J. Bartaškienė: „Smurtavusio R. Morkevičiaus į šou nekviesčiau“

„Šuolyje“ (TV3) išvydę pasaulio bušido čempioną, kikboksininką, Tailando bokso atstovą Remigijų Morkevičių (32 m.) daugelis nustebo. Netrūko manančių, kad žmogui, kuris gatvėje spyrė moteriai į veidą, ne vieta televizijoje. Jo pergalė konkurse sukėlė dar didesnę apkalbų audrą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

J.Bartaškienei buvo nejauku „Šuolyje“ išvysti R.Morkevičių.<br>P.Mantauto nuotr.
J.Bartaškienei buvo nejauku „Šuolyje“ išvysti R.Morkevičių.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 21, 2015, 12:08 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:55 PM

Geriausių pasaulio kovotojų dešimtuke ne vienus metus buvęs sportininkas spaudos kriminalų rubrikos herojumi buvo tapęs prieš porą metų, kai Kauno senamiestyje sumušė merginą. Už tai jam teismo sprendimu 8 mėnesius buvo apribota laisvė ir skirta piniginė bauda.

O šiemet jis sublizgėjo antrus metus Lietuvos sporto universiteto baseine filmuojamame TV3 konkurse „Šuolis“.

Praėjusį sekmadienį per tiesioginę konkurso superfinalo transliaciją nuo 7,5 metro aukščio bokštelio tris sudėtingus šuolius atlikusį R.Morkevičių telefonu ir internete balsus atiduodantys žiūrovai palaikė karščiausiai.

Laimėjęs kaunietis pelnė pagrindinį prizą – 10 tūkst. eurų.

Ką apie šio vyro pergalę mano konkurso rengėjai ir dalyviai? Ar R.Morkevičius jos buvo vertas?

Kaip jis elgėsi su treneriais, konkurentais ir ar neskriaudė „Šuolyje“ dalyvavusių dailiosios lyties atstovių?

Konkurso prodiuserė Neringa Kavaliauskienė sportininką į laidą pakvietė dėl to, kad jis – savo srities profesionalas, kuris bušido turnyruose sugeba išjudinti žiūrovus, sukelti emocijas.

„Žinojome apie Remigijaus poelgį. Prieš „Šuolį“ buvome susitikę ir kalbėjomės su sportininko treneriu.

Ilgai šnekėjomės ir su Remigijumi. Sulaukęs kvietimo jis labai nustebo, net paklausė, ar žinome apie jo praeities nuodėmę. Tvirtino, kad gailisi to, ką padarė, stengiasi pasikeisti. Manau, suteikėme jam šansą būti geresniam, keistis“, – kalbėjo N.Kavaliauskienė.

Prodiuserė pridūrė, kad vykstant konkursui R.Morkevičiui neturėjo jokių priekaištų. Jis gerai elgėsi, maloniai bendravo, daug treniravosi ir tiesiog degė pergalės troškimu.

Ją iškovojęs prodiuserei ir visai kūrybos komandai vyras dėkojo už suteiktą galimybę dalyvauti ir pasitikėjimą.

Lyderiavęs, o superfinale trečias likęs Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas rašytojas Juozas Erlickas tvirtino, kad paskutiniai R.Morkevičiaus šuoliai buvo verti pergalės.

Rašytojas pabrėžė, kad R.Morkevičius su visais elgėsi mandagiai. Jis nepastebėjo, kad bušido čempionas būtų šiurkštus.

„Buvau jo stipriausias konkurentas, tačiau ir su manimi Remigijus bendravo gražiai. Man jis pasirodė simpatiškas žmogus, nors buvau girdėjęs tą jo istoriją“, – sakė J.Erlickas.

Pasaulio modelių kūno rengybos čempionė kaunietė Kristina Narbutaitytė per visą projektą sirgo už R.Morkevičių ir labai apsidžiaugė jo pergale.

Mergina antroje konkurso laidoje su šiuo dalyviu atliko bendrą šuolį. Abu sportininkai jam rengėsi maždaug pusantro mėnesio.

K.Narbutaitytė teigė, kad tapti porininke jos paprašė R.Morkevičius. Kaunietė daug nesvarsčiusi sutiko, nes dar vaikystėje svajojo apie šuolius į vandenį, tačiau jautė baimę.

„Remigijaus gyslomis teka čempiono kraujas. Užsibrėžto tikslo jis siekė atkakliai. Tokio pasiryžimo galima tik pavydėti ir mokytis“, – prisiminė K.Narbutaitytė.

