Paramos koncertu prasidės naujieji „Gelbėkit vaikus“ darbo metai

Kovo 20 d. penktadienį 19.30 val. organizacija „Gelbėkit vaikus“ kviečia įsijungti LNK televiziją ir tiesiogiai stebėti paramos Lietuvos vaikams koncertą „Už vaikystę“, kurio globėja yra Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Daiva Tamošiūnaitė (kairėje) ir Rūta Mikelkelvičiūtė.<br>V.Ščiavinsko ir asmeninio albumo nuotr.
Daiva Tamošiūnaitė (kairėje) ir Rūta Mikelkelvičiūtė.<br>V.Ščiavinsko ir asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 12:15 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 5:43 PM

Pasak organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinės direktorės Rasos Dičpetrienės, paramos koncertas yra didžiausias ir svarbiausias viešas kasmetinis organizacijos renginys, užbaigiantis senuosius ir pradedantis naujuosius organizacijos darbo metus. „Atsiskaitome Lietuvos žmonėms už per metus nuveiktus darbus, parodome, kaip konkrečiai pagerinome vargingiausių Lietuvos vaikų gyvenimus, papasakojame mūsų globojamų šeimų sėkmės istorijas. Taip pat raginame Lietuvos žmones ir ateinančiais metais nepalikti likimo valiai bei pagal galimybės padėti patiems vargingiausiems“, – sako organizacijos vadovė.

Šių metų koncerto metu organizacija „Gelbėkit vaikus“ kvies padėti 4 vaikų mamai, besiglaudžiančiai 10 kvadratinių metrų malkinėje, neturinčioje nei stalo, nei kėdžių, jau nekalbant apie kitus bent vidutiniškam gyvenimui būtinus buities dalykus.

„Parodysime ir papasakosime 2 vaikus auginančios, vienišos labai tvarkingos ir rūpestingos mamos, netrukus liksiančios net ir be to vargingo būsto, kuriame dabar gyvena, gyvenimo istoriją, o taip pat nevaikišką 15 metų mergaitės, kuri, būdama 10, po savo motinos žūties staiga tapo 4 brolių ir seserų globėja, lemtį“- žada R. Dičpetrienė.

Koncerto metu organizacija taip pat skatins padėti tvarkingai šeimai, turinčiai 5 vaikus ir gyvenančiai griūvančiame namuke, kurio lubos kambaryje atremtos į spintą. „Jei ištrauktum spintą, įgriūtų visas stogas, o į kitą namo galą tėvai vaikams net neleidžia eiti, bijo, kad kas ant galvos nenukristų“, – susirūpinusi vaikų sveikata ir saugumu pasakoja organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė.

Organizacija „Gelbėkit vaikus" taip pat skatins nepamiršti net 32 Lietuvoje veikiančių organizacijos kuruojamų dienos centrų, kuriuose kasdien apsilanko apie 700 vaikų iš socialiai remtinų šeimų. Dienos centruose vaikai kasdien gauna šiltus ir kokybiškus dienos pietus, užkandžių, gali nusiprausti, ramiai paruošti pamokas, užsiimti prasminga lavinamąja veikla. Daugeliui vaikų dienos centras yra užuovėja ir ramybės oazė prieš grįžtant į ne tokius jaukius ir svetingus namus. Visoms šioms šeimoms ir dienos centrus lankantiems vaikams jau galima aukoti trumpaisiais numeriais 1417, auka – 1,45 Eur ir 1418, auka – 2,90 Eur bei portale Aukok.lt.

Organizacijos „Gelbėkit vaikus“ paramos koncertą „Už vaikystę“ ves žurnalistės R. Mikelkevičiūtė ir D. Tamošiūnaitė, o renginyje dainuos dainuos „Džentelmenai“, P.Bagdanavičius, A.Pilypaitė, Nota, „Liūdni slibinai“, „Mango“, „Pikaso“, V.Genytė, Sasha Song, „Studentės“ bei kt.

„Gelbėkit vaikus“ – tai 1991 m. įkurta nepolitinė, nevyriausybinė ir nereliginė, už vaiko teises kovojanti organizacija, šiuo metu turinti skyrius daugiau nei 20 Lietuvos miestų ir rajonų. „Gelbėkit vaikus“ yra motininės organizacijos  “Save the Children“, vykdančios vaiko teisių programas daugiau nei 120 pasaulio šalių, narė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.