S. Daukšaitės-Petrulėnės dublerė – perpus jaunesnė moksleivė

TV3 žiūrovų simpatijas pelnęs, į intrigomis apraizgytą sesių dvynių gyvenimą įtraukęs serialas „Tobula kopija“ daugeliui gerbėjų iškėlė klausimą – kaip techniškai sukuriamos scenos, kuriose matomos abi Sandros Daukšaitės-Petrulėnės kuriamos sesės dvynės Brigita ir Džaneta?

S. Daukšaitės-Petrulėnės dublerė – perpus jaunesnė moksleivė.<br>TV3 nuotr.
S. Daukšaitės-Petrulėnės dublerė – perpus jaunesnė moksleivė.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-13 13:31, atnaujinta 2018-01-06 23:11

Kūrybinė komanda atskleidžia: kai prireikia abiejų seserų veidų kadre – pasitelkiamos montažo gudrybės, o kai vienos iš seserų veido kadre nereikia – Sandrai padeda jos dublerė. Lyg ir nieko keisto, tačiau trisdešimt ketverių metų S. Daukšaitės-Petrulėnės dublere tapo… septyniolikmetė!

Tai pirmas kartas, kai moksleivė Laura Laurukėnaitė pakliuvo į filmavimo aikštelę. Serialo kūrėjai jos anketą rado internete. „Filmavimai tapo papildoma mano veikla, kuri man labai įdomi, – džiaugiasi Laura. – Smagu, kad turiu galimybę stebėti filmavimo virtuvę.“

Savo gyvenimą su matematikos mokslais planuojanti sieti mergina tikina, jog vaidyba – labai smagi patirtis, ir viliasi, jog kada nors gaus galimybę vaidinti daugiau, ne tik būti dublere.

Dažniausiai filmuojama tik Lauros nugara, kai S. Daukšaitės-Petrulėnės įkūnijami seserų dvynių personažai kalbasi tarpusavyje. „Pamenu, kai anonsuose pamačiau savo nugarą, nesąmoningai vis laukiau, kol kamera apsisuks ir parodys veidą, tačiau, žinoma, ten būdavo Sandra. Labai keistas jausmas!“ – pripažįsta juokdamasi Laura.

Pradėjusi dalyvauti filmavimuose mergina sako niekam nesigyrusi. O yra ko. „Tobulos kopijos“ filmavimo aikštelėje dirba žymūs Lietuvos aktoriai, tarp kurių – Adrija Čepaitė, Tomas Erbrėderis, Evita Malaškevičiūtė bei kiti. Kūrybinei komandai diriguoja režisierius, aktorius Saulius Balandis.

„Visi mane labai gražiai priėmė, kantriai aiškino ką turiu daryti, – pasakoja S. Daukšaitės-Petrulėnės dublerė. – Pati taip pat stengiuosi būti paklusni ir daryti tai, kas prašoma, tačiau visi filmavimo aikštelėje yra itin malonūs.“

Aktorė S. Daukšaitė-Petrulėnė juokiasi, kad turėti septyniolikmetę dublerę yra visai šaunu. Moteris negaili Laurai komplimentų: „Ji labai miela, maloni ir linksma mergina. Padeda man mokytis tekstus – tiesiog šauni dublerė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.