BTV rodys serialą, kurį žiūri ir Barackas Obama

„Gyvenimas Vašingtone yra nuobodesnis, nei rodoma ekrane. Didžiąją laiko dalį praleidžiu susitikimuose su vyrais pilkais kostiumais ir mes kalbamės tokiais klausimais, kurie nebūtų itin populiarūs televizijoje“, – taip apie politinių paslapčių ir tamsių koridorių kupiną „Kortų namelį“ Barackas Obama pasisakė žymiosios Ellen DeGeneres pokalbių laidoje.

Kevinas Spacey už vaidmenį „Kortų namelyje“ pelnė Auksinį gaublį.
Kevinas Spacey už vaidmenį „Kortų namelyje“ pelnė Auksinį gaublį.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2015, 11:46 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 1:52 AM

Serialas B.Obamai padarė įspūdį – galingiausias pasaulio žmogus apie antrojo „Kortų namelio“ sezono premjerą priminė net savo paskyroje tviteryje.  

Dviem Auksiniais gaubliais ir trimis „Emmy“ apdovanotą politinį trilerį pradeda rodyti ir BTV. 

Žinomų režisierių ir prodiuserių Davido Fincherio („Kovos klubas“, „Socialinis tinklas“), Beau Willimono („Purvini žaidimai“) ir Erico Rotho („Foresas Gampas“, „Keista Bendžamino Batono istorija“) seriale „Kortų namelis“ vaidina ryškios Holivudo žvaigždės – dviejų „Oskarų“ savininkas Kevinas Spacey, už vaidmenį „Kortų namelyje“ pelnęs Auksinį gaublį, ir Robin Wright, taip pat apdovanota Auksiniu gaubliu už vaidmenį šiame seriale. Beje, serialą režisavo ir Holivudo aktorė Judie Foster.

„Kortų namelyje“ rodoma charizmatiško Demokratų partijos kongresmeno Frensio Andervudo (K.Spacey) ir jo žmonos Klerės (R.Wright) istorija.

Jie nusprendžia atkeršyti prezidentui ir jo administracijai, kai prezidentas po rinkimų atsisako savo pažado paskirti kongresmeną valstybės sekretoriumi. Andervudas paverčia kerštą savo gyvenimo eliksyru – sulig kiekvienu kruopščiu teptuko brūkštelėjimu sukelia dar vieną smūgį prezidentui ir jo aplinkai.

Šis serialas – tai Michaelio Dobbso romano adaptacija, kuri Didžiojoje Britanijoje jau buvo tapusi serialu. „Kortų namelis“, kaip ir 1990-ųjų britų BBC mini serialas, naudojasi Williamo Shakespeare'o intrigų ir tragedijos pasakojimo būdu. W.Shakespeare'as, norėdamas perteikti vidinius herojaus išgyvenimus, jo mintis, jausmus ir planus, dažnai naudodavo monologus. Vienas iš ryškiausių stilistinių sprendimų yra dažnas K.Spacey herojaus kreipimasis į kamerą.

Pirmajame federalinės vyriausybės pareigūnų reikalus sprendžiančios dramos sezone kongresmenas Frensis Andervudas įsivels į santykius su jauna žurnaliste, taip pat pasamdys prostitutę, kad ši sugundytų politinį sąjungininką, ir jį nužudys. Ir visa tai tik dėl begalinių ambicijų būti greta prezidento. Serialo užsakovei internetinei filmų platformai „Netflix“ pirmieji sezonai kainavo daugiau nei 100 milijonų JAV dolerių. Investicijos atsipirko su kaupu – „Kortų namelis“, kaip ir pats ponas Andervudas bei „Netflix“, galiausiai triumfavo. „Netflix“ abonentų skaičius 2013 m. metais padidėjo 2,3 milijono,  o bendras skaičius JAV išaugo iki 33,4 milijono. Tai net daugiau nei konkurentės HBO.

„Kortų namelis" tapo TV sensacija – iš viso laimėjo 11 TV apdovanojimų ir tapo pirmuoju internetiniu serialu, pelniusia pagrindinius „Emmy“ apdovanojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.