Filmo „Nematomas frontas“ kūrėjas – dabar pats karys Ukrainoje

Kino kūrėjas, žurnalistas ir vertėjas Jonas Ohmanas, praėjusią vasarą kartu su bendraminčiais Vincu Sruoginiu ir Marku Johnstonu pristatęs didžiulio susidomėjimo sulaukusį dokumentinį filmą „Nematomas frontas“, neseniai iš Ukrainos grįžo į Lietuvą.

„Nematomo fronto“ komanda.<br>Organizatorių nuotr.
„Nematomo fronto“ komanda.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2015, 10:26 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:03 AM

Pastaruoju metu kūrėjas pats yra tapęs nematomo fronto kariu – jis aktyviai prisideda prie Ukrainos karius remiančios lietuvių organizacijos „Blue/Yellow“ veiklos. Į Lietuvą J.Ohmanas grįžo pristatyti filmo „Nematomas frontas“ DVD ir Juozo Lukšos-Daumanto knygos „Partizanai“.

Filmo DVD ir knygos pristatymas bei susitikimas su J.Ohmanu vyks kovo 12 dieną, ketvirtadienį, 16 valandą sostinės kino teatre „Pasaka“. Renginio metu bus atskleisti filmo „Nematomas frontas“ kūrimo užkulisiai ir į oficialią filmo versiją nepatekę kadrai, tarp kurių – ir Latvijos prezidento Valdžio Zatlero interviu.

Renginyje dalyvaus ir dizaineris Giedrius Paulauskas. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga kino teatre „Pasaka“ jis surengė ekspoziciją, kurioje – dizainerio atkurtas pokario Lietuvos partizanų švarkas. Kartu su juo eksponuojama ir unikali tarpukario Lietuvos karininko uniforma bei ekipuotė, kurią naudojo pokario partizanai. Renginio metu dizaineris papasakos apie lietuvių partizanų uniformas, pasidalins maždaug pusmetį kauptomis žiniomis ir atradimais.

Renginys nemokamas, į jį kviečiami visi besidomintys unikalia pokario partizanų istorija. Visi renginio dalyviai dovanų gaus po žaliąją „Nematomo fronto“ juostelę. Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.