A.Jagelavičiūtė būsimiems stilistams: „Turite būti psichologai!“

Ypač daug palaikymo viešojoje erdvėje sulaukęs naujas TV3 projektas „Aš – stilistas!“ ne tik parodys, ką tinka vilkėti skirtingų figūrų moterims, bet ir grūdins, kaip suvaldyti stresą, siekiant maksimaliai šauniai aprengti kitą žmogų.

Pirmosios laidos filmavimo akimirkos.<br>„Fotopro“ nuotr.
Pirmosios laidos filmavimo akimirkos.<br>„Fotopro“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-02 18:42, atnaujinta 2018-01-11 20:07

TV3 premjeroje „Aš – stilistas!“ susitiko 12 dalyvių, tarp jų – du kūrybiniai duetai – teisininkių ir mados tinklaraštininkių. Šou dalyvių atrankoje buvo teigiama, kad diplomas nėra prioritetas, daug svarbiau – vidinė stiliaus nuojauta ir įgimtas talentas.

Tačiau filmavimo aikštelėje tapo akivaizdu, kad stilistai, turintys darbo patirties, sugeba „prisijaukinti“ klientę ir įtikinti ją savo pasirinkimu daug greičiau, nei žmonės, pirmą kartą susiduriantys su aikštinga ponia, turinčia savo nuomonę apie pasiūlytus drabužius.

Modelio vaidmuo pirmoje laidoje teko popscenos dievuko Ruslano Kirilkino ir operos solisto Antano Zakarausko vadybininkei Veronikai Badaraitei. Anaiptol ne XS dydžio moteris priėmė nuotykį ir leidosi į drabužinę net 12 kartų.

Šou dalyviai iš pradžių galėjo įvertinti modelį, kalbindami apie tai, kas jai patinka ir tinka. Vėliau visi kartu sugūžėjo rinktis aprangos variantų bendroje salėje, į kurią buvo suvežta įvairiausių drabužių iš prekybos ir pramogų centro „Ozas“ parduotuvių.

Sukomplektuoti savo derinį – nuo aksesuarų iki batelių – stilistai privalėjo vos per 20 minučių. Vėliau kiekvienam buvo skiriamos 5 minutės aprengti modelį ir keliauti pas komisiją, kurioje dirbo šou vedėja Agnė Jagelavičiūtė, vienas geidžiamiausių Lietuvos stilistų – Kęstas Rimdžius ir scenos žvaigždė Inga Valinskienė. Jos nuomonė buvo ypač svarbi, nes Ingos asmenybė siejosi su laidos tema: kaip pilką vadybininkę paversti scenos žvaigžde, į kurias atsisuktų gatvės fotografas.

Pagal projekto taisykles modelis turi teisę nepasirodyti komisijai, jeigu stilisto parinktas drabužių derinys atrodo nepriimtinas, juo vilkėdama moteris nesijaučia patogiai. V.Badaraitė iškentė kelias dideles stilistų klaidas. Tačiau teisininkių dueto parinkta trikotažinė palaidinė, kurios susegimas akivaizdžiai parodė, kad drabužis – per mažas, privertė ją pasinaudoti savo teise. Sunerimusi komisija įsmuko į persirengimo kambarius ir pateko į aikštingo modelio ir sutrikusių stilisčių konflikto lauką.

„Aš irgi taip atrodydama niekur nesirodyčiau“, – Veronikai pritarė I.Valinskienė. „Kodėl jūs nieko nedarėte? Turėjote nusirengti savo palaidinę ir pasiūlyti ją klientei“, – pamokė K.Rimdžius, savo darbo praktikoje turintis ir tokios patirties.

Stilistės atsakė, kad taip ir pabandė padaryti – perrengė modelį viena iš savųjų tunikų. Tačiau dydžių skirtumai nepataisė situacijos ir Veronika nepakeitė sprendimo.

„Štai čia ir pamatėme, kad stilistai turi būti geri psichologai, dirbdami su klientais. Jus ištiko blogiausia, kas galėjo būti – jūs praradote klientę. Todėl privalote palikti žaidimą“, – Živilės ir Gintarės duetui ištarė A.Jagelavičiūtė.

Jaunos ir žavios moterys buvo nedelsiant liftu išlydėtos namo. Net jei tai – tik žaidimas, iškritusios dalyvės jautriai reagavo į šį nutikimą. Prie jų netrukus prisijungė ir gyvasis sidabras Kornelija.

Kipre susipažinusi su vaikinu, lietuvaitė jį pavertė stilingu gražuoliu, vėliau abu išrūko į Londoną. Ten dirbusi mergina komisijai pasakojo, kad jai teko tobulintis pas vieną stiliaus guru. Šis mokė, kad kombinezonas gali paslėpti moters figūros trūkumus.

„Jūsų parinktas kombinezonas ir aksesuarai atskirai yra puikūs, tačiau sujungti į vieną derinį atrodo tragiškai. Jus ištiko tikra stiliaus avarija“, – Kornelijos aprengtą modelį pakomentavo A.Jagelavičiūtė.

Vis dėlto iškritusių dalyvių traukinys dar nenuvažiavo – šou rengėjai pasilieka teisę sugrąžinti į žaidimą kurį nors iš jų. Be to, vilčių vis dar turi keli pretendentai, patekę į „rezervinį“ penketuką.

Naujos dramos ir ambicingos kovos laidoje „Aš – stilistas!“ laukia jau kovo 8-ąją, 17.55 val. per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024