Kodėl nereikia statyti televizoriaus vaikų kambaryje?

Namai – vieta, kurioje turėtų būti gera visiems. Patogumą ir jaukumą stengiamės sukurti ir savo vaikams. Tačiau įrengiant mažųjų erdves gali iškilti ne mažiau klausimų, nei rūpinantis bet kuria kita zona.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2015, 11:21 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 3:34 AM

Interjero dizainerė Kristina Grybaitė teigia, kad funkcionaliai ir patogiai įrengti vaikų kampelius ir erdves, skirtas jų darbeliams, susibūrimams, vakaronėms, nėra lengva užduotis. Anot jos, būtina žinoti tam tikras naudingas taisykles. „Dažniausiai vaikams kuriamos erdvės yra dažomos arba tapetuojamos. Tokie sprendimai yra gana praktiški, nes pasirinkus šviesią sienų spalvą, mes neprisirišame prie didelės priežiūros“, – patarė dizainerė.

Dar vienas labai svarbus momentas, pasak Kristinos, yra televizoriaus ir kompiuterio klausimas. Interjero dizainerė siūlo nesuteikti vaikams progos užsidaryti kambariuose ir laiką leisti prieš ekranus. „Geriausia vaikams statyti televizorių toje vietoje, kur jie galėtų būti, su artimaisiais, nebūti užsidarę kambariuose, nes tai skatina bendravimą“, – pastebėjo interjero kūrimo specialistė.

Šio šeštadienio BTV laida „Padėkime augti“ 10 val. kalbės apie vaikų kambarių interjerą ir praktiškus jo dizaino sprendimus. Vaikus auginančioms šeimoms laidos kūrėjai atskleis keletą paslapčių, kaip įrengti mažai priežiūros reikalaujančias, tačiau stilingai jaukias mažylio erdves. Kaip visuomet laida gvildens vaikų miego problemas ir aptars jų mitybos ypatumus, pasitelkdami neįtikėtino eksperimento rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.