Apdovanojimų šventėje – M. Mikutavičiaus aistra V. Matijošaičiui

Trečiadienio vakaro Lietuvos politikai ir visuomenės veikėjai laukė su lengvu nerimu. Melagių dienos proga surengta tradicinė Auksinių svogūnų ceremonija. Tiesioginėje TV3 transliacijoje humoristiniai apdovanojimai įteikti dešimčiai laureatų.

V.Matijošaičiui sunkiai sekėsi ištrūkti iš M.Mikutavičiaus glėbio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Matijošaičiui sunkiai sekėsi ištrūkti iš M.Mikutavičiaus glėbio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2015, 8:41 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:40 PM

Cirkas – tokią temą pasirinko 16-ąjį sykį surengtos ceremonijos rengėjai.

TV kanalus ne kartą keitęs renginys šįkart transliuojamas TV3, jį vesti patikėta Arūnui Valinskui ir Beatai Tiškevič-Hasanovai, o vieno apdovanojimo laureatą rinko ir naujienų portalo lrytas.lt skaitytojai.

Apdovanojimai kasmet teikiami už nevykusius poelgius, kvailas frazes ir kitus dalykus, kuriais „sublizga“ politikai.

Vienas ceremonijos sumanytojų A.Valinskas nė neslėpė – tokių istorijų per šiuos dvylika mėnesių buvo tiek, kad pakaktų net keliems renginiams.

Cirko artistų numeriu prasidėjusioje ceremonijoje pirmoji įteikta statulėlė – Metų pranašo.

Ją Naglis Šulija įteikė Tvarkos ir teisingumo partijos atstovui, buvusiam kandidatui į sostinės merus Petrui Gražuliui – prognozavusiam lito sugrąžinimą ir Andriaus Mazuronio sugrįžimą į jo atstovaujamą partiją.

Į renginį atvykęs P.Gražulis nurungė savo bendražygį iš partijos Kęstą Komskį, prognozavusį itin jai palankius savivaldos rinkimų rezultatus. O taip pat „Norfos“ prekybos tinklo bankrotą pranašavusią socialdemokratę Birutę Vėsaitę.

Atsiimdamas statulėlę, P.Gražulis sakė manantis, jog litas į Lietuvą vis dėlto sugrįš. A.Valinskas jam įteikė didelę dešimties litų banknoto kopiją – S.Dariaus ir S.Girėno veidus jame pakeitė dvi P.Gražulio nuotraukos.

P.Gražulis pabrėžė, kad jam šis banknotas labai gražus. „Bet Vladimiras Simonko, kai pamato du vyrus, tai jam ten pederastai“, – staiga savo nuomonę apie Lietuvos gėjų lygos vadovą rėžė P.Gražulis, pagarsėjęs kovomis su seksualinėmis mažumomis.

„Gerai, kad Lietuvoje turime tik vieną Petrą“, – reziumavo B.Tiškevič-Hasanova, sugebėjusi P.Gražuliui įbrukti svogūną su užrašu „Už partnerystę“.

Antroji apdovanojimų kategorija – Metų patiekalas. Į ją pretendavo Andrius Šedžius („išmestas iš Liaudies partijos barščių“), Viktoras Uspaskichas („už skrandžio ruošimą džiūvėsiams Briuselyje“) ir Mantas Adomėnas („už tonizuojantį kavos pagėrimą su Artūru Zuoku“).

Kristina Brazauskienė laimėtoju paskelbė V.Uspaskichą, kuris į ceremoniją neatvyko.

„Jei Viktoras neateina pas svogūnus, svogūnai eina pas jį“, – juokėsi A.Valinskas.

„Metų patiekalas – devyni amatai, o dešimtas badas“, – šia patarle vaizdo įraše Viktorui buvo įteikta statulėlė. Už politiko nugaros buvo į sieną atremti ramentai.

Trečia nominacija – Metų diplomatas. Į šią statulėlę pretendavo Rasa Juknevičienė – už interneto hitu tapusius savo pasvarstymus internete apie oro uoste besimeldžiantį musulmoną. Taip pat – „acto garintoja“ Milda Bartašiūnaitė, pripažinusi Donecko ir Luhansko respublikas. Laimėtoju buvęs Seimo narys Antanas Nedzinskas paskelbė Naglį Puteikį, žmonai kukliai matavusį Klaipėdos, o sau – Vilniaus mero kėdę.

Į renginį atvykęs N.Puteikis pasipuošė megztiniu, iš kurio pasišaipė A.Valinskas: „Gal kitą sykį iš gailesčio išrinks“.

„Teisingai supratote, kostiumą teko užstatyti“, – paaiškino N.Puteikis.

Metų dresuotoju galėjo tapti Rolandas Paksas – „bandęs nusipirkti dramblį, kuris jam pakišo kiaulę“. Taip pat – kadenciją baigiantis Kauno meras Andrius Kupčinskas. Už tai, kad „bandė prisijaukinti krabą“.

Laimėtoja tapo šokėja Monika Šalčiūtė – už scenos vilko Jurijaus Smorigino dresavimą TV projekte „Šok su manimi“. 

„Diedukas, senelis, nėra ko jo tramdyti, - atlyžusi apie J.Smoriginą kalbėjo M.Šalčiūtė. – Ačiū, nors vieną statulėlę turėsiu namie“.

