Norvegų televizija įsiutino Rūtą Mikelkevičiūtę

UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ ir prodiuserių kompanija „TV namai“, rengianti pokalbių laidą „Valanda su Rūta“, atsiriboja nuo Norvegijos televizijos NRK pateiktos informacijos apie spalio 16-osios laidą „Valanda su Rūta“. LNK ir „Valandos su Rūta“ kūrėjai pabrėžia, kad NRK televizijos rodyto reportažo autoriai tendencingai iškreipė laidos turinį.

„Valandos su Rūta“ kūrėjai pabrėžia, kad NRK televizijos rodyto reportažo autoriai tendencingai iškreipė laidos turinį.
„Valandos su Rūta“ kūrėjai pabrėžia, kad NRK televizijos rodyto reportažo autoriai tendencingai iškreipė laidos turinį.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2015, 3:05 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:31 PM

LNK oficialiai pareiškė, kad pokalbių laida „Valanda su Rūta“, pakvietusi diskutuoti apie lietuvių vaikus Norvegijoje ir vaiko teisių apsaugos tarnybos „Barnevernet“ veiklą, buvo rengiama objektyviai, išklausant suinteresuotąsias puses, nors iš Norvegijos žiniasklaidos galima susidaryti įspūdį, kad atstovavo vienos pusės interesams.

„Į diskusiją „Valandoje su Rūta“ savo nuomonės išsakyti buvo pakviesti net 8 pašnekovai, kurių požiūris į šią opią problemą buvo pats įvairiausias: nuo teiginių, kad „Barnevernet“ niekada neatima vaikų be priežasties, kad lietuviai mėgsta išgerti ir smurtauja, iki motinos, iš kurios atimtas Norvegijoje vaikas, ašarų. Todėl vieno žmogaus nuomonę paversti laidos pozicija yra neetiška ir neatsakinga“, – sako „Valanda su Rūta“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

„Lietuvos ryto“ žurnalistė Laima Lavaste, dalyvavusi ne vienoje „Valandoje su Rūta“ ir nuolat rašanti apie lietuvių vaikų situaciją Norvegijoje, neslėpė nusivylimo: „Tai neprofesionalu, tai tik gynyba, problemos tušavimas. Laidoje buvo išklausytos suinteresuotų pusių nuomonės, bet Norvegijos televizijos reportaže buvo panaudota tik viena.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.