N. Bunkė rėžė: „Pinigus vežioju šiukšlių maišais ir man po...i“

Lyrišką Vaidos Genytės repertuaro koncertą sudrebino užsiplieskęs ginčas: BTV realybės šou „Dainuok mano dainą“ dalyviai susikivirčijo dėl to, kas pranašesni – pop muzikos ar klasikos atlikėjai.

N.Bunkė.<br>T.Bauro nuotr.
N.Bunkė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2015, 3:56 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 7:36 PM

Tai turėjo būti ramus, romantiškas vakaras su Vaidos Genytės dainomis, kurias perdainuoja kiti šou herojai. Toks jis buvo – kol eilė dainuoti atėjo Romui Dambrauskui. Jis pasirinko Genytės repertuaro kūrinį „E La Mia Vita“. Tai – sudėtingas italų kūrinys, kuriame puikiai atsiskleidžia Vaidos sopranas.

„Paprastai dainuoju pop klasiką, liturginę muziką, kūrinius, kuriuose apstu sudėtingų melodijos vingių. Romo pasirinkta daina – jau užuomina į tai, ką iš tiesų aš dainuoju žmonėms“, – sakė Genytė.

Romas Dambrauskas sudėtingą kūrinį repetavo penkias dienas po 3 valandas. „Vaidos atliekama muzika – jau visai kiti dirvonai. Vaikeliai, jums visiems, popsistams, reiktų bent kartą pabandyti sudainuoti operinę dainą. Patirtumėte tikras kančias“, – rėžė jis. 

Tuomet užsiplieskė karštakraujis Radžis. „Man nepatinka, kaip tu sakai: popsistai. Tas žodis skamba kaip šiukšlių maišas. Aš ne popsistas. Aš – estradinės pop muzikos atlikėjas. Yra terminai, prašom jais ir naudotis“, – piktai skėlė vaikinas.

Užvirė tikras ginčas: Radžis vis kartojo, kad nėra žemesnis už kitus, ir kad nereikia jo lygint su „minedais ir karkleliais“.

„Kodėl Virgilijaus Noreikos nevadinam operistu, o sakom „maestro“. Taip ir mus, pop atlikėjus, prašom vadint normaliai, juk ir titulai mums skiriami „šlagerių karalius“, o ne koks „popsistų princas“.

Klausydama Radžio įpyko ir pati Vaida. Ji Radžio reakciją į žodį „popsistai“ pavadino kompleksais.

„Vaikeli, tu nekompleksuok čia ir nerodyk ožių, ypač prieš vyresnius. Būk savo vietoje. Turi šitokią krūvą gerbėjų, tai ko čia kompleksus rodai“.

Nataliją Bunkę taip užvaldė emocijos, kad neapsiėjo be keiksmų. „Man visai negėda būti pavadintai popsiste. Tai žodis, nusakantis, kokią muziką dainuojame, ir už kokią muziką gauname lėšų. Tau, Radži, tai siejasi su šiukšlių maišu? O aš tais šiukšlių maišais vežu pinigus, ir man po...ui, vadina tegul mane popsiste, metaliste ar dar kaip nori“.

Romas bandė nugesinti konfliktą: „Radži tiesiog prasta nuotaika, atleiskime jam. Aš ir toliau vadinsiu mus, tuo tarpu ir save, popsistais, nes tokie ir esame. Ir kartoju: mums iki klasikinės muzikos lygio – labai toli. Bet tai juk nieko blogo, tokį kelią pasirinkome“.

Romantiškas Vaidos Genytės dainų vakaras su itin aštriais prieskoniais – „Dainuok mano dainą“ šeštadienį 19 valandą per BTV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.