Naujo humoro šou teisėjas R.Aleksaitis: „Parodijuoti sunku“

TV3 eteryje vasario 18 dieną startuoja naujo formato laidos premjera – parodijų šou „Pakartok!“ Čia šeši garsūs šalies aktoriai susirungs dėl geriausio parodijuotojo vardo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2015, 5:07 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:35 PM

Puikias emocijas garantuos šou vedėjas Justinas Jankevičius, o parodijas žiūrovams dovanos pergalės sieksiantis dalyvių – profesionalių aktorių šešetas: Ramūnas Rudokas, Kirilas Glušajevas, Ramūnas Šimukauskas, Rūta Marazaitė, Aušra Štukytė ir Vitalijus Cololo.

Jų pasirodymus vertins kompetentinga komisija: pirmininkė – žavioji, išraiškingoji aktorė Kristina Kazlauskaitė, „Keistuolių teatro“ aktorius, kultinio „Geltonų plytų kelio“ herojus Robertas Aleksaitis ir kaskart vis kitas kviestinis svečias.

Nors R. Aleksaitis teatre nebedirba jau daug metų, šio žmogaus charizma ir kalbėjimo maniera išduoda iškart, kad jis – profesionalus aktorius. Paklaustas, kaip vertina parodijos žanrą, „Pakartok!“ komisijos narys tikino: „Parodija – be galo sunkus žanras, nes tam, kad galėtum parodijuoti žmogų, tu turi jį labai smulkiai išnarstyti. Taip, kaip rašytojas išnarsto kiekvieną savo personažą, taip aktorius turi detaliai išanalizuoti asmenybę ir surasti tas vietas, kurias galima parodijuoti. Vadinasi, prieš išeinant į sceną reikia įdėti labai daug darbo, kurio niekas nemato.“

„Žinoma, kartais parodija išeina spontaniškai. Tu tiesiog matai politiką ar kitą veikėją, kuris kažką daro juokingai, ir automatiškai tai padarai. Bet jeigu gauni užduotį, taip, kaip čia gauna aktoriai, nežinantys ką parodijuos, tenka padaryti labai didelius namų darbus, kad pavyktų išnagrinėti ir paskui pagauti parodijuojamą charakterį“, – pasakojo R. Aleksaitis.

Žinomas vyras džiaugiasi: „Filmuojant pirmąsias šou laidas man labai patiko tai, kad niekas nesityčiojo iš savo personažų. Nes visos tos patyčios mus ir taip slegia per visą gyvenimą. O čia buvo gražios, etinės parodijos. Tas etinis parodijavimas man labai patinka. Buvau nustebęs, kokie šaunūs mūsų aktoriai.“

Pasak „Pakartok!“ komisijos nario, vienas svarbiausių dalyvių vertinimo kriterijų – sėkmės faktorius. „Matai ir supranti, kad personažas atitiko ir čia niekur nepasislėpsi. O kitas dalykas – įdėtas darbas. Mes, komisija, jį visada matom. Kaip kepėjas mato blogai kepantį kitą kepėją, taip ir aktorius, baigęs aktorinį, mato kito klaidas. Mes, aktoriai, net žiūrėdami filmą nesekam siužeto, nes dažniausiai analizuojam kaip kas vaidina. Bet čia visiems taip yra – profesinė liga“, – sakė šypteldamas R. Aleksaitis.

Kiekvienoje laidoje R. Aleksaitis kartu su K. Kazlauskaite ir kviestiniu komisijos nariu vertins talentingų aktorių šešetuką. Šeši aktoriai kaskart bandys parodijuoti vis kitus personažus – vaidins žymius žmones, pasaulio ir mūsų šalies muzikos žvaigždes, aktorius, sportininkus, politikus, laidų vedėjus ir įvairius herojus. Kuris aktorius už savo pasirodymus surinks daugiausia taškų ir laimės šou „Pakartok!“, paaiškės paskutinėje, finalinėje, laidoje.

Parodijų šou rodomas trečiadienio vakarais 19.30 val.per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.