K. Costneris sensta žaviai, o J. Nicholsonas – apgailėtinai

Neseniai 60-metį atšventęs Kevinas Costneris kupinas gyvenimo džiaugsmo ir, ko gero, kasdien meldžiasi, kad po keliolikos metų netaptų panašus į kitą Holivudo įžymybę Jacką Nicholsoną (77 m.), dėl kurio kadaise moterys alpdavo, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

K.Costneris nuolat kupinas sumanymų, o J.Nicholsonas – pavargęs ir irzlus.<br>„ViDa Press“ nuotr.
K.Costneris nuolat kupinas sumanymų, o J.Nicholsonas – pavargęs ir irzlus.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 6, 2015, 10:55 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:30 AM

Sportiškas, lieknas, nuolat turintis sumanymų. Toks iki šių dienų išliko K.Costneris, su 19 metų jaunesne sutuoktine Christine Baumgartner auginantis tris mažamečius vaikus.

Liūdnas, pavargęs, irzlus. Toks dabar yra J.Nicholsonas, pripažįstantis, jog iš lovos apie pietus išlipa tik tam, kad išlenktų taurelę skrandžio skausmams numalšinti.

Holivude juokaujama, kad J.Nicholsoną taip nustekeno 2000 moterų, su kuriomis per savo gyvenimą jis esą pasimylėjo.

K.Costnerio pasiekimai šioje srityje – kur kas kuklesni.

Žiūrovėms jis tapo kone idealaus vyro pavyzdžiu: santūrus, pasitikintis savimi, atkakliai siekiantis tikslo, kovojantis už teisybę.

K.Costneris žino savo vertę. „Esu aukščiausias žaidėjas aikštelėje. Visuomet būnu centre, nors esu panašus į gynėją. Mažai kas gali pralenkti mane“, – nesikuklino žvaigždė.

Didžiausias moterų simpatijas K.Costneris pelnė nusifilmavęs 1992-aisiais pasirodžiusioje Micko Jacksono muzikinėje dramoje „Asmens sargybinis“ (The Bodyguard). Šiame filme jo įkūnytas apsaugininkas Frenkas kaip savo akį saugojo pramogų pasaulio žvaigždę Reičelę Maron, kurią vaidino garsi atlikėja Whitney Houston.

Sklandė gandas, kad aktoriaus žavesiui neatsispyrė ir Whitney, todėl troško pavergti jo širdį. Tuo metu K.Costneris jau buvo pavyzdingas sutuoktinis.

Kaip Holivudo žvaigždė jaučiasi įžengusi į septintą dešimtį?

– Nesijaudinate dėl savo amžiaus? – žurnalistai paklausė K.Costnerio.

– Mano trys vaikai dar maži, todėl dar norėčiau būti jų svarbių gyvenimo įvykių liudininku. Mintis, kad kai kurių nesulauksiu, mane liūdina.

– Gal reikėtų mažiau dirbti ir daugiau laiko skirti šeimai?

– Su vaikais aš praleidžiu nepaprastai daug laiko. Nuo praėjusio spalio pabaigos nesifilmuoju, būnu tik namuose, palydžiu juos į mokyklą. Tokia mano dienotvarkė bus visą pavasarį.

– Ar save laikote pavyzdingu tėvu?

– Stengiuosi būti panašus į savo tėvus, kurių globą ir paramą visada jutau. Jie stebėdavo visas sporto varžybas, kuriose dalyvaudavau. Ir aš stengiuosi būti toks su visais savo vaikais.

– Ką laikote svarbiausiu savo pasiekimu per 60 metų – filmus, kurie jums pelnė šlovę, ar septynis savo vaikus?

– Ir tai, ir tai. Noriu palikti pėdsaką. Dėl to man dar labai svarbi trečia veiklos sritis – darbas aplinkosaugos srityje.

Sukūriau technologiją, padedančią naftą atskirti nuo vandens. Kada nors mano anūkai turėtų stovėti prie didžiųjų sekvojų Kalifornijoje ir mąstyti: „Mano senelis Kevinas taip pat stovėjo ant šio žemės lopinėlio.“

– Ar stengiatės vaidinti filmuose, kurie taps klasika?

