Neįgalios mergaitės svajonę išpildė delfinai ir žvaigždės

Vos vienas laiškas išpildė tai, apie ką sunkia onkologine liga serganti septyniolikmetė Gabija Daugirdaitė ir jos keturiolikmetė sesutė Giedrė svajojo jau seniai – Jonavoje gyvenančios mergaitės gimtadienio proga gavo galimybę ne tik apsilankyti Klaipėdos delfinariumo renginyje „Delfinai ir žvaigždės“, bet ir pažaisti su pačiais delfinais.

Jonavoje gyvenančios mergaitės gimtadienio proga gavo galimybę pažaisti su delfinais.
Jonavoje gyvenančios mergaitės gimtadienio proga gavo galimybę pažaisti su delfinais.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 4:01 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:15 AM

Laišką renginio kūrybinei komandai parašė mergaičių mama Gitana Daugirdienė. „Jau kurį laiką mąsčiau, kaip galėčiau padaryti mergaičių gimtadienius įsimintinesnius. Jaunėlė Giedrė dažnai pasakoja apie draugus, kurie kur nors keliauja, ir vis manęs klausia, kodėl mes taip nedarome… Na, sakau, tiesiog negalime sau to leisti“, – pasakojo G. Daugirdienė.

Šeima rūpinasi ir sunkiai sergančia vyresnėle Gabija – pirmą kartą mergaitei vėžys buvo gydomas dar ankstyvoje vaikystėje, o ligai vėliau atsinaujinus, Gabija turėjo iš naujo mokytis ne tik kalbėti, bet ir vaikščioti. Vos prieš pusmetį mergina patyrė ir insultą, kurio padariniai jos gyvenimą apsunkino dar labiau.

„Visi gyvename savo kasdienybėje ir rutinoje, tačiau su mumis vietomis keistis tikriausiai nenorėtų niekas…“ – atsiduso G. Daugirdienė.

„Ta kasdienybė tarp įvairių rūpesčių ir ligoninių kartais taip nusibosta, kad žūtbūt prireikia patirti kažką aštresnio, įspūdingesnio. Labai norėjau, kad mano mergaitės taip pat turėtų kuo pasigirti.

Mintis apie vizitą delfinariume kirbėjo jau seniau, o šis projektas iš tiesų išskirtinis. Dažnai atrodo, na, kaip čia prašysi, kaip čia lysi kažkam į akis… Tačiau tereikėjo trupučio pastangų, nepabijoti, ir mergaitės gavo savo dovaną“, – džiaugėsi mergaičių mama.

Pirmosios staigmenos Gabija ir Giedrė sulaukė dar savo namuose – kvietimą į renginį joms įteikti atvyko viena iš dalyvių, atlikėja Liepa Mondeikaitė. Simboliška, kad mergaitės dalyvavo būtent tame renginyje, kurio tema buvo superherojai – tačiau ašarų sulaikyti negalėjo net ir stebuklingų galių turinčius personažus vaidinę dalyviai.

„Aš noriu, kad visi pasaulio žmonės būtų laimingi“, – atsakė Gabija, laidoje paklausta apie savo didžiausią troškimą. Jaudinančią mergaitės istoriją bei jos susitikimą su delfinais ir naujaisiais jų treneriais galėsite pamatyti jau šį penktadienį, 18.45 val. per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.