Muzikiniame konkurse Irena Starošaitė uždainavo japoniškai

Buvo laikas, kai Irena Starošaitė buvo pusmečiui išvykusi į Japoniją, kur su šokėjomis rengdavo viešbučio programas – jos šokdavo, ji dainuodavo.

I.Starošaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Starošaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-26 15:28, atnaujinta 2018-01-08 05:23

„Su Žilvinu jau buvome susižadėję, o aš turėjau išvykti. Ten labai jo pasiilgdavau. Kai niekas negirdėdavo, sau dainuodavau dainą „Nebetikėk“, ji man primindavo mylimąjį ir namus“, – BTV muzikiniame šou „Dainuok mano dainą“ pasakojo Irena. Laidoje Irena ne tik dainavo, bet ir pasakojo įvairias istorijas. 

Dainuoti japoniškai viešbutyje iš pradžių būdavo nelengva. Juk kalbos lietuvė neišmanė, tad nesuprasdavo dainų žodžių. Juos iškaldavo atmintinai.

„Tikrai sunku buvo. Net nesuprasdavau, kur žodis prasideda, o kur baigiasi. Be to, pas juos vienaip parašyta, o kitaip tarti reikia – kur raidė „R“, jie taria „L“ ir panašiai. Vadybininkai buvo griežti, neleisdavo koncerto metu žiūrėti į lapelį su žodžiais, tad teko iškalti mintinai ir dainuoti. Tik vėliau supratau žodžių prasmę“, – su šypsena prisiminimais dalijosi dainininkė.

Kito šou dalyvio Valdo Burnio paprašyta padainuoti japoniškai, Irena nesutriko ir prisiminė dainą, kurią tekančios saulės šalyje prieš septyniolika metų dainuodavo kiekvieną vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.