Šou „Delfinai ir žvaigždės“ vizažistės makiažą išbando duše

Pasirodymų scenoje metu ne viskas visada vyksta taip, kaip buvo suplanuota – kartais atlikėjai patiria ir visiškai nenumatytų trikdžių. Turbūt vienintelis dalykas, dėl kurio jiems netenka jaudintis – tai nepriekaištinga išvaizda.

Šou „Delfinai ir žvaigždės“.
Šou „Delfinai ir žvaigždės“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2015, 12:23 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 12:25 PM

Ką makiažo specialistams, besirūpinantiems tobula žvaigždžių išvaizda koncertų ir filmavimų metu, galvoti sužinojus, kad pasirodymai vyks ... vandenyje? Būtent su tokiu iššūkiu susidūrė vieno Klaipėdos salono vadovė Viktorija Vaišvilaitė-Skirutienė, besirūpinanti projekto „Delfinai ir žvaigždės“ dalyvių makiažu.

- Viktorija, kaip reagavote sužinojusi apie tokį projektą ir sulaukusi pasiūlymo bendradarbiauti tokiomis „pasunkintomis“ sąlygomis?

– Džiaugsmingai! Sutikome prisidėti be menkiausios abejonės. Nuojauta dažniausiai neapgauna – sulig pačia pirma žinia apie projektą „Delfinai ir žvaigždės“ atrodė, kad tai bus labai šviesi, nauja, kupina gerų emocijų patirtis. Be to, kiekvienas iššūkis – nuostabi mokykla.

- Ar esate ką nors panašaus dariusi anksčiau? Kur ir kaip ieškojote reikiamos informacijos?

– Anksčiau nardančių po vandeniu nebuvo tekę puošti (šypteli) – „Delfinai ir žvaigždės“ buvo naujas iššūkis. Dalyviai ne sykį neria po vandeniu, delfinai juos išmeta aukštyn į orą, o jie tada neria vėl ir vėl. Išlipę į krantą, mūsų dalyviai turi šypsotis kameroms it ką tik išpuošti, tik dar šlapiais skruostais.

- Kuo ypatingas povandeninis makiažas?

– Povandeninio makiažo teko mokytis papildomai – ir piešimo principai, ir priemonės čia visai kitos. Yra atskiros produktų linijos, skirtos makiažui po vandeniu – ir veido pudros, ir priemonės akims, sukurtos geliniu pagrindu.

Pavyzdžiui, retušuoti šešėlius gerokai sunkiau, nei įprastai, bent taip atrodė pirmais kartais – jie tirštėdavo, klimpdavo, tačiau stebino patvarumu. Šiandien jau atrodo viskas lengva – ranka įgudo ir piešti tikrai malonu. Gal taip malonu dar ir todėl, kad atmosfera projekto užkulisiuose yra tiesiog nuostabi. Net keista, kad nesijaučia jokios įtampos, skubos, bereikalingo susierzinimo... Susibūrė itin šilta žvaigždžių kompanija, pasiruošimai vyksta pajuokaujant, pasikibinant (šypsosi).

Mūsų žavioji grimerė Dalytė, nugrimavusi Vytenį Pauliukaitį, vis sulaukia jo dovanų – gurmaniškų šokoladų! Be to, atrodo, kai šalia nardo delfinai, visus apima tiesiog pakylėta, kone euforiška būsena.

- Kaip vyko makiažo bandymai ruošiantis pasirodymams?

– Pasiruošimams prieš pirmąjį filmavimą turėjome gal mėnesį laiko. Pirmiausia viską išbandėme pačios. Vizažistė Gabrielė išsipiešė vandeniui atspariomis priemonėmis ir vakare namuose ėmėsi testavimo: atsisukusi duše vandenį, turškė stiprią srovę sau į veidą, vis pasitikrindama veidrodyje. Makiažas atlaikė! Tik, sakė, jos vyras labai įtariai žiūrėjo į šitaip besielgiančią žmonelę (juokiasi)...

