Vaiką atėmę norvegai: „Močiutė gali atsiųsti jam dovanų“

Norvegijoje iš mamos paimto Gabrieliaus pasiilgo ne tik mama, bet ir močiutė su dėde. Norvegijos vaiko teisių tarnyba „Barnevernet“ su berniuku neleidžia nei susitikti, nei pakalbėti telefonu. Niekam. Nei močiutei, nei mamai, nei draugams.

Gabrieliaus močiutė: „Dar pernai kartu dažėm margučius, o šiemet o nebėra.“
Gabrieliaus močiutė: „Dar pernai kartu dažėm margučius, o šiemet o nebėra.“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-01 15:48, atnaujinta 2018-01-07 19:25

„Ateina šventės ir galvoji, žmogus, kad negali visiem anūkams padaryt nei staigmenų, nieko. Dar pernai sukom, dažėm kiaušinius, o šiemet jo nebėra“, – kalbėdama su LNK laidos KK2 žurnalistais, susigraudinusi verkė Norvegijos vaikų teisų apsaugos tarnybos paimto Gabrieliaus močiutė. 

Ruošiant reportažą, į Lietuvą atskriejo žinia, kad Norvegijos vaikų teisių apsaugos tarnyba vis dėlto leido močiutei anūkui nusiųsti velykinių dovanų.

Gabrieliaus močiutė mano, kad anūkas atimtas ir pagrobtas. Ir, kas baisiausia, kad Lietuvos valdžiai jis nerūpi. Artimieji kreipėsi ir į prezidentūrą, ir į vyriausybę, ir į Seimą. Tyla.

„Esu šiek tiek nusivylusi savo valdžia, ir prezidente nusivylusi, ir užsienio reikalų ministerija, vis tik esam lietuviai, esam Lietuvos piliečiai ir turim būti reikalingi ne tik per rinkimus. Turėtų valstybė mumis šiek tiek pasirūpinti, kai mums prireikia“.

Paskutinė Gabrieliaus močiutės viltis – europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Politikas negavęs jokio prašymo, pats, savarankiškai užbombardavo Norvegijos valdžios institucijas, „Barnevernet“ ir Lietuvos valdžią skundais ir paklausimais.

V.Mazuronis telkia europines pajėgas Gabrieliaus išvadavimui. Jis renka įkalčius, įrodymus ir nukentėjusius žygiui į Norvegiją. Su močiute, dėde, giminėmis, Europos Sąjungos deputatais jis ketina važiuos į Oslą ir ten surengti tokią akciją, kokios norvegai dar gyvenime nematė, praneša KK2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.