Paguoda P. Dimšai – aktorius filmuotis vykdavo iš areštinės

TV serialo „Giminės“ kūrėjai laužo galvas – ką daryti su kalėti nuteisto aktoriaus Petro Dimšos (76 m.) personažu ūkininku Juozu Šepučiu. Jie turėtų pasidomėti Lietuvos kino istorija – yra buvęs atvejis, kai aktorius filmuotis vykdavo iš areštinės, primena „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.   

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 16, 2015, 9:23 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 9:38 PM

1972-aisiais pastatyto keturių dalių TV filmo „Tadas Blinda“ kūrėjai ir dabar prisimena, kaip vieno pagrindinių vaidmenų atlikėjas Algis Matulionis filmuotis buvo vežiojamas iš areštinės.

Artimiausią Tado Blindos (Vytautas Tomkus) bičiulį Motiejų įkūnijęs A.Matulionis už grotų pateko dėl to, kad sumušė uniformuotą milicininką.

Vieną vakarą šiek tiek įkaušęs A.Matulionis kulniavo Pakruojo rajono kaimo vieškeliu į viešbutį ir nutarė sustabdyti pravažiuojančią mašiną.

„Paaiškėjo, kad automobiliu važiavo milicininkai. Jie nusprendė A.Matulionį suimti, – apie kolegos nuotykį pasakojo vienas aktorius. – Tačiau jis trenkė pareigūnui į veidą ir paspruko. Bebėgdamas pametė batą. Kai milicininkai nuvažiavo, A.Matulionis grįžo ieškoti bato. Tuo metu su pastiprinimu prisistatė ir pareigūnai.“

„Tado Blindos“ kūrėjai pasakojo, kad aktoriui buvo skirta 15 parų arešto.

Kadangi areštinės darbuotojai menininkus gerbė ir nenorėjo žlugdyti filmo, A.Matulionis su milicijos palyda būdavo atvežamas į filmavimo aikštelę.

Tvarka įkalinimo įstaigoje apskritai esą buvusi demokratiška. „Mes Algį lankydavome su alumi ir maistu, – prisiminė vienas aktorius. – Tačiau atėjo eilė areštinėje budėti milicininkui, kuris nuo A.Matulionio buvo gavęs į liūlį. Jis uždraudė važinėti filmuotis. Be to, liepė areštantą nuskusti plikai.“

A.Matulioniui ir filmo kūrėjams tai buvo baisiausias smūgis. Mat jau nufilmuotuose epizoduose jo herojus buvo su pečius siekiančiais plaukais. Laukti, kol plaukai ataugs, nebuvo laiko.

Todėl, kai A.Matulionis išėjo iš areštinės, filmo rekvizitu besirūpinančiam žmogui teko skubiai ieškoti peruko, kaip du vandens lašai panašaus į buvusius aktoriaus plaukus.

Rado tokį, kad žiūrėdami nespalvotą filmą tik patys „Tado Blindos“ kūrėjai galėjo atskirti, kuriuose epizoduose aktorius vaidino su peruku, o kuriuose – su savo plaukais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.