Dalykai, kurių nežinojote apie „Juodų kačių“ aktorę E. Latėnaitę

Vieną pagrindinių vaidmenų naujame lietuviškame seriale „Juodos katės“ vaidinanti Emilija Latėnaitė – Beliauskienė yra garsios aktorių Latėnų dinastijos atstovė. Jos tėtis Algirdas Latėnas – žinomas aktorius ir režisierius, vadovauja Jaunimo teatrui, mama Elvyra Piškinaitė – „Lėlės" teatro aktorė, brolis Balys taip pat pasirinko aktoriaus specialybę, dėdė – gerai žinomas kompozitorius Faustas Latėnas, pusseserė – aktorė Elžbieta Latėnaitė. Emilijos vyras – ne aktorius, o štai trimetis sūnus Abraomas laisvai gali pasirinkti aktoriaus specialybę – mama neketina pirmagimiui primesti savo nuomonės.

Seriale „Juodos katės“ Emilijos herojė Estela – alkoholiu piktnaudžiaujanti ir į griaunančius santykius su netinkamais vyrais įsivelianti moteris.<br>LNK nuotr.
Seriale „Juodos katės“ Emilijos herojė Estela – alkoholiu piktnaudžiaujanti ir į griaunančius santykius su netinkamais vyrais įsivelianti moteris.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:15 AM

Iki dvyliktos klasės Emilija sako nė nesvajojusi tapti aktore. „Ši specialybė man atrodė tabu, kurią gali rinktis tik išskirtiniai žmonės. O kai po mokyklos reikėjo pasirinkti specialybę, pirmąja pažymėjau aktorinį, o antruoju numeriu – kultūros istoriją ir antropologiją. Esu laminga, kad baigiau aktorinio meistriškumo studijas – tai tie mokslai, kurios verta būtų baigti ir tiems, kurie niekada nevaidins. Tai savęs suvokimo ir pažinimo studijos“, – sako E.Latėnaitė.

Jau pirmadienį LNK eteryje – serialo „Juodos katės“ premjera, ir Emilija prisipažįsta, kad su nerimu laukia pirmosios serijos. Kai giminėje – tiek specialistų ir vertintojų, turbūt neramu?

„Tų nuomonių yra per daug, kad jos būtų svarbesnės negu mano. Bet viena labai svarbi – mano geriausios draugės Gabrielės, vaikų psichiatrės ir psichoterapeutės, kurios nuomonė labai autoritetinga, o įžvalgos daro įtaką mano tolesniems darbams“, – sako Emilija.

Be filmavimosi „Juodose katėse“ Emilija vaidina dar bent septyniuose spektakliuose skirtinguose šalies teatruose. Bet vis didesnę jos gyvenimo dalį užima psichodrama – tai grupinės psichoterapijos studijos ir su studijomis susijusi veikla. Emilija studijuoja Lietuvos psichodramos draugijoje ir Europos pcichodramos institute.

Aktorė veda dramos užsiėmimus vaikams ,o taip pat vaikams su raidos sutrikimais, moko vaidinti autistus, Dauno sindromą turinčius vaikus. „Mano užduotis – ne pastatyti su vaikais spektaklį, bet išmokyti priimti visas savo emocijas – jų nebijoti, jų nesigėdyti, o išreikšti jas per vaidybą, kaip jiems tuo metu norisi. Man svarbu vaiko savivertė, pasitikėjimas savimi, laisvė ir tikėjimas savo unikalumu. Kai pamatau, kad pavyksta, tai atperka visą darbą. Nepakartojamas jausmas matyti, kaip žmogus save pamilsta ir leidžia sau būti visa savo esybe. Psichodramos dalis mano gyvenime vis didėja ir aš dėl to esu labai patenkinta.Net gi esu dėkinga psichodramai, nes ji, kaip ir vaidyba, yra galimybė prisiliesti prie kitų žmonių pasaulių“, – sako į naujus vandenis įbridusi diplomuota aktorė.

Seriale „Juodos katės“ Emilijos herojė Estela – alkoholiu piktnaudžiaujanti ir į griaunančius santykius su netinkamais vyrais įsivelianti moteris. Savo heroję ji apibūdina kaip komišką ir tuo pačiu tragišką žmogų. Emilija sako, kad ją baugina jos herojės nemeilė sau ir savęs naikinimas. E.Latėnaitė „Juodose katėse“ vaidina su Valda Bičkute ir Karina Stungyte. Naujame „Moterys meluoja geriau“ ir „Pasmerktų“ scenaristo Edvino Kalėdos darbe, įtempto siužeto melodraminiame trileryje „Juodos katės“ jos taps trimis draugėmis, konkuruojančiomis dėl vieno vyro meilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.