Pirmojoje „Chorų karų“ laidoje triumfavo aklųjų choras

Sekmadienį prasidėjo TV3 konkursas „Chorų karai“, kur grumiasi septyni kolektyvai: Kauno Plieninis choras (generolai – grupė „Thundertale“ ir jos lyderis Laurynas Baškys), Jonavos „Pavasario“ choras (generolas Arvydas Vilčinskas), Tauragės krašto Auksinis choras (generolės – grupė „Magnit“ su lydere Kristina Ivanova), Šiaulių choras „Chameleonas“ (generolė Laura Remeikienė), Klaipėdos Gintarinis choras (generolas Edgaras Lubys), Panevėžio choras „Vanilinis dangus“ (generolas Virgis Valuntonis) ir aklųjų choras „Feniksas“ (generolas Stanislavas Stavickis-Stano).

Aklųjų choras „Feniksas“ sugraudino komisiją.<br>T.Bauro nuotr.
Aklųjų choras „Feniksas“ sugraudino komisiją.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 22, 2015, 7:31 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:24 PM

Tai jau šeštasis šio projekto sezonas. Pirmoje laidoje į komisijos narių kėdes sėdo Vytautas Lukočius, Kristina Zmailaitė, Vitalijus Cololo, ir Rūta Ščiogolevaitė, o projektą veda Indrė Kavaliauskaitė ir Mindaugas Stasiulis.

Net ketverius metus iš eilės „Chorų karuose“ pergalę šventė Kaunas. Šią tradiciją penktajame projekto sezone sulaužė alytiškiai – pergalę išplėšė „Dežavu“ choras, vedamas dainininkės Astos Pilypaitės.

Pirmasis prisistatė Jonavos „Pavasario“ choras. Chorą link pergalės veda ne tik jo generolas A.Vilčinskas, tačiau ir keturiolikmetė choristė Monika Imbrasaitė. Pirmoje laidoje, skirtoje visų septynių chorų prisistatymui, Jonavos choro pagrindinė ir svarbiausia solo partija atiduota į keturiolikmetės M.Imbrasaitės rankas.

„Grįžtu namo“ sudainavęs choras sukėlė diskusijų apie meilę tėvynei bangą.

L.Remeikienės vadovaujamas Šiaulių choras „Chameleonas“ prisistatė antrasis. Išvydęs neįprastą Lauros aprangą V.Cololo sušuko: „Šiauliai – hipių sostinė!“ Neįprastai jie atliko ir dainą „Sparnai gerumo“ ir tuo sužavėjo komisiją.

Kauno Plieninis choras prisistatė su roko daina. Emocingas pasirodymas darė įspūdį. „Buvo sunku klausyti, bet bendras vaizdas buvo geras“, – gyrė V.Cololo. Choras gavo maksimalų komisijos įvertinima – 40 balų.

Pasirodžius pirmiesiems tarpiniams balsavimams, pirmavo Jonava. Ją sparčiai vijosi Kaunas.

V.Valuntonio vadovaujamas Panevėžio choras „Vanilinis dangus“ debiutavo su romantiška daina. „Galbūt jums reikėtų su jaunimu pasitarti, ką jie klauso“, – pakomentavo šio choro pasirodymą V.Lukočius.

„Panevėžys yra pakankamai stiprus ir gali geriau“, – kalbėjo R.Ščiogolevaitė.

Klaipėdos Gintarinio choro vadovas E.Lubys nusprendė, kad chore bus vien merginos, tad Klaipėdos chorą pristatė šešiolika merginų.

„Po kelių chorų prisistatymo galima palyginti. Jums trūko energijos. Lengvas pasivaikščiojimas – ne šou, ne pasirodymas“, – negailėjo kritikos K.Zmailaitė.

Dainininkė K.Ivanova „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“ prisipažino – savo vadovaujamo Tauragės choro dainininkams ji yra itin griežta. Jos vadovaujamame chore dainuoja 8 merginos ir 8 vaikinai. Grupės „Magnit“ narė Emilija yra tikra tauragiškė, būtent dėl to joms teko garbė atstovauti Tauragės kraštui. Emilija „Chorų karuose“ dalyvauja jau ketvirtus metus.

R.Ščiogolevaitė, išklausiusi Tauragės choro prisistatymą, uždainavo apie mašiną, kuri pirkta Tauragėje.

„Viskas buvo labai įdomu, fantastiška. Iš šios dainos daug ką apie Tauragę sužinojome“, – komentavo V.Cololo.

„Kaunas parodė agresyvų roko variantą, jūs – labai elegantišką. Visiškai nesijautė provincialumo“, – komentavo K.Zmailaitė.

Po tauragiškių pasirodymo paskelbti tarpiniai balsai džiugino Kauną – šis choras išsiveržė į priekį. Antroje vietoje – Jonava, trečioje – Šiauliai.

Toliau chorų prisistatymai tęsėsi su Stano. Dainininkas konkurse „Chorų karai“ yra vadovavęs kalinių, benamių, pensininkų chorams. O dabar į muzikinį mūšį jis veda akluosius.

Aklųjų chorą „Feniksas“ sudaro trys žmonių grupės. Vieni yra akli nuo gimimo, kiti – silpnaregiai, o treti – jiems padedantys matyti savanoriai.

„Po šio choro pasirodymo supratau – gailesčio šiame projekte bus. Teks gailėtis kitų chorų, nes jūsiškis labai stiprus“, – kalbėjo V.Cololo.

„Tai fantastiškas choras. Kol kas jūs – lyderiai“, – antrino jam K.Zmailaitė.

Šis choras surinko maksimalų komisijos balsų skaičių – 40. Būtent šis ir Kauno choras komisijos įvertinti geriausiai. Trečioji vieta – Tauragės krašto chorui. Mažiausiai balų gavo Klaipėdos choras.

Internete daugiausia balsų surinko aklųjų choras. Mažiausiai internautai balsavo už Jonavą.

Prisistačius visiems chorams pagal balsavimą telefonu į priekį išsiveržė aklųjų choras. Antroje vietoje – Kauno choras. Trečioje – Jonavos. Tačiau balsavimas dar nesibaigė.

Po papildomo konkurso auksinį tašką gavo Kauno choras ir vienu komisijos balu aplenkė aklųjų chorą.

Žiūrovai labiausiai palaikė Lietuvos Aklųjų chorą, kiek mažiau balsų gavo Kauno ir Jonavos chorai. Mažiausiai balsų pelnė Klaipėdos choras.

Sudėjus komisijos, balsavimo internetu bei telefonu balsus, galutinėje balsų lentelėje pirmoje laidoje daugiausia simpatijų pelnė Lietuvos aklųjų choras.

Antroji vieta – Kauno choras.

Trečia vieta – Tauragės choras.

Ketvirta vieta – Šiaulių choras.

Po pirmos laidos iš konkurso niekas nekrito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.