbingai praėjote visą kelią projekte. Labiausiai sužavėjo, kad jūsų balse yra labai daug spalvų. Šiame kūrinyje jos visos puikiai matėsi“, - pasakė S.Stonytė.

Aistė Lasytė  atliko „Thank You For Your Love“.

„Jūs mums uždavėte tokį sunkų uždavinį. Kiekvienas jūsų nesate banalūs. Aiste, jūs rizikuojate. Padėkojote labai paprastai , o galėjote parodyti kažką įspūdingo. Kodėl taip rizikavote?“, - paklausė Z.Kelmickaitė.

„Anokia čia rizika, dėkoti žmonėms“, - nusišypsojo A.Lasytė. Tuo tarpu S.Stonytė pagyrė dainininkę už tai, kad ji nėra susireikšminusi.

Po keturių pasirodymų komisija turėjo skirti kiekvienam atlikėjui nuo 1 iki 4 balų.

Orkestro vertinimas: Jurga Šeduikytė 4 , Edgaras Lubys 1, Deivis Norvilas 2 , Aistė Lasytė 3.

Z.Kelmickaitės vertinimas: Jurga Šeduikytė 3 , Edgaras Lubys 1, Deivis Norvilas 4 , Aistė Lasytė 2. 

S.Stonytės vertinimas: Jurga Šeduikytė 2, Edgaras Lubys 3, Deivis Norvilas 4, Aistė Lasytė 1.

G.Rinkevičius vertinimas: Jurga Šeduikytė 2, Edgaras Lubys 1, Deivis Norvilas 4, Aistė Lasytė 3.

Antrą laidos dalį vėl pradėjo Jurga Šeduikytė. Šįkart su labai netradiciniu pasirinkimu. Jis padainavo prancūzų kompozitoriaus Maurice‘o Ravelio  kūrinį „Bolero“, kuris yra parašytas groti instrumentais. Komisijai patiko šis Jurgos sumanymas. „Jūs esate labai drąsi moteris“, - rėžė Z.Kelmickaitė. Jai antrino visi komisijos nariai.

Edgaras Lubys dainavo grupės „Aha“ kūrinį „Stay On This Road“. Atlikėjo pasirodymas sužavėjo komisiją. „Romantiškas kūrinys nunešė į pajūrį. Buvo labai gražu“, - buvo patenkina S.Stonytė.

„Šįkart už jūrą klaipėdiečiui pakelsiu pažymį. Norėčiau, kad šitas konkursas nebūtų jums paskutinis“, - sakė Z.Kelmickaitė.

Deivis Norvilas atliko kūrinį „Šok man Esmeralda“ iš miuziklo „Paryžiaus katedra“. Komisija gyrė Deivį už tai, kad apgalvotai pasirinko finalinius kūrinius ir už profesionalų pasirodymą.  

Aistė Lasytė pasirinko dainą „Jeigu aš būčiau vyras“. Jos pasirinkimą komisija sukritikavo. „Gaila, kad sėdžiu komisijoje ir turiu vertinti. Tokia kaip Aistė konkursuose neturėtų dalyvauti, o eiti į žmones ir rodyti savo talentą. Tai ne konkursinis kūrinys. O iš jūsų drąsos galėtų pasisemti klasikinio dainavimo studentai“, - sakė S.Stonytė.

Po kitų keturių pasirodymų komisija dalyvius įvertino taip:

Orkestro vertinimas: Jurga Šeduikytė 1 , Edgaras Lubys 2, Deivis Norvilas 4 , Aistė Lasytė 3.

Z.Kelmickaitės vertinimas: Jurga Šeduikytė 2 , Edgaras Lubys 3, Deivis Norvilas 4 , Aistė Lasytė 1. 

S.Stonytės vertinimas: Jurga Šeduikytė 1, Edgaras Lubys 3, Deivis Norvilas 4, Aistė Lasytė 2.

G.Rinkevičius vertinimas: Jurga Šeduikytė 3, Edgaras Lubys 2, Deivis Norvilas 4, Aistė Lasytė 1.

Žiūrovų ir radijo klausytojų vertinimas:

1.Aistė Lasytė - 113455 balsai.

2.Deivis Norvilas - 113198 balsai.

3.Edgaras Lubys - 48514  balsai.

4.Jurga Šeduikytė - 45989 balsai. 

Komisijos vertinimas:

1.Deivis Norvilas - 30 balų.

2.Jurga Šeduikytė  17 balų.

3.Aistė Lasytė - 17 balų.

4.Edgaras Lubys  - 16 balų. 

Galutinis komisijos ir žiūrovų bei radijo klausytojų vertinimas:

1.Aistė Lasytė - 19 balų.

2.Deivis Norvilas - 19 balų.

3.Edgaras Lubys - 16 balų.

4.Jurga Šeduikytė - 16 balų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.