Jaunimas šturmuoja Lietuvos verslo sektorių

Jaunimas yra labai aktyvus ir noriai imasi iniciatyvos pradėti savo verslą. Taip tikina Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2015, 10:19 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 2:35 PM

2009 metų ekonominė krizė ir išaugęs nedarbo lygis paskatino valstybę ieškoti novatoriškų priemonių ir instrumentų skatinti užimtumą. Institucijų taikiklyje atsidūrė jaunimas, vyresnio amžiaus asmenys ir bedarbiai. Šiandien skelbiami tokių iniciatyvų rezultatai džiuginantys. Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovės Žanetos Maskaliovienės, praktiškai daugiau nei 60 procentų dalyvavusių verslumo mokymuose, sudaro asmenys, priklausantys šioms prioritetinėms grupėms, ir pusė jų yra įkūrę savo verslą. Didelę dalį minėtų verslininkų sudaro jauni asmenys iki 29 metų.

„37 proc. visų įkūrusiųjų verslą ir pasinaudojusių verslumo skatinimo fondo lengvatine paskola sudaro jauni asmenys. Labai džiugu, kad jie darbo vietas kuria ne tik sau, bet ir kitiems. Užregistruota daugiau kaip 900 darbo vietų, sukurtų būtent jaunų verslininkų, verslumo skatinimo fondo pagalba pradėjusių savarankišką veiklą,“ – pabrėžė specialistė. Šio šeštadienio BTV laida „Arčiau mūsų“ 12 val. toliau domėsis verslumo skatinimo tema Lietuvoje. Laidos kūrėjai ragins žiūrovus neslėpti savo idėjų stalčiuje ir dar kartą primins, ką būtina žinoti pradedančiajam verslininkui. Laidos vedėja Laura Imbrasienė suteiks pagrindinę informaciją apie paskolas iš Verslumo skatinimo fondo, kuriomis gali pasinaudoti labai mažos įmonės bei pradedantys verslininkai, pritrūkę nuosavų lėšų verslo pradžiai ar plėtrai. Kaip visuomet, laidoje žiūrovų laukia sėkmingi ir įkvepiantys pavyzdžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.