Arūnas Valinskas ir Beata Tiškevič susiginčijo dėl „Eurovizijos“

Vos pasibaigus atrankos į „Euroviziją“ aistroms, į LRT televizijos eterį keliauja nauja muzikinė kova – konkursas „Dainų daina“.

„Dainų dainos“ filmavimo akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
„Dainų dainos“ filmavimo akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 3, 2015, 8:06 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 5:19 PM

Nuo kovo 14-osios kiekvieną savaitgalį LRT eteryje bus rodoma jaunosios ir vyresnės kartos kompozitorių kova.

Priešininkų komandose – po penkis kompozitorius. Žinomi Lietuvos atlikėjai dainuos po vieną jų kūrinį, kurį įvertins ne tik priešininkų komandos kompozitoriai, bet ir TV žiūrovai.

Taip iš jaunimo popmuzikos hitų ir senųjų šlagerių galiausiai bus išrinktas kūrinys, kurį bus galima drąsiai vadinti mūsų šalies dainų daina.

Jau pirmojoje laidoje, kuri nufilmuota antradienio vakarą, prie stalelių sėdo žinomi Lietuvos dainų kūrėjai – tarp veteranų atstovų buvo Mikalojus Novikas, Algimantas Raudonikis, Andrius Kulikauskas, tarp jaunimo – Stano, Deivydas Zvonkus, Laimonas Žiulpa.

Jų kūrinius atliko popscenos įžymybės. Pavyzdžiui, M.Noviko dainą „Putinai“ sudainavo Evelinos Sašenko, Violetos Tarasovienės ir Karinos Skambinės trio. L.Žiulpos dainą „Alyvos“ – ją išgarsinusios grupės „Mango“ naujas variantas „Man-go“. D.Zvonkaus „Mes čia“ – pats autorius su grupe „Bavarija“. Gedimino Zujaus dainą „Netiesa“ – aktoriaus Mariaus Ja

Pirmoje „Dainų dainos“ laidoje netrūko ir juokelių, ir pasakojimų apie tikrąją lietuviškų hitų istoriją.

Pavyzdžiui, A.Raudonikis prisiminė, kad dainą „Skinsiu raudoną rožę“ sukūrė pirmųjų santuokos metinių proga.

„Ar Zvonkus galėtų sukurti dainą metinių proga, o ne už pinigus?“ – juokėsi Stano, įsiūbuodamas diskusiją apie tai, kad greitai jo kolega bus vedęs beveik visas Lietuvos nuotakas.

M.Novikas prisipažino, kad už dainą „Putinai“ kadaise gavo vos 50 rublių honorarą.

„Tačiau vėliau tų pinigų ji man atnešė daug. Buvo išversta į daug kalbų – nuo estų iki armėnų“, – pasakojo kompozitorius.

„Bavarijos“ narys D.Zvonkus prisiminė, kad prieš keliolika metų grupė nepateko į „Eurovizijos“ atranką – vietą dėl pažeistų taisyklių teko užleisti Aivarui Stepukoniui.

Pradėjus svarstyti apie „Euroviziją“, laidos vedėjas Arūnas Valinskas ironiškai kalbėjo apie tai, kad pernai laimėjo Conchita Wurst, o šįmet Suomija į „Euroviziją“ siunčia grupę su Downo sindromu.

Tai kiek papiktino jo partnerę Beatą Tiškevič-Hasanovą. Ji pabrėžė, kad yra patenkinta Suomijos sprendimu.

„O kas gali spręsti, kurie žmonės normalūs, kurie – ne?“ – paklausė B.Tiškevič-Hasanova.

„Dainų daina“ – pirmasis TV projektas, kurį A.Valinskas veda su į TV eterį grįžtančia B.Tiškevič-Hasanova. Ji pretendavo vesti ir „Eurovizijos“ atranką, bet pralaimėjo vedėjos rinkimus internete.

„Man įdomu išbandyti darbą ir su kitais partneriais“, – tada sakė anksčiau su Andriumi Rožicku laidas vedusi Beata, šiuo metu vedanti ir LRT radijo laidą „Paraštės“.

Pirmajame filmavime jos ir Arūno duetas greitai pagavo bendrą bangą – liejosi pokštai, o A.Valinskas prisipažino, kad Beatos humoras kai kuriose situacijose jį privertė parausti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.