Moksleivių skundai dėl patyčių atsiduria šiukšliadėžėje

Prabilo mergina, kuri mokykloje bendraamžių patyčias kentėjo daugybę metų: „Mano skundus mokytojai ir socialinei darbuotojai plėšydavo ir mesdavo į šiukšliadėžę prie mano akių. Neturėjau kam pasiskųsti“.

Laidos „Yra kaip yra“ vedėjai: G.Gurevičiūtė, A.Stašaitytė-Masalskienė ir G.Drukteinis.
Laidos „Yra kaip yra“ vedėjai: G.Gurevičiūtė, A.Stašaitytė-Masalskienė ir G.Drukteinis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2015, 11:50 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 12:19 PM

Kaip spręsti patyčių problemas mokykloje, buvo diskutuojama laidoje „Yra kaip yra“. Pirmą kartą viešai nuskambėjo komentaras mamos, kurios sūnaus egzekucija nufilmuota rūsyje, po to – išplatinta internete. Kokios bausmės sūnaus skriaudikams ji linki ir kaip gyvena egzekuciją patyręs vaikinas šiandien?

Dar vienas laidos svečias, abiturientas, tikino suprantantis, kodėl jis užkliūna bendramoksliams: „Aš negeriu, nerūkau, mėgstu lietuvių liaudies muziką ir giedu bažnyčioje. Todėl iš manęs ir tyčiojasi“. Jam nusiraminti ir atlaikyti patyčias padeda šeima ir mėgstama veikla.

Mokyklose tyčiojamasi ne tik iš moksleivių. Laidoje dalyvavusi vienos mokyklos mokytoja papasakojo apie neįtikėtiną probleminio moksleivio elgesį su pedagogais: spyrė mokytojui į pilvą, įžeidinėjo, keikėsi. Pedagogė vartė didžiulį segtuvą, kuriame užfiksuota daugiau nei šimtas prasižengusio moksleivio niekšybių. „Tačiau ir to negana, kad tokį vaiką išmestumėm iš mokyklos“, – vylėsi momytoja.

Kaip užkirsti kelią patyčioms mokykloje – apie tai laidoje „Yra kaip yra“ pirmadienį, 17.05 per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.