Kokią pravardę slepia irkluotojas Egidijus Balčiūnas?

Šį šeštadienį „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ žiūrovus džiugins dar viena azartiška kova – laidoje tęsiasi atkrintamosios penktokų varžybos. Dėl vietos pusfinalyje šį kartą pečius surems Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijos, Kėdainių „Aušros“ sveikatingumo ir sporto pagrindinės mokyklos ir Alytaus Likiškėlių pagrindinės mokyklos komandos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2015, 2:14 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:59 AM

„Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ estafetės kaip visada vaikus džiugino staigmenomis. Laidoje svečiavosi „Vinetu kaimo“ indėnai, kurie pristatė naują varžybų rungtį. Komandų trasoje laukė senovinė, indėniška spjaudyklė ir ilgas estafečių kelias iki jos.

Taškas į tašką vykusi kova nustebino laidos garbės svečią, irkluotoją, daugkartinį pasaulio čempioną bei olimpinių žaidynių dalyvį Egidijų Balčiūną. Irkluotojas patikino, kad ir pats mielai išbandytų penktokams parengtas užduotis, tačiau pripažino, kad toks vikrus jis nebūtų. E. Balčiūnas – jau trečiasis olimpietis dalyvaujantis „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ laidoje. Sportininkas filmavimo metu vaikams priminė, jog siekiant savo tikslų, vien talento neužtenka – reikia daug dirbti.

„Labai svarbu pasitikėti savo jėgomis, savo draugais, savo galimybėmis, o tada beliks tik dirbti, dirbti ir dirbti“, – sakė laidos svečias. Beje, filmavimo metu vaikams pavyko išsiaiškinti vieną įdomų faktą – žymusis irkluotojas turi pravardę!

„Kartą sporto stovykloje su kambariokais užsišnekėjome ir net nepajutome kaip pradėjo aušti rytas. Nežinojome, kad gretimame kambaryje miega treneris. Kitą rytą jis sakė, jog visą naktį už sienos taip garsiai „murkėme“, kad nuo šiol mus visus vadins „katinais“. „Katino“ pravardė man labai prilipo, tad ją nešioju iki šiol“, – šypsojosi E. Balčiūnas.

Skambia pravarde gali pasigirti ne tik laidos garbės svečias, bet ir Kėdainių „Aušros“ sveikatingumo ir sporto mokyklos auklėtiniai, broliai dvyniai – Jokūbas ir Ugnius. Draugai ir mokytojai dažnai juos vadina broliais Lavrinovičiais.

Dvyniai laidos metu užtikrintai vedė savo komandą į priekį ir ragino nepasiduoti. „Kas sakė, kad sunku? Čia labai linksma! Tik reikia greitai viską daryti“, – sakė Jokūbas. Kuriai komandai nusišypsos laimė nugalėti ir pusfinalyje prisijungti prie penktokų iš Vilniaus bei Birštono, sužinosite jau šį šeštadienį.

„Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ – kiekvieną šeštadienį, 11 val., per „Lietuvos ryto" televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.