Egidijus Sipavičius prabilo apie gėdingą jaunystės poelgį

Žinomas dainininkas Egidijus Sipavičius prisipažino, kad yra tekę žengti į sceną neblaiviam. Dainininkas buvo taip įkaušęs, kad negalėjo rasti mikrofono. Iš keblios situacijos jį išgelbėjo Vytautas Kernagis.  

E.Sipavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
E.Sipavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2015, 11:40 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 12:25 PM

BTV muzikiniame šou „Dainuok mano dainą“ – popžvaigždės E.Sipavičiaus hitų vakaras. Žiūrovai ne tik išgirs populiariausių jo dainų naujas versijas, bet ir neskelbtų dalykų iš Egidijaus biografijos.

„Miškų dukra“, „Antilopė“, „Diskoteka“, „Daiva“ ir kiti klausytojų iki šių dienų mėgstami hitai įgaus naujo žavesio, mat bus atliekami talkinant tikro garso grupei. Viena iš skambėsiančių dainų – „Pėdsakai“.

„Šis kūrinys ilgai buvo užgožtas kitų šlagerių. „Pėdsakų“ bumas prasidėjo tik visai neseniai. Ta daina atgijo, ją pamėgo jaunimas, aš net stebiuosi“, – pasakojo Egidijus. Dainą perdainuos Irūna Puzaraitė. Ji ir kiti šou dalyviai sukluso, kai Egidijus staiga nutaisė gėdingą miną.

„Dabar prisipažinsiu. „Pėdsakai“ – tai daina, kurią vienintelį kartą gyvenime dainavau... girtas“, – Egidijus nuleido akis. Tai nutiko prieš ketvirtį amžiaus Vilniaus sporto rūmuose, Egidijui koncertuojant su grupe „Coda“.

„Ten kartais vykdavo didžiuliai koncertai, kai suvažiuodavo dvidešimt grupių ir visos turėdavo atlikti po vieną dainą. Laukti savo eilės būdavo nuobodu. Persirengimo kambaryje tai su vienu lašelį kepšteli, tai su kitu... Kai atėjo eilė man žengti į sceną, neradau mikrofono. Susiorientuoti man padėjo, amžiną atilsį, Vytautas Kernagis. Scenoje ardžiausi iš visos širdies, net klaupiausi ant kelių“, – prisimindamas vienintelį gyvenime tokį pasirodymą pasakojo Egidijus.

Ilgametis E.Sipavičiaus bičiulis Aleksandras Ivanauskas-Fara atkakliai tvirtino, kad Egidijus būdavo ne iš tų, kurie mėgsta audringus vakarėlius: „Jei kiti šėliodavo, Egis visada labai tvarkingai linksmindavosi, niekad nepadaugindavo.“

Grupėje „Coda“ ir atsirado daugelis žinomiausių Egidijaus atliekamų hitų. Devintojo dešimtmečio pabaigoje grupė buvo populiarumo viršūnėje, Egidijus mėgavosi tikros žvaigždės statusu.

„Dainuok mano dainą“ jis prabils ir apie nemalonią šlovės pusę. „Mus mylėjo, mūsų geidė, bet išties buvo labai sunku. Atlyginimai – ne tokie kaip dabar, technika – irgi. Kasdieniai koncertai vargindavo, o poilsiui sąlygos – tragiškos. Viešbučiai – šalti, nemalonūs, be patogumų. Be degtinės juose pailsėti nebuvo įmanoma, todėl visi be išimties muzikantai turėjo vienintelį atsipalaidavimo būdą – alkoholį“, – tamsiąją šlovės pusę prisimena žymus dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.