Rimanto Bagdzevičiaus žmona Jūratė prie namų sutinka briedžius

Aktorius Rimantas Bagdzevičius – užkietėjęs lietuviškų serialų veikėjas, juose vaidinantis dar nuo sovietinių laikų. Jo širdžiai mieliausi du serialai – prodiuserių kompanijos „Videometra“ kurti „Gedimino 11“ ir „Nekviesta meilė“.

Rimantas juokdamasis pasakoja, kad gamtos prie jų namųtiek daug, kad žmona briedį neseniai sutiko.<br>T.Bauro nuotr.
Rimantas juokdamasis pasakoja, kad gamtos prie jų namųtiek daug, kad žmona briedį neseniai sutiko.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-21 16:23, atnaujinta 2018-01-15 10:24

„Gedimino 11“ buvo pati pradžia, dirbti su Raimundu Banioniu buvo tikras džiaugsmas, o į serialą „Nekviesta meilė“, kurį režisavo Alvydas Šlepikas, visi įdėjom labai daug širdies“, – prisimena aktorius.

LRT televizija šiemet pradėjo rodyti jau šeštąjį serialo „Naisių vasara“ sezoną, Rimantas Bagdzevičius jame – nuo pat pradžių. „Labai smagu stebėti, kaip keičiasi mūsų atliekami personažai, Naisių kaimelis ir patys Naisių gyventojai, – sako, – per tiek metų mes jiems ir jie mums tapo labai savi.“

Rimanto personažas Gediminas „Naisių vasaroje“ – intrigantas, godus verslininkas, pasinaudojantis bet kurio naisiškio patiklumu. „Man labai patinka vaidinti tokius personažus – būti apgaviku, įsijausti į visai kitokį charakterį“, – sako aktorius. Jo įkūnijamas Gediminas seriale vis kartoja bet kuriam gyvenimo atvejui tinkančią savo frazę – jochaidi. „Naisių gyventojai mane taip ir vadina, – juokiasi, – kai atvažiuoju į Naisius šaukia: „O, mūsų jochaidi atvažiavo!“.

Patys su žmona Jūrate jie gyvena už Vilniaus, Gulbinuose. „Visi po truputį keliasi už miesto – ten grynas oras, daug gamtos“, – džiaugiasi Rimantas ir juokdamasis pasakoja, kad gamtos ten tiek daug, kad žmona prie namų briedį neseniai sutiko. „Argi ne gėris?“, – šypsosi jis, tačiau prisipažįsta, kad toliau nuo Vilniaus, į kaimą, keltis negalvojo.

Naisių miestelis seriale, tuo tarpu, pasitinka dar vieną ypatingą vasarą. Nors kaimo gyvenimas po archeologų išvykimo gali pasirodyti „grįžęs į vėžes“, gyvenimas iš tikrųjų niekada vėžėmis nevažiuoja.

Viena vyriausių Naisių gyventojų – senolė Anelė patirs ypač netikėtą sukrėtimą. Jos namuose įniks lankytis antstolis. Už dukros Mildos skolas namą bus bandoma areštuoti ir parduoti iš varžytinių. Tokiame amžiuje netekti mylėtų ir puoselėtų namų, žemės, likti išlaikytine ir kampininke pas kažką?.. Tokios istorijos baigties kaime vis dar grafiene vadinama Anelė nesitikėjo. Ar išdidi moteris susitaikys su tuo?

Kaimo žiniuonį Rapolą ims lankyti keistos nuojautos. O į Naisius atvykę entuziastingi romantikai Agnė ir Justinas išgyvens ir atradimų džiaugsmą, ir kančią: Justinas be atsako įsimylės Naisių kultūros projektų kuratorę Jurgą, o Agnė, matydama bendramokslio kančias, būdama jo išpažinčių klausytoja ir neišsiųstų meilės laiškų redaktorė, pati į Justiną ims žvelgti kitomis akimis.

Intriguojančią paslaptį parsiveš ir visą kaimą spėlioti privers Gedimino bei Sigitos dukra Auksė, – iš užsienio ji grįš su vaikeliu ant rankų! Kaime kils daug kalbų, net trys Naisių vyrai bus linksniuojami kaip Auksės vaikučio tėvai. Kiek visgi vyrų buvo suviliojusi Auksė ir kas tikrasis vaiko tėtis?

O kokia moteris šįkart sukels didelių problemų visų numylėtam veikėjui Pijui? Juk dažniausiai Amūras sužeidžia po du...

Įtraukiančios istorijos, įkvepiantys tikros Lietuvos vaizdai ir gyvenimiškos pamokos – jau naujajame „Naisių vasaros“ sezone. Žiūrėkite kiekvieną pirmadienį–ketvirtadienį 17.45 val.per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.