Maratonininkė Diana Lobačevskė vaikystėje kirsdavo už du

Joga ir maratonas – skirtingi užsiėmimai, turintys kai ką bendro – galimybę patirti meditacinę būseną. Tuo įsitikino olimpietė Diana Lobačevskė, pirmąkart išbandžiusi Rytų filosofija paremtas treniruotes.

Laidos „Mitybos balansas“ vedėjai V.Musvydaitei maratonininkė D.Lobačevskė prisipažino, kad vaikystėje ji buvo storulė, mėgo sočiai pavalgyti.
Laidos „Mitybos balansas“ vedėjai V.Musvydaitei maratonininkė D.Lobačevskė prisipažino, kad vaikystėje ji buvo storulė, mėgo sočiai pavalgyti.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2015, 2:19 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:28 PM

„Bėgime esu stipri, o jogoje pasijutau tokia silpna, kaip pirmokė. Bėgioti – kur kas paprasčiau. Tačiau savijauta po treniruotės išties labai gera“, – šeštadienio TV3 laidoje „Mitybos balansas“ sakė viena garsiausių Lietuvos ilgų nuotolių bėgikių, 2013 m. laimėjusi Hamburgo maratoną.

42,195 km distanciją greičiau nei per pustrečios valandos įveikianti D.Lobačevskė tapo pirmąja profesionalia sportininke, viešėjusia sveikos gyvensenos laidoje „Mitybos balansas“. Iki šiol pramogų pasaulio įžymybes kalbindavusi Vlada Musvydaitė tituluotą sportininkę prie pietų stalo pakvietė pokalbiui apie mitybą. Po pasisėdėjimo restorane tradiciškai laukė pagrindinė užduotis – sudeginti suvartotas kalorijas. Šįkart tam pasirinkta jogos treniruotė.

Žiūrovai nustebs išgirdę, kad šešias dienas per savaitę intensyviai besitreniruojanti stajerė kasdien sudegina apie 4000 kilokalorijų. Visiems, norintiems sulieknėti ir džiaugtis puikia savijauta, ji siūlo penkiskart per savaitę įvairias sporto šakas – nuo bėgimo iki dviračio mynimo bei plaukimo.

Ne vien geležine ištverme, bet ir nepriekaištinga išvaizda aistruolius žavinti lengvaatletė buvo atvira. Pasirodo, vaikystėje ji buvo storulė, mėgo sočiai pavalgyti: „Darželyje sukirsdavau ne tik savo, bet ir kitų, nenorėdavusių valgyti, vaikų porcijas. Vienintelis valgis, kurio nemėgau, buvo pieniška sriuba su ta užsitraukusia plėvele. Ją aš nugriebdavau, makaronus išrankiodavau, o pieną palikdavau. Iki šiol jo nemėgstu.“

Dabar maratonininkė pusryčiams dažniausiai valgo varškę, o po treniruotės – troškintus valgius, kurių pagrindas daržovės. Vakarienei – dar vienas karštas žuvies ar vištienos valgis su žalumynais. Kad alinančiose treniruotėse nejaustų energijos trūkumo, sportininkė lengvai užkandžiauja ir tarp pagrindinių valgių.

Savo didžiausia nuodėme Diana vadina kavą, į kurią kaskart įberia pustrečio šaukštelio cukraus. Sportininkė šypsojosi žadėdama šią dozę pagaliau sumažinti. Puodelis kavos maratonininkei tapęs ne tik rytiniu ritualu, bet kartais padeda ir prieš varžybų startą. Be to, ji neabejinga avokadams, kuriuos dažnai valgo vienus bei siūlo ragauti ir kitiems.

Lietuvos sporto universiteto dietologas Artūras Sujeta, kaip įprastai, atliko nuodugnią šaldytuvo reviziją – šįkart D.Lobačevskės namuose.

Mitybos specialistą nustebino aptikti saldumynai, vytinta mėsa ir padažų gausybė. Šeimininkė čia pat pasiteisino, kad saldėsiais smaguriauja ypač retai, mėsą vytino pati, o vietoj suvenyrų iš užsienio šalių atsivežtais kaloringais padažais mieliau vaišina svečius.

Nuolatinis laidos konsultantas A.Sujeta taip pat papasakojo apie pieną ir desertus, kiek ir kokių produktų patartina vartoti įvairaus amžiaus žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.