Mergina su R.Morkevičiumi susipažino maždaug prieš pusantrų metų, kai per vieną bušido turnyrą ringe nešiojo lenteles su kovotojų numeriais. Jie buvo susitikę ne vienose varžybose.

„Buvau girdėjusi apie tą nemalonų incidentą, tačiau visada vertinau Remigijaus sporto laimėjimus, asmenybę. Nei bušido varžybose, nei per „Šuolio" treniruotes iš jo nejaučiau pykčio ar neigiamų emocijų“, – pasakojo K.Narbutaitytė.

Kristina ne kartą su R.Morkevičiumi kalbėjosi apie nemalonų jo gyvenimo įvykį. K.Narbutaitytė sakė, kad sportininkas kaskart pripažino savo klaidą ir gailėjosi.

Viena iš R.Morkevičių konkursui rengusių trenerių Jolanta Railienė, vos išvydusi jį baseine, iš karto prisiminė žiniasklaidoje plačiai nuskambėjusią istoriją, bet nepuolė apie tai kalbėti.

„Žinoma, stebėjau, kaip Remigijus elgiasi, tačiau nieko bloga pasakyti negaliu. Vyras visada buvo gerai nusiteikęs, linksmas ir nuo pirmos dienos daug dirbo.

Įvertinant Remigijaus sveikatos bėdas, anksčiau patirtas traumas ir kelis varžtus nugaroje, tai, ką jis pasiekė, yra ilgų treniruočių bei užsispyrimo rezultatas“, – kalbėjo J.Railienė.

Trenerė neslėpė – jeigu R.Morkevičius baseine nebūtų klausęs, nesilaikęs tvarkos ar rodęs agresiją, nedelsdama būtų atsisakiusi jį treniruoti.

Priešpaskutinėje laidoje iš konkurso iškritusi vyriausia dalyvė Lietuvos moterų sporto asociacijos prezidentė Joana Bartaškienė buvo atvira – jeigu ji būtų organizavusi „Šuolį“, vargu ar būtų kvietusi į jį R.Morkevičių.

„Šito vyruko anksčiau nepažinojau, bet tai, kad jis sumušė merginą, – nepateisinamas poelgis. Organizatorių sprendimas kviesti Remigijų į konkursą man pasirodė drąsus“, – kalbėjo J.Bartaškienė.

Moteris neslėpė, kad pirmąsyk išvydusi R.Morkevičių jautėsi kiek nejaukiai. O po kelių akimirkų nuomonė smarkiai pasikeitė.

J.Bartaškienei patiko, kad vyras daug kalbėjo ne tik apie sportą, bet ir apie šeimą, būsimą kūdikį, mokslus, dvasines paieškas, tolimas keliones.

Moteris sakė, kad atvykęs į treniruotes ar filmavimus R.Morkevičius visada pirmas skubėdavo sveikintis su kitais šuolininkais, paklausdavo, kaip kam sekasi.

Po pirmų „Šuolio“ laidų J.Bartaškienė su kitais dalyviais dalyvavo dūzgėse, surengtose viename Kauno klube. Ten buvo ir R.Morkevičius su gyvenimo drauge.

„Man patiko, kaip šiltai jis bendrauja su savo drauge Raimonda, jai asistuoja. Remigijus buvo malonus ir su kitomis projekto dalyvėmis. Gal jis tikrai pasikeitė ir tapo geru žmogumi“, – svarstė pašnekovė.

Šokėjas Marius Gaižauskas su R.Morkevičiumi iki konkurso taip pat nebuvo pažįstamas, tačiau bendrą kalbą rado jau pirmoje laidoje.

„Man sunku patikėti, kad toks žmogus kaip Remigijus galėjo taip negražiai pasielgti. Esame kalbėję apie tai, kaip ieškodamas ramybės jis lankėsi įvairiuose pasaulio vienuolynuose“, – tvirtino M.Gaižauskas.

Po kelių laidų, kai daugelis konkurso dalyvių susirinkdavo atsipūsti klube, šokėjo teigimu, R.Morkevičius buvo ramus, nevartojo svaigalų.

M.Gaižausko nuomone, R.Morkevičiaus pergalę superfinale lėmė gražiai atlikti šuoliai.

Šokėjas su bušido kovotoju bendrauja ir pasibaigus konkursui.

„Kai Remigijus Lietuvoje dalyvaus bušido kovose, būtinai eisiu jo palaikyti. Be to, vasarą dalyviai Zarasuose prie ežero ketina organizuoti stovyklą. Remigijus joje taip pat visų laukiamas“, – kalbėjo M.Gaižauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.