Norvegijos verslininkas: „Atėmus sūnų, žmona nusižudė“

Prieš savaitę lietuvė Gražina Leščinskienė išgirdo Norvegijos teismo sprendimą, pagal kurį ji netenka teisės globoti 8-erių sūnaus ir su juo matytis. Berniukui bus paskirti nuolatiniai globėjai, tačiau to, kas nuo šiol rūpinsis jos vaiku, ir kur jis gyvens, mama taip pat negalės žinoti. „Sprendimas manęs nenustebino. Čia niekas nelaimi tokių bylų. Tik viltis kada nors susigrąžinti sūnų mane ir palaiko. Jei ir jos neliks, tai nebus nieko“, – sakė moteris.

Norvegų verslininko Š.Jerde žmona pasitraukė iš gyvenimo po to, kai neteko vaiko globos.
Norvegų verslininko Š.Jerde žmona pasitraukė iš gyvenimo po to, kai neteko vaiko globos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 2, 2015, 1:58 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:17 PM

Tuo tarpu 17 metų Norvegijoje gyvenanti, ir už vaikų netekusias mamas kovojanti Neringa Ozolina teigė, kad lietuviai problemų svetur turėtų kur kas mažiau, jei ne pavydžių tautiečių skundai. Įgaliota teismo vertėja dirbanti moteris atskleidė, kuo garsėjame Norvegijoje, ir kodėl posakis, kad lietuvis lietuviui – geriausias patiekalas, ne iš piršto laužtas.

„Man, tiek metų gyvenančiai Norvegijoje, kartais būna gėda dėl mūsų lietuvių. Atvykę į Norvegiją lietuviai nori visko iš karto, čia, ir dabar, tačiau to siekiantys dažniausiai susimauna. Nesat jūs labai nepakeičiami toje Norvegijoje. Šalis užkimšta nekompetentingos darbo jėgos“, – pasakojo N. Ozolina. Vagystės, vogtų daiktų laikymas, pervežimas, kontrabanda, vairavimas išgėrus, arba neturint tam teisės – dažniausius lietuvių nusikaltimus Norvegijoje vardins Neringa. Pasak lietuvės, būtent lietuviai kasmet patenka į daugiausiai nusikaltimų padarančių kitataučių trejetuką.

Tuo tarpu norvegų verslininkas Šjel Jerde papasakojo apie 14-a metų trukusią kovą dėl sūnų globos su lietuvių siaubu vadinama vaiko teisių tarnyba „Barnavernet“, sūnaus globos netekusios žmonos savižudybę, o taip pat įspėjo visus lietuvius, planuojančius vykti uždarbiauti į Norvegiją su vaikais. „Jei aš žinočiau, kaip baisu netekti savo vaiko, rinkčiausi kitą šalį. Neįmanoma turėti savo teisių esant tokiai sistemai Norvegijoje“, – teigė norvegas, gyvenimo būdo laidai “Nuo... Iki...“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.