Aš pati vandeniu dar vasarą buvau išbandžiusi ir akies kontūrą, ir lūpų dažus, kadangi mano aistra – ilgi plaukimai ežere. Kai įnerdavau po ilgos darbo dienos, po valandos išnerdavau nė nesujudėjusiu akies pravedimu.

Tačiau televizinis, scenos grimas yra visai kitoks – čia daug modeliavimo, šešėlio retušavimo, o šiame projekte turi atlaikyti sūrų jūros vandenį. Todėl tolesnius bandymus atlikome su klaipėdiete Tina (viena iš „Delfinai ir žvaigždės“ dalyvių, šokėja Kristina Navickaite-Tina – aut.past.).

Ji įsimylėjo delfinus nuo pačios pirmos treniruotės ir lankosi pas juos kiekvieną dieną. Tad kelis kartus, rytais, prieš treniruotes, mes ją pasikviesdavome į savo studiją piešimui. Grįždama iš delfinariumo ji vėl užsukdavo pas mus pasirodyti. Visos apžiūrėdavome, pasitardavome, ir kitą kartą techniką vėl tobulindavome. Atsimenu vieną juokingą akimirką mieste – Tina, mane pamačiusi, šūkteli, pribėga ir krykštaudama sukiojasi aplink: „Pažiūrėk, ar matai? Šiandien padariau 20 šuolių į vandenį, ilgai nardžiau, o blakstienos – visos vietoje! Matai? Taip, kaip sudėliojote aną dieną – taip ir yra, nė vienos nepamečiau (juokiasi)!“

- Projektas išsiskiria savo aukštais saugumo reikalavimais. Kokie buvo pagrindiniai apribojimai Jums? Kas tapo didžiausiu iššūkiu?

– Gavome tikrai griežtas instrukcijas: jokio lako, jokių smeigtukų, jokių pridedamų detalių, kurios galėtų pasimesti vandeny... Šukuosenų meistrei Erikai visa tai pasakojome vos sulaikydamos juoką – sukurk šukuoseną, štai taip, tiesiog rankomis – kuodą be jokio smeigtuko, bangas be lako (šypsosi)... Ir dar taip, kad išnėrus iš vandens, irgi padoriai atrodytų.

Erika vis ieško geriausių sprendimų ir jai tenka pasitelkti visą savo vaizduotę. Ji kuria įvairius pynimus, gofruoja plaukų šaknis tam, kad sukurtų apimtį ir struktūrą. Sutvirtinimui dažnai tenka rinktis vos vieną gumelę.

- Tikriausiai kuriozinių ir įsimintinų momentų tokioje kompanijoje netrūksta...

Jautriausią nuotykį išgirdau iš Tinos. Mes visi žinome, kad delfinariumo baseine nevalia nieko pamesti – delfinai smalsūs, tuoj pat viskuo susidomi, dėl to gali rastą daiktą praryti.

Štai todėl jokia kostiumo detalė negali atplyšti, joks plaukų smeigtukas nardant negali išslysti – kad tik delfinas jokiu būdu jų neparagautų. Tą dieną, kai per treniruotę Tinos makiažas atlaikė 20 šuolių į vandenį, plaukus ji buvo susirišusi gumele. Ir štai, po šešto šuolio gumelė išslydo ir nugrimzdo į dugną. Treneriai ragino kuo skubiau nerti žemyn, surasti, paimti ją – bet čia pat prisistato ir patys delfinai.

Visa situacija jiems atrodo smagi, jie aplink išdykauja, dūksta, neria į dugną kartu su Tina, visaip ją kibina... Staiga, po kažkelinto panėrimo treneris šūkteli, kad paieškos baigtos. Pasirodo, delfinas, supratęs, dėl ko kilo visas tas sujudimas, paėmė mažytę gumelę į snapą ir pats atnešė ją treneriui tiesiai į rankas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.