Vitalija Katunskytė: „Galiu dainuoti visur, kur moka pinigus“

„Tik profesionalūs ir talentingi žmonės turi teisę kilti į didžiąją sceną. Skonis yra lavinamas. Todėl kuo daugiau scenoje beskonybės, tuo didesnė rizika, kad tas skonis bus dar labiau sugadintas“, – įsitikinusi dainininkė  Rūta Ščiogolevaitė.

V.Katunskytė.
V.Katunskytė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2015, 12:27 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:49 AM

Tokią nuomonę R.Ščiogolevaitė išdėstė TV3 laidoje “Ginčas be taisyklių“, kurioje liejosi aistros dėl muzikos. Į laidos studiją susirinkę vestuvių, krikštynų, įvairių pobūvių ir pageidavimų koncertų dainininkai kalbomis ir dainomis įrodinėjo, kad jų muzika reikalinga jau vien dėl to, kad juos myli tauta.

R.Ščiogolevaitės kolega Kristupas Krivickas yra kitokios nuomonės: „O aš manau, kad liaudies balsas visada teisus. Jei žmonėms patinka Purvinis ir „Balius“, vadinasi, tokia muzika yra reikalinga.“

„Ginčas be taisyklių“ studijos svečiai – dainininkai Laimutis Purvinis, Romas Dambrauskas, Vitalija Katunskytė, „Tikroji išdykėlė“ – Aušrinė Gerikienė, Aidas Manikas, Jūratė Miliauskaitė, grupės „16 Hz“, „MG international“, „Baika“, „Balius“. Visi jie turi savo gerbėjų ratą, nuolat koncertuoja. Jie sakė nekreipiantys dėmesio, kai jų muzika pavadinama „ne elitine“ arba „skirta runkeliams“.

Grupės „MG international“ narys Giedrius Jurgelevičius pasidžiaugė, kad daina „Juoda orchidėja“ grupei jau uždirbo daug pinigų.

„Kartą per vienas vestuves įkaušęs pilietis mums visą vakarą į gitarą kišo pinigus, prašydamas dainų, taip pat ir mūsų populiariosios „Juodos orchidėjos“. Kitą dieną sėdėjo labai nusiminęs, o mes iš gitaros iškrapštėm penkis tūkstančius litų“, – juokėsi dainininkas, paklaustas kiek daugiausia pinigų yra uždirbęs per vakarą.

V. Katunskytė, kiekvieną vasarą koncertuojanti Palangoje, pripažino, kad tai smagus darbas, nors daugeliui muzikantų atrodo ir ne prestižinis.

„Visą vasarą būnu kurorte – ten geras oras, jūra šalia, dieną į pliažą galiu nueiti. O tiems, kas iš mūsų, dainuojančių Basanavičiaus gatvėje, šaiposi, galiu pasakyti: „Tai yra mano darbas. Aš ir prie „šikinyko“ galiu dainuoti, svarbu, kad pinigus mokėtų“, – sakė humoru garsėjanti dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.