A.Valinsko paklausta, ar neketina eiti į politiką, Monika nusijuokė: „Neskriausiu aš taip Lietuvos“. Atlikėjas Vytautas Šiškauskas jai paskyrė dainą.

Metų kalbininko statulėlę pretendavo laimėti „Sel“ narys Egidijus Dragūnas, rusiškais keiksmais auklėjęs jį sustabdžiusius policijos pareigūnus. Kitas – keiksmais skandalingame įraše pagarsėjęs, nebeišrinktas Alytaus meras Jurgis Krasnickas.

Sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas paskelbė, kad nugalėjo Loreta Graužinienė, Kovo 11-osios koncerte atradusi kitą mūsų šalies pavadinimą „Lie-va-ta“. Už tai Auksinių svogūnų rengėjai ją paskelbė dar ir etnokultūrologe.

Seimo Pirmininkė į renginį neatvyko – statulėlę atsiėmė jos pavaduotojas Vydas Gedvilas.

Į Metų posakio apdovanojimą pretendavo Julius Panka – už frazę „BBD“, socialiniuose tinkluose parašytą apie referendumo dėl žemės pardavimo užsieniečiams rezultatus.   „Taip vadinamiems krikščionims primenu – Dievas yra, ir jis viską mato“, – apie Gabrieliaus Landsbergio iškėlimą į konservatorių vadus sakė Seimo narys Povilas Gylys, už tai irgi pretendavęs į statulėlę.

Nugalėjo išrinktasis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis – už klausimą, ką kauniečiai myli labiau, jo šunį Broškę ar kadenciją baigiantį Andrių Kupčinską.   „Aš myliu Broškę, visas Kaunas myli Broškę“, – nuo scenos pakartojo V.Matijošaitis.

Tautos balso Auksinio svogūno laimėtoją rinko TV3 ir portalo lrytas.lt auditorija. Laimėtoju išrinktas grupės „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas – „nes baigia dainininko karjerą, jai net neprasidėjus“.

Laimėtoją paskelbė Marijus Mikutavičius, prognozavęs, kad E.Dragūnui greitai vėl skambins Edmundas Jakilaitis.

„Pokalbyje" telefonu su E.Dragūnu (iš tiesų – jį parodijuojančiu aktoriumi) liejosi ir keiksmažodžiai, ir linkėjimai „miltus gaminančiam ir malūnsparnį turinčiam“ Tautvydui Barščiui, ir pažadas į teismą paduoti kariuomenės dragūnus, kurie neteisėtai naudojasi E.Dragūno pavarde.

„Baisiausia, ką tėvas gali išgirsti iš sūnaus? Užaugęs būsiu kaip Selas“, – atsiduso B.Tiškevič-Hasanova.

M.Mikutavičiaus numeris sukėlė juoko audrą – su grupe „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ atlikėjas plėšė dainą apie Kauno ir Vilniaus meilę. Ant marškinėlių „aš esu kaunietis“ užsirašęs Marijus nušoko nuo scenos, įsikando rožę ir keliais ėjo prie V.Matijošaičio. Šis nepasimetė – irgi atsiklaupė ir M.Mikutavičiaus buvo glėbesčiuojamas taip, kad dainininką nuo V.Matijošaičio teko atplėšti jėga.

Metų praradimu galėjo būti paskelbtas konservatorių vedlio posto atsisakęs Andrius Kubilius, vilniečių prarastas A.Zuokas ir litai.   Klaipėdos meras V.Grubliauskas Metų praradimu paskelbė litus. Statulėlę atsiėmė Vitalijus Cololo ir Deivis, persirengę ant 10 litų kupiūros vaizduotais S.Dariumi ir S.Girėnu.

Po atsisveikinimo su jais, Žemaite, Vincu Kudirka ir kitais litų kupiūrų herojais numerio paskelbta Metų mokslininko nominacija.

Laimėtoju buvo paskelbtas Vytautas Šustauskas – už pasiūlymą litus į eurus keisti santykiu „vienas prie vieno“. Jis nurungė klimato atšilimu netikinčią Rasą Juknevičienę ir „maišytus vaikus“ išradusią Agnę Zuokienę.

„Nekenčiu ir nekęsiu euro“, – sakė V.Šustauskas, prisipažinęs, kad nėra rankose laikęs euro monetos. Jis patikino neabejojantis, kad litai dar sugrįš į Lietuvą.

Nors laimėjo V.Šustauskas, daina buvo skirta A.Zuokienei – ją atliko grupė „Čilinam“ ir „maišytų vaikų choras“.

Paskutinė vakaro nominacija – Metų mįslė. Laimėtoją paskelbė aukso spalvos dažais plaukus nusidažęs ir tos pačios spalvos kostiumu pasidabinęs dainininkas Radžis. Greitai tapo aišku, kodėl taip yra, mat laimėtoju tapo turtuoliu laikomas Europos Parlamento narys Antanas Guoga.

„Iš Kauno, bet ne „Žalgiris“, augo Australijoje, bet ne koala, dabar Briuselyje, bet ne kopūstas. Jis – tikras Metų laimės kūdikis“ – sakė A.Valinskas.

„Tikiuosi ir stengsiuosi kitais metais nelaimėti“, – sakė A.Guoga.

B.Tiškevič-Hasanovai užsiminus, kad ji nenorėtų su A.Guoga žaisti pokerio, šis atrėžė, kad ir pats to nenorėtų.

„Nes juk kiek ji namie turi pinigų?“ – numojo ranka politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.