– Be abejonės. Turiu planų sukurti, pavyzdžiui, dešimties valandų vesterną, bet niekas nenori kartu imtis šio darbo. Blogiausiu atveju pats finansuosiu tokį projektą. Taip pasielgiau ir įgyvendindamas vieną naujausių sumanymą – kurdamas juostą „Juoda arba balta“ (Black Or White).

Skyrybų kaina – dešimtys milijonų

Žurnalistai juokauja, kad septynias atžalas turintis K.Costneris priklauso negausiam garsių daugiavaikių tėvų klubui, į kurį taip pat įeina Melas Gibsonas (8 vaikai), Rodas Stewartas (7 vaikai) ir Bradas Pittas (3 biologiniai ir 3 įsivaikinti).

Dviem savo vaikų motinoms K.Costneris po skyrybų turėjo plačiai atverti piniginę.

Pirmoji jo santuoka su Cindy Silva (nuotr. viršuje) truko 16 metų (1978–1994 m.). Pora augino tris vaikus. Korektiško aktoriaus skyrybos tuomet supurtė Holivudą lyg žemės drebėjimas.

Žiniasklaida karštligiškai aiškinosi, kodėl pavyzdingu sutuoktiniu laikytas K.Costneris, per filmavimą rasdavęs laiko patikrinti, kaip vaikai atliko namų darbus, staiga metė šeimą.

Paaiškėjo, kad skyrybų priežastis – K.Costnerio neištikimybė.

Aktoriui už skyrybas teko pakloti 80 mln. JAV dolerių. Dešimties brangiausių garsenybių skyrybų sąraše jam tenka 7-a vieta.

Dar 16 mln. JAV dolerių Holivudo aktoriui teko sumokėti Bridget Rooney (nuotr. kairėje), kuri 1996 m. jam pagimdė sūnų Liamą.

1999-aisiais K.Costneris pradėjo susitikinėti su modeliu ir rankinių dizainere vokiete Christine Baumgartner.

Pora kurį laiką buvo išsiskyrusi, bet 2003 metais susižadėjo, o po metų susituokė per romantišką ceremoniją, surengtą aktoriaus ūkyje Aspene.

Kevinas ir Christine susilaukė dviejų sūnų ir dukters.

Vienatvę praskaidrina tik krepšinio varžybos

Holivude karčiai juokaujama, kad iš J.Nicholsono liko tik šešėlis.

Kadaise, kai žengdavo raudonuoju kilimu, į jį nukrypdavo fotografų objektyvai ir operatorių kameros.

Dabar J.Nicholsonui, ko gero, sunku rasti motyvų, kodėl ryte reikėtų keltis iš lovos.

„Dar mielai patirčiau paskutinį meilės romaną, bet tai nerealu. Nebeturiu vilties, kad taip nutiks“, – liūdnai sakė trijų „Oskarų“ laimėtojas.

Aktorius teigė gyvenime turėjęs viską, apie ką gali svajoti vyras. Vis dėlto meilės reikalai klostėsi nekaip.

„Jokia moteris mano atžvilgiu nėra turėjusi rimtų ketinimų. Visos matydavo tik mano įvaizdį ir taip susidarydavo nuomonę. Vienu metu man buvo tas pats, ką moterys mano apie mane“, – sakė J.Nicholsonas.

Aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose J.Nicholsonas palaikė santykius su kolege Anjelica Huston (63 m.) (nuotr. apačioje) ir buvo kartą vedęs – Sandrą Knight (75 m.) (nuotr. viršuje). Santuoka truko septynerius metus.

Holivudo žvaigždė vengia viešumos. Savo būsto Beverli Hilse duris aktorius praveria nebent susirengęs į krepšinio rungtynes, kai žaidžia „Los Angeles Lakers“.

Keturi vaikai J.Nicholsoną stengiasi įtikinti parduoti milžinišką namą ir nusipirkti mažesnį mieste.

Bet Holivudo aktorius, kurį legendiniu pavertė vaidyba tokiuose filmuose kaip „Nerūpestingas keliautojas“ (1969 m.), „Skrydis virš gegutės lizdo“ (1975 m.), „Švytėjimas“ (1980 m.) ir „Kaip bus, taip gerai“ (1997 m.), mieliau tūno vadinamojo svajonių fabriko kalvose ir žavisi asmenine meno kolekcija, kuri vertinama 130 mln. eurų.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.