Tėvo lepintas Marius Gaižauskas šiandien jam jaučia tik pyktį

Vaikystėje tėvo beprotiškai mylėtas šokėjas Marius Gaižauskas (22 m.) dabar apie jį kalba su panieka, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. „Jis paėmė sveiku protu nepaaiškinamą skaičių paskolų ir mus paliko be cento “, – apie šeimos dramą prabilo vaikinas. 

M.Gaižauskas ir J.Leonavičiūtė konkurse „Šok su manimi“.
M.Gaižauskas ir J.Leonavičiūtė konkurse „Šok su manimi“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 8, 2015, 3:49 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:25 AM

Trakuose gyvenantis M.Gaižauskas su broliu Mantu (27 m.) ir seserimi Vaidile (16 m.) užaugo tarsi pasakoje. Jų tėvas verslininkas pildė kiekvieną vaikų įgeidį.

Tačiau prieš penkerius metus šokėjo šeima patyrė smūgį – tėvas ne tik juos paliko, bet ir išeidamas užkrovė skolų naštą. Apie tai vaikinas pirmą kartą prabilo laidoje „Prieš srovę“ (TV3).

„Vieną dieną grįžęs namo radau mamą ir sesę verkiančias. Kai mama papasakojo, kas atsitiko, manyje kilo sąmyšis. Nesupratau, kaip galima staiga netekti visko, ką turėjom.

Po to, kai taip nutiko, keletą metų buvau tarsi lengvai išprotėjęs“, – atvirai sakė šokėjas.

Pernai konkurse „Šok su manimi“ (TV3) ant parketo su modeliu Jolanta Leonavičiūtė (32 m.) sukęsis M.Gaižauskas – ne naujokas televizijoje.

Prieš kelerius metus šiame projekte jis šoko su TV laidų vedėja Egle Skrolyte, grožio konkursų dalyve Renata Voitechovskaja, iš Baltarusijos kilusia dainininke Veronika Gordijevskaja bei balerina Greta Gylyte.

Nemažai žiūrovų iš tų laidų M.Gaižauską prisimena visai kitokį – tylų ir ramų.

„Per pastaruosius metus iš tiesų pasikeičiau, pagaliau susitvarkiau mintis“, – sakė šokėjas.

Mariaus vaikystė ir paauglystė praėjo nerūpestingai. Jis augo prabangiuose namuose.

„Nuo šešerių beveik kasdien lankiau šokių pamokas, o tai tikrai nepigu. Paaugęs kišenpinigių galėdavau neskaičiuoti. Neįsivaizdavau kitokio gyvenimo. Atrodė, kad taip ir turi būti“, – atvirai pasakojo vaikinas.

Kai Mariui buvo 16-a, jo šeimos gyvenimas sugriuvo. Paaiškėjo, kad šokėjo tėvas yra įklimpęs į didžiules skolas ir netrukus visi gali atsidurti gatvėje. Tėvas iš namų išėjo niekam nieko nepaaiškinęs.

„Tėvas su mumis apie tai nekalbėjo. Iš pradžių įtarėme, kad jis pasikeitė dėl to, jog susirado kitą moterį.

Susidarė įspūdis, kad jis paėmė mūsų visų turtą, kažkur nešė ir pakeliui viską išbarstė.

Netrukus paaiškėjo, kad jis buvo paėmęs sveiku protu nepaaiškinamą skaičių paskolų. Jam buvo nusispjauti, kad mus paliko be cento. Todėl tėvo nenoriu net prisiminti“, – kalbėjo šokėjas.

Mariaus tėvas gyvena atskirai. Net artimiausiems žmonėms liko paslaptis, kur ir kaip turtingas verslininkas vos per metus galėjo išleisti milijonines sumas.

M.Gaižauskas dėl to neaimanuoja. Jam dabar svarbiau pačiam užsidirbti ir padėti šeimai. Vaikinas nuo 19 metų dirba šokių treneriu.

Marius prisipažino: jei tėvas nebūtų taip pasielgęs, galbūt jis niekada ir nebūtų išmokęs suprasti pinigų vertės.

„Supratau, kad pinigai gali greitai ateiti ir taip pat greitai išeiti. Įsigijęs megztinį už 2000 litų laimingesnis netapsi.

Gerai būtų, kad žmogus prieš įsigydamas prabangų daiktą susimąstytų apie tai, kad daug vaikų gyvena globos namuose, kad nemažai žmonių neturi už ką pavalgyti.

Aš pats nemėgstu švaistyti pinigų. Jei reikia batų, palaukiu, kol parduotuvėje bus nuolaida, ir nusiperku už 150 litų“, – sakė M.Gaižauskas.

Dabar Marius yra savimi pasitikintis, kandus, energingai ginantis savo nuomonę.

„Išmokau kovoti. Jei šeimos nebūtų ištikusi ši nelaimė, turbūt būčiau ir plaukęs kaip skardinė pasroviui“, – sakė Marius.

Tad su juo saugi jaučiasi ir šeima, ir mylimoji – buvusi šokių partnerė J.Leonavičiūtė.

M.Gaižauskas su J.Leonavičiūte susipažino praėjusią vasarą filmuodamiesi TV3 šou „Meilė ar pinigai?“.

Ten pora pašoko savo malonumui. Netrukus jie abu buvo pakviesti dalyvauti konkurse „Šok su manimi“.

Dar jam neprasidėjus viešumoje pasirodė prieš penkerius metus nufilmuoti vaizdo įrašai, kuriuose J.Leonavičiūtė apsinuoginusi atlieka erotinį masažą.

M.Gaižauskas sakė, kad Jolantos paslaptį žinojo jau seniai, mat šokių pora susibičiuliavo ir mergina pasipasakojo.

Kilus skandalui M.Gaižauskas stojo ginti savo partnerės.

„Man tai gražu. Erotika yra menas. Juk jaunystėje visi daro klaidų. Apmaudu, kad kai kurie žmonės dėl to nuo Jolantos nusisuko. Bendraujame su ja kasdien ir matau, kaip ji išgyvena dėl to. Man svarbu palaikyti Jolantą morališkai“, – tuomet „TV antenai“ kalbėjo šokėjas.

Pora šokių konkursą turėjo palikti po septintos laidos. Net ir pasitraukę iš tolesnės kovos jie ateidavo į užkulisius palaikyti kolegų.

Mariaus ir Jolantos santykiai darėsi vis artimesni, jų pora jau nebeslepia.

„Jolanta yra tas žmogus, su kuriuo galiu kalbėtis apie viską“, – sakė M.Gaižauskas apie 10 metų vyresnę širdies draugę.

Marius sakė, kad kuo daugiau darbų imasi, tuo daugiau visko suspėja: ne tik mokyti šokti, puoselėti asmeninius santykius, bet ir dalyvauti konkurse „Šuolis“.

Trenerio Igno Barkausko tvirtinimu, Marius toks ambicingas ir užsispyręs, kad galėtų šokti ir nuo 10 metrų aukščio bokštelio. Nepaisydamas „Šuolio“ dalyvių ambicijų, treneris neleidžia, nes tai pavojinga.

Nors Marius su mylimąja šiame projekte tapo konkurentais, vis tiek kartu treniruojasi ir palaiko vienas kitą.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.