Filmas, kurį Rusiją nurėjo nupirkti ir padėti į stalčių

Dokumentinis filmas „Prabangūs Putino žaidimai“ buvo kuriamas dvejus metus. Per tą laiką Rusija net tris kartus bandė nupirkti filmą, kad šis nebūtų viešinamas. Nenuostabu – Sočio Olimpinės žaidynės sumuša visus korupcijos ir didybės manijos rekordus. Europos dokumentinių filmų festivaliuose populiarumo sulaukęs ir į Lietuvą atkeliavęs filmas atskleidžia, kodėl 2014 metų Sočio žiemos olimpinės žaidynės, vykusios subtropikų kurorte beveik be sniego, tapo brangiausia kada nors vykusia olimpiada.

LNK nuotr.
LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2015, 1:53 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:58 PM

Filmo „Prabangūs Putino žaidimai“ autoriai teigia, kad, ruošiantis Sočio olimpinėms žaidynėms, tiesiant kelius, statant viešbučius, poilsio ir sporto kompleksus, tūkstančiams žmonių buvo nutrauktas elektros bei vandens tiekimas. Nemažai gyventojų tapo benamiais: jie buvo iškelti į ankštus butus, o jų valdos – privatizuotos. Vyriausybės kritikas Garry Kasparov atskleidžia, jog Putino olimpinė propaganda buvo viso labo žemės privatizacijos Sočyje pagreitinimas.

Pasaulio gamtos fondo Rusijoje (WWF Russia) direktorius Igoris Chestinas teigia, jog žaidynės suniokojo Rusijos nacionalinį parką, pasižymėjusį didžiausia biologine įvairove. Vykdant statybas taip pat buvo iškirsta daugiau nei 3 tūkst. hektarų vertingo miško, sunaikinti elnių ir šernų žiemojimo plotai bei kai kurie lokių ir kalninių ožių migracijos keliai. Statant kompleksus didėjo ir sąvartynų skaičius. Miestas ir priemiesčiai skendėjo šiukšlėse, o jų kvapas buvo juntamas net už dviejų kilometrų.

Premjera trečiadienį 20.20 val. per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.