Delfinams iš žymių žmonių rankų – daugiau kaip 8 tonos žuvies

Jau šį vakarą 18.45 LRT televizijos eteryje finišuoja unikalus, pirmą kartą pasaulyje kurtas projektas „Delfinai ir žvaigždės“ – paaiškės, kam atiteks „Krištolinio delfino" titulas ir unikali galimybė surengti pasirodymą Portugalijos delfinariume, kur bus filmuojamas antras projekto sezonas. Be nuostabių akimirkų ir džiaugsmo ašarų, kurias dalyviai dovanojo žiūrovams, šis projektas iš kitų išsiskyrė ir gausybe ypatingų rekordų:

Akimirkos iš laidos filmavimo.<br>E.Sabaliauskaitės nuotr.
Akimirkos iš laidos filmavimo.<br>E.Sabaliauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 1:38 PM

Daugiausiai valandų delfinariume praleidęs dalyvis – Tina, 116 valandų

Nuo pat projekto pradžios šokėja Kristina Navickaitė-Tina pagarsėjo kaip kasdien į delfinariumą keliaujanti dalyvė. „Nesitreniravau tik pirmadieniais, kai delfinariumas ilsisi, ir antrą Kalėdų dieną“, – šypteli moteris. Verta prisiminti, kad visų dalyvių laikas su delfinais buvo griežtai ribojamas, o nemažai laiko buvo praleidžiama kuriant pasirodymus, šokius ar kitus elementus sausumoje.

Projekto metu dalyvių delfinams sušerta žuvis: 8200 kilogramų

Delfinai laikosi griežto mitybos režimo, kuris projekto metu dėl dalyvių negalėjo būti pakeistas. Paprastai delfinai maitinami silkėmis, skumbrėmis, stintomis, stintenėmis bei žydrosiomis menkėmis.

Daugiausiai kamerų, panaudotų kuriant projektą: 40

Tam, kad būtų užfiksuotas kiekvienas šokių su delfinais momentas, kameros buvo išdėstytos ne tik pačiame delfinariume, bet ir nardinamos po vandeniu, montuojamos prie dalyvių drabužių ar pasirodymuose naudotų rekvizitų.

Pasirodymus pamačiusių žiūrovų skaičius: apie 13 000

Vienu metu Klaipėdos delfinariume pasirodymą gali stebėti 1100 žiūrovų, o „Delfinai ir žvaigždės“ nuo pat projekto pradžios surinkdavo pilnutėlę salę gerbėjų.

Didžiausias į renginį atvykti įveiktas atstumas: 2303 kilometrai

Pasirodymo išvakarėse su grupe „Man-go“ Rima Petrauskytė-Malašičevė koncertavo Kembridže, tačiau atlikėjai tai nesutrukdė laiku grįžti i delfinariumą, iki pasirodymo likus vos kelioms minutėms.

Pasirodymų aukščio amplitudė: 13 metrų

Neilgai trukus dauguma dalyvių puikiai įvaldė giliojo nardymo elementą, kurio metu delfinai žmogų nustumia į patį 6 metrų gylio baseino dugną. Vėliau paprastai seka išmetimo elementas – kai kurie dalyviai iššokdavo beveik iki pat prožektorių, t.y., į 7 metrų aukštį.

Didžiausias žmonių skaičius ant scenos pasirodymo metu: 57

Masiškiausiu renginio pasirodymo tapo ne vienam ašarą išspaudusios Julijos ir Jevgenijaus piršlybos, kurios buvo vyro staigmena mylimai moteriai. Už nugaros jiems šoko „Tina Dance“ šokėjai, o delfinariumo treneriai surengė įspūdingą delfinų pasirodymą.

Sunaudotų dirbtinių blakstienų skaičius – 50 dėžučių

Projekto vizažistės turėjo susidoroti su ne vienu iššūkiu, gražindamos plaukiančius, nardančius ir vandenin šokinėjančius dalyvius, tačiau net ir iš toli filmuojamų dalyvių makiažas būdavo nepriekaištingas. Paprastai su 50 blakstienų dėžučių galima padabinti apie 100 moterų.

Ilgiausias baseino atbraila nueitas atstumas – 1 km 80 m

Būtent tokį atstumą įveikė Tina, ruošdamasi Moters-Katės vaidmeniui. Jo pradžioje šokėja gracingai apėjo visą baseiną, balansuodama ant skaidrios jo atbrailos, tačiau kad tam pasiruoštų, treniruočių metu kaskart nueidavo po du tokius ratus.

Delfinariumo bendravardės: delfinės Tija ir Gabija bei trenerio Tomo Lebeckio dukros Tija ir Gabija

Kaip pasakoja pats treneris, vyresnėlės Gabijos ir delfnės Gabijos vardai tebuvo sutapimas. Tačiau savo antrąją dukrą pavadinęs Tija, treneris juokais taip pradėjo vadinti ir Graikijoje gimusią delfiniukę – galiausiai šis vardas jai ir prilipo.

Ekstremaliausias triukas – stūmimas po vandeniu

„Kai po vandeniu tave įsirėmęs į pėdas stumia delfinas, pats plauki be akinių, ir nematai visiškai nieko – todėl, viena vertus, norisi tą panėrimą padaryti kuo ilgesnį, kita vertus – niekada nežinai, kada atsitrenksi į sieną“, – įspūdžiais dalijosi Aurelijus Liškauskas, pripažinęs, kad šis elementas sukeldavo didžiausią adrenalino antplūdį.

Greičiausiai sukurtas pasirodymas – Ramūnas Vyšniauskas

Nors sunkiaatletis R. Vyšniauskas nuolatos stebindavo neįtikėtinais ir fiziškai sudėtingais elementais, tiek jis, tiek ir pasirodymų režisierė Rūta Bunikytė pripažįsta, kad jie tikrai nebuvo kruopščiai repetuojami. „Ramūnas dažnai išvis savo pasirodymų metu improvizuodavo, o per repeticijas elementus pabandydavo gal tik po porą kartų“, – atskleidė režisierė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.