Giedrius Drukteinis JAV pasieniečiams sukėlė įtarimų

Nuolatinis televizijos laidų dalyvis žurnalistas Giedrius Drukteinis (45 m.) viešėdamas Holivude nusprendė aplankyti ir šalimais esantį Meksikos miestą Tichuaną, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

G.Drukteinis JAV ir Meksikos pasienyje.
G.Drukteinis JAV ir Meksikos pasienyje.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 8, 2015, 6:18 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:07 AM

Išvykti iš JAV buvo paprasta. Tiesa, tik pėsčiomis, nes Los Andžele išsinuomotą automobilį buvo privalu palikti šiaurinėje sienos pusėje.

Kartu su meksikiečių minia G.Drukteinis jau buvo bežengiąs į Meksikos teritoriją be jokio dokumentų patikrinimo, bet galiausiai pats ėmė ieškoti uniformuoto pareigūno, kad šis atminimui paliktų žymą pase.

Tačiau grįžtant į JAV su tokia pat marga meksikiečių minia jau teko pereiti amerikietišką pasų kontrolę. JAV muitinės ir pasienio policijos pareigūnas, atvertęs G.Drukteinio pasą, ilgai stebeilijosi į nuotrauką, kol pareiškė, kad lietuvį yra kažkur matęs.

„Įmanoma“, – iškart pasipūtė G.Drukteinis. „Ar jūs – aktorius?“ – paklausė pareigūnas.

„Vaidinęs serialuose „Kriminalistai“ ir „Rezidentai“ bei kino filme „Moterys meluoja geriau“, tiesa, labai toli, Lietuvoje“, – nesikuklino lietuvis.

„O gal aš jus matęs laidoje „America’s Most Wanted“ (lietuviškos laidos „Farai“ atitikmuo. – Red.)?“ – įtariai paklausė pareigūnas.

„Nevalingai ėmiau prisiminti visas iškadas, kokias tik galėjau padaryti per savo trumpą viešnagę, – prisiminė G.Drukteinis. – Jų būta. Pavyzdžiui, prieš kelias dienas išdidžiai užsirūkiau Los Andželo Beverli Hilso rajono prašmatnių parduotuvių gatvėje Rodeo Drive ir tik jos pabaigoje pastebėjau ženklą, draudžiantį išvis rūkyti – kaip kadaise Kaune, Laisvės alėjoje.

Pamaniau: maža ką, gal mano nuotrauka su įsikąsta cigarete jau kabo visose policijos nuovadose?“

Pareigūnas ėmė naršyti savo kompiuteryje, matyt, ieškomų pasaulio teroristų veidų duomenų bazėje. Paieškos buvo bevaisės, ir G.Drukteinis grįžo į JAV.

„Nesunku numanyti, kodėl sukėliau įtarimą, – samprotavo lietuvis. – Dabartiniuose Holivudo filmuose pagrindiniai neigiami herojai būna rusai, kalbantys panašiu į mūsiškį akcentu, o ir atrodantys kaip mes. Nenuostabu, kad toks filmų sukurtas tipažas kelia įtarimą.

Tai man nutinka nuolat ir pačiose netikėčiausiose vietose. Prieš kelerius metus Afganistane vienas senas modžachedas tvirtino, kad atsimena mano veidą dar iš sovietinės invazijos laikų.

Honkonge buvau sustabdytas kaip panašus į kažkokį garsų tenykštį europietiškos išvaizdos nusikaltėlį. O štai Jungtinių Tautų būstinėje Ženevoje palaikiau komplimentu, kai man buvo pasakyta, kad esu panašus į pirmąjį šios organizacijos generalinį sekretorių norvegą Trygve Lie.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.