Finalininkų komandoje – sporto komentatorius

Antrasis LRT intelektinio žaidimo „Auksinis protas“ finalas – nepamirštamos aukščiausios lygos rungtynės, kuriose sporto komentatorius yra vienas iš žaidėjų.

„Finale jauduliukas visada ima – tiek žaidžiant, tiek komentuojant“, – prisipažino Nerijus Kesminas.
„Finale jauduliukas visada ima – tiek žaidžiant, tiek komentuojant“, – prisipažino Nerijus Kesminas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 2:22 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 7:09 AM

Sporto žurnalistas Nerijus Kesminas pateko į antrąjį finalininkų šešetą, kuriame nėra nė vienos moters – šeši vyrai, šeši protų titanai susikaus lygiavertėje, įtemptoje ir visiškai nenuspėjamoje kovoje.

O komentatorių funkcijas šįkart su malonumu atliks „Auksinio proto“ vedėjai Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas. „Netikėtumas? Taip. Sensacija? Tikrai ne!“ – kikendami kartojo garsųjį Nerijaus Kesmino komentarą, ne kartą išsprūdusį per pasaulio futbolo čempionatą.

Lengviau žaisti ar komentuoti? Koks jausmas kitoje barikadų pusėje, kai kamantinėja du žodžio kišenėje neieškantys laidos vedėjai, aplink sukiojasi kelios dešimtys kamerų, o į tave įsmeigtos šimtų tūkstančių žiūrovų akys?

„Finale jauduliukas visada ima – tiek žaidžiant, tiek komentuojant“, – prisipažino Nerijus Kesminas.

43 metų žunalistas mėgsta ne tik protmūšius. „Nors profesinėje veikloje sporto ir taip daug, pats nemažai sportuoju – žaidžiu futbolą, stalo tenisą, retkarčiais tinklinį, ką tik po pertraukos grįžau į ledo ritulio treniruotes, – pasakoja Nerijus. – Tie, kas domisi sportu, gerai žino mano balsą, vadina futbolo enciklopedija ir kitokiais apibrėžimais. Kažkas net sakė, kad kartais esu tituluojamas komentavimo Chucku Norrisu. Čia dėl to, kad dvidešimt metų kone kasdien įkyrėdamas žiūrovams zyzimu iš televizoriaus tampi tokia pat buities detale kaip fenas ar šaldytuvas“, – šmaikštavo sporto komentatorius.

Paklaustas, ar tikisi laimėti finale ir patekti į superfinalą, kuriame dėl titulo ir pagrindinio prizo – kelionės aplink pasaulį – kovos jau tik pats stipriausias „Auksinio proto“ šešetas, Nerijus neslėpė: „Dalyvauti, žinoma, svarbu, bet kažkodėl ir laimėti visada norisi.“

Laimėti norisi ir dar penkiems vilniečiams – antrojo finalo dalyviams – 25 metų pardavimų vadybininkui Marijui Jasui, 38 metų transporto vadovui Tomui Keršiui, 35 metų verslininkui Povilui Narbutui, 26 metų žurnalistui Martynui Šimuliui bei 20 metų istorijos studentui Antanui Terleckui. Kaip ir pirmojo finalo dalyviai svajonių šalimi šie finalininkai dažniausiai įvardija Australiją bei Naująją Zelandiją.

„Kaip futbolo komentatorius turėčiau norėti į Braziliją, bet nusitaikysiu dar toliau – tegul tai bus Naujoji Zelandija, – sakė Nerijus Kesminas. Jam pritaria ir Tomas Keršis, ir Antanas Terleckas, kuris šį nuostabų Žemės kampelį rinktųsi dėl simpatijų filmui „Žiedų valdovas“.

Povilas Narbutas svajoja apie Ameriką: „Būtų įdomu nukeliauti į Meksiką, pamatyti actekų ir majų piramides.“ Amerikos žemyną, tačiau ne Meksiką, o Jungtines Valstijas rinktųsi ir Martynas Šimulis, kuris neįsivaizduoja, kokia kita pasaulyje dar galėtų būti svajonių šalis, jei yra Amerika...

Antrojo finