Lukas Pačkauskas pametė galvą dėl naujos žiemiškos pramogos

Primena dviratį ant sniego, bet neturi ratų, sėdynės, pedalų, o svarbiausia – be stabdžių. Kas tai? Atsakymą pateikia dainininkas ir muzikos prodiuseris L. Pačkauskas, šią žiemą besimėgaujantis savo naujuoju „žaisliuku“ – snowscoot.

V.Musvydaitė ir L.Pačkauskas.
V.Musvydaitė ir L.Pačkauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-23 13:00, atnaujinta 2018-01-15 06:03

Lietuvių kalboje kol kas nėra patvirtinto šios transporto priemonės pavadinimo atitikmens. Žiemiškoms pramogoms neabejingas Lukas, laisvalaikiu dirbantis snieglenčių instruktoriumi, naująjį pirkinį pavadintų sniego paspirtuku.

„Tai galbūt naujovė Lietuvoje, bet svetur kalnuose jau gan dažnai galima pamatyti jais čiuožiančius žmones. Kartais juos maišo su sniego dviračiais. Pagrindinis panašumas yra vairas, bet ant snowscoot’o ne sėdima, o stovima kiek sulenkus kojas per kelius, – pasakojo L. Pačkauskas. – Tai pakankamai ekstremalus daiktas. Leidžiantis nuo kalnų galima išvystyti didelį greitį. Dėl to visuomet dėviu motociklininko šalmą ir šiek tiek daugiau kūno apsaugų nei įprastai.“

Vietoje ratų – snieglentę primenančios panašaus pločio pačiūžos. Šliuožimas tokiu paspirtuku reikalauja specialių įgūdžių. Bene labiausiai, anot Luko, jų prireikia norint sustoti: „Tai ne rogutės, tad su koja nepristabdysi. Čia kažkiek panašu į slides ir snieglentę – viską valdai atlikdamas posūkius ir kitus manevrus. Su snowscoot’u irgi galima atlikti panašius ekstremalius triukus – šokti nuo tramplino, čiuožti ant įvairių figūrų – dėžių, turėklų ir panašiai.“

Naujovišką žiemos sporto inventorių dainininkas įsigijo praėjusią vasarą. Pirkinys – ne iš pigiųjų, todėl ekstremalas ilgokai domėjosi galimybėmis pirkti tiesiai iš gamintojų užsienyje. Pirmuosius bandymus Lukas atliko puikiai tam tinkančioje Druskininkų sniego arenoje, o šiuo metu dažniausiai smaginasi Liepkalnyje ir tikisi greitai sulaukti daugiau pasekėjų.

Neseniai L. Pačkauskas sniego paspirtuką išmėgino Austrijos kalnuose, kur viešėjo drauge su TV3 laidos „Mitybos balansas“ kūrybine grupe: „Supratau, kad kalnuose su juo čiuožti yra tikrai sunku, nors iš šalies gali pasirodyti priešingai. Teko netgi konsultuotis su BMX dviratininkais. Visuomet sulaukdavau smalsių žvilgsnių ir įvairių, netgi juokingų, klausimų: „Kur čia gazas? Kaip su juo sustojat? Kodėl ant jo ne sėdite, bet stovite?“ Daug kas mane palydėdavo su šypsena, nes tai – išties neįprastas reikalas.“

Naujuoju užsiėmimu susižavėjęs L. Pačkauskas turi svajonę – kada nors sudalyvauti snowscoot varžybose. Čempionatai jau vyksta Prancūzijoje, Šveicarijoje, Japonijoje. Panašiai kaip ir snieglenčių sporte, dalyviai varžosi pagal atskiras disciplinas – laisvojo stiliaus, slalomo bei kroso rungtyse.

Iš arčiau susipažinti su naująja L. Pačkausko aistra televizijos žiūrovai galės jau šį šeštadienį 10 val. per TV3. Sveikatingumo laidoje „Mitybos balansas“ prie pietų stalo su Vlada Musvydaite svečias papasakos, kaip su sūnaus pagalba jam pavyksta laikytis sveikesnės mitybos principų ir kas padėjo atsikratyti nemažai svorio. Už pietums suvalgytą jautienos didkepsnį dainininkas su laidos vedėja prakaitą lies sporto salėje.

Lukas juokavo, kad numetė apie 12 kilogramų, o būtent tiek sveria jo naujas „žaislas“, tad būnant kalnuose, bendras svoris vis tiek išlieka nepakitęs: „Niekada nenaudoju svarstyklių. Man svarbiausia – gera savijauta. Pagal tai galiu spręsti, numečiau svorio ar priaugau. Lipimas ant svarstyklių man primena termometrą, kuomet pamatyti skaičiai gali sugadinti nuotaiką.“

Lukas, kaip ir visi kiti „Mitybos balanso“ svečiai, atvers savo šaldytuvą ir sulauks pastabų bei patarimų apie jame rastus maisto produktus. Laidos konsultantas, Lietuvos sporto universiteto mitybos specialistas Artūras Sujeta, žiūrovams taip pat paaiškins, kokią mėsą valgyti sveikiausia ir kodėl.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.