E. Užaitė įsitikinusi – tikėjimas grąžina į dieviškąją prigimtį

„Jeigu per visą gyvenimą nors vienos ydos atsikratysi arba vieną dorybę įgysi, jau esi šventasis, nes būtent per tai suvoki, kiek daug reikia įdėti pastangų, kad galėtum save tobulinti“, – šį penktadienį 20.50 val. laidoje „Pasaulis X“ per „Lietuvos ryto" televiziją apie tikėjimo galią kalbės „Pilnų namų“ bendruomenės steigėjas, Dievo Gailestingumo bažnyčios rektorius kanauninkas Valerijus Rudzinskas.

Aktorė Edita Užaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aktorė Edita Užaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2015, 9:58 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 6:17 AM

„Tikėjimas grąžina mus į tai, kas mes iš tikrųjų esame, į tą dievišką prigimtį. Kažkurią akimirką pasijuntame mirtingi ir pradedame galvoti: o kaip bus paskui, ar čia jau viskas? Manau, į panašius klausimus, kurie iškyla nelaimės, mirties akivaizdoje, atsakymus gali duoti religija“, – sako aktorė Edita Užaitė. Ji tvirtina, kad tikėjimas šiais laikais nėra mados reikalas ir jauni žmonės dvasinį kelią renkasi nuoširdžiai tikėdami aukštesniąja jėga.

„Kaip aš sakau, svarbu, kad batai būtų gražūs, būtų graži rankinė, bet jeigu tau gražu tik batai ir rankinė, tik tai tampa itin svarbu ir reikšminga tavo gyvenime, tai tada jau bėda“, – apie dvasinių vertybių sumenkinimą sako žinoma televizijos laidų vedėja Aušra Kilkuvienė.

Ji prisipažįsta, kad kartais pati nežino, kur ieškoti dvasinės ramybės, tačiau visada bando taikiai susigyventi su savo rūpesčiais. Nebūtina būti praktikuojančiu kataliku, kad pasiektum nušvitimo, užtenka pabūti su savimi tyloje, ir daugelį dalykų pradedi vertinti visai kitaip.

„Turėjau labai skaudžių netekčių, sunkių akimirkų, tačiau mano tikėjimas niekuomet nebuvo susvyravęs, atvirkščiai, be tikėjimo būtų buvę kur kas sunkiau visa tai išverti“, – sako kita „Pasaulio X“ pašnekovė, „Lietuvos ryto" televizijos laidos 24/7 vedėja žurnalistė Daiva Žeimytė. „Šiandien esame išsaugoję pagarbą tiems žmonėms, kurie itin sudėtingomis sąlygomis augino meilę ir tikėjimo šviesą, kiekvieną kartą liudijo, kad Viešpats beldžiasi į kiekvieno iš mūsų gyvenimą, ragindamas nebijoti ir atverti širdį, surizikuoti eiti laisvės ir tikėjimo keliu net tada, kai kiti didžiuojasi einantys blizgiais šunkeliais“, – girdėsime iš kunigo V.Rudzinsko lūpų laidoje „Pasaulis X“ šį penktadienį 20.50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.