Lietuvos olimpinė pora bėgimą ir irklavimą iškeitė į slides

Viena pajėgiausių Lietuvos ilgų nuotolių bėgikių Diana Lobačevskė neseniai pirmąkart išmėgino kalnų slidinėjimą. Jos pirmuoju asmeniniu treneriu tapo širdies draugas, daugkartinis Europos ir Lietuvos irklavimo čempionas bei šalies rekordinininkas Mindaugas Griškonis.

D.Lobačevskė ir M.Griškonis degino kalorijas pramogaudami.<br>Kadras iš laidos.
D.Lobačevskė ir M.Griškonis degino kalorijas pramogaudami.<br>Kadras iš laidos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 11:44 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:26 AM

Kas lengviau – nubėgti maratoną (42,195 km) greičiau nei per pustrečios valandos ar nušliuožti slidėmis nuo stataus kalno? D.Lobačevskė jau sugeba abu šiuos dalykus, tačiau vienareikšmio atsakymo kol kas pateikti negali.

TV3 sveikatingumo laida „Mitybos balansas“ olimpiečius D.Lobačevskę ir M.Griškonį pakvietė į tradicinę užduotį – sudeginti kalorijas aktyviai pramogaujant. Kaip jiems sekėsi, paaiškės jau šį šeštadienį 10 val. per TV3.

Profesionalūs sportininkai ypač daug dėmesio skiria sveikai mitybai, padedančiai pasiekti ir išlaikyti gerą fizinę formą. Specialiai rūpintis, kaip išeikvoti kalorijas, jiems nereikia. Tam pakanka intensyvių kasdienių treniruočių. Tačiau šįkart sportininkų pora neatsispyrė pagundai išmėginti šį tą naujo – deginti kalorijas pramogaujant Druskininkų „Snow arenoje“.

„Atvažiavau, pamačiau, pabandžiau ir išsigandau, – apie savo pirmąją patirtį stovint ant kalnų slidžių juokdamasi pasakoja viena garsiausių Lietuvos stajerių. – Iš tikrųjų smagiai papramogavau. Pabėgau nuo savo kasdieninių minčių apie bėgimą, patyriau nemažai naujų pojūčių. Druskininkų sniego arenoje lankiausi pirmą kartą. Įspūdį padarė tas gigantiškas kalnas, ant kurio teko daug griuvinėti. Kai baigsis bėgimo sezonas, aš ten tikrai vėl nuvažiuosiu prasiblaškyti.“

Kalnų slidinėjimo naujokė privertė savo gyvenimo draugą trumpam pakeisti amplua ir padirbėti slidinėjimo instruktoriumi. M.Griškonis šią patirtį prisimena su šypsena, o mokinės pažangą vertina teigiamai: „Negaliu sakyti, kad aš treniravau. Tiesiog stengiausi paaiškinti ir perteikti tai, ką pats žinau. Galbūt pavyko ne taip, kaip profesionaliam slidinėjimo treneriui, bet galiausiai išėjo visai neblogai. Prieš treniruotės pabaigą Diana jau sugebėjo padaryti kelis manevrus nenugriuvusi, tad kaip pirmą kartą – labai gerai.“

D.Lobačevskė apie savo debiutinį pasirodymą stovint ant kalnų slidžių atsiliepė kritiškiau. Anot jos, neblogai sekėsi trenerio nurodymų paisyti, bet kur kas prasčiau pavyko įvykdyti. Humoro jausmo nestokojanti lengvaatletė juokais prisipažįsta ne kartą pasijutusi tarsi nevykėlė.

Pirmąsyk Druskininkuose žiemos pramogas išbandžiusi maratonininkė šmaikštavo, kad jos bėgimo bateliai yra nepalyginamai lengvesni už slidinėjimo batus: „Bėgime esu pripratusi prie labai lengvų batelių, o čia batai pasirodė kažkokie kosminiai, vos pakeliami. Bėgant maratoną svarbu kuo lengvesnė sportinė avalynė, kad nereikėtų nešti daug papildomo svorio. Kalnų slidinėjime, atrodo, prioritetai kiek kitokie. Man vien apsiauti batus buvo sunku, o ką kalbėti apie vaikščiojimą ir šliuožimą slidėmis.“

M.Griškoniui slidės – ne naujiena. Pajėgiausi Lietuvos irkluotojai kiekvieną žiemą vyksta treniruotis į aukštikalnes. Tiesa, ten, gerindami savo fizinį pasirengimą, sportininkai treniruojasi lygumų slidėmis ir per savaitę įveikia nuo pusantro iki dviejų šimtų kilometrų.

„Visą praėjusį mėnesį praleidau slidinėdamas Bulgarijoje. Žinoma, lygumų slidėmis šliuožti ne taip smagu, kaip leistis nuo kalnų. Mūsų fizinio pasirengimo programoje, be slidžių, dar numatytos intensyvios treniruotės su svoriais, plaukimas, tad darbo tikrai netrūko“, – prisimena Lietuvos vyrų akademinio irklavimo vėliavnešys M.Griškonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.