J. Morkūno nepalieka Čečėnijoje patirtos įkaitų dramos siaubas

Prie Lietuvos kariuomenės prisijungę garsūs Lietuvos vyrai pratybų metu patiria ne tik fizinius sunkumus – neretai užduotys sukelia ir stiprius vidinius išgyvenimus. LRT laidoje „Tikri vyrai“ sukrečiantį išgyvenimą atskleidė TV laidų vedėjas ir renginių organizatorius Jogaila Morkūnas, neretai kitų projekto dalyvių patraukiamas per dantį dėl lengvabūdiško požiūrio į užduotis ir plepumo.

J.Morkūnas prisiminė ką patyrė Čečėnijoje 1994-aisiais būdamas įkaitas.
J.Morkūnas prisiminė ką patyrė Čečėnijoje 1994-aisiais būdamas įkaitas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 28, 2015, 2:58 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:57 PM

„Vieną vakarą su buvusiu Prezidento patarėju Alvydu Medalinsku vykome iš vieno objekto namo ir mus paėmė įkaitais. Smūgis į pilvą, man – pistoletas prie smakro, ir į krūmus. Prašė ir išpirkos“, – šiurpų 1994-ųjų vakarą Čečėnijoje prisiminė J.Morkūnas.

Anuomet dvidešimtmetis Lietuvos televizijos laidos „Panorama“ žurnalistas J.Morkūnas į Grozno miestą keliavo kartu su parlamentine Lietuvos delegacija.

„Tupi ten, šąli. Stresas. Visiems gyvenime jis pasireiškia kitaip. Aš ėmiau kalbėti. Aš kalbėjau, nesveikai kalbėjau, kalbėjau ilgai ir svarbiausia – gryna rusų kalba. Dabar to tikrai negalėčiau pakartoti“, – pasakojo J.Morkūnas.

Ketvirtadienio vakarą J.Morkūnas atsisveikins su kitais laidos dalyviais ir paliks projektą. Kartu kariuomenėje tarnavę kolegos negailėjo jam komplimentų.

„Tai buvo verta tavo to laiko, verta tų diskomfortinių aplinkybių, verta to nekasdienio mikroklimato, verta to, kad ant tavęs rėkia, verta to, kad tau reikia keltis šeštą ryto ir bėgioti po Ruklos miestelį“, – galimybe sudalyvauti projekte džiaugėsi J.Morkūnas.

Įveikus pasalos pratybas, kurių metu tikri vyrai išmoko teisingai apieškoti priešą, sekė daugelį sužavėję mokymai apie sraigtasparnio nutupdymą. Skrydis virš poligono dalyviams sužadino ir malonius sentimentus.

„Pirma mintis, kuri atėjo į galvą, tai kokia vis dėl to graži yra Lietuva. Turbūt niekur kitur nenorėčiau gyvent, kaip tik Lietuvoje. Tikrai“, – pakerėtas skrydžio metu matytų vaizdų kalbėjo LRT laidų vedėjas Marijus Žiedas.

Tikrų vyrų nuotykiai ir dramos Ruklos poligone – jau šį ketvirtadienį, 19.40 val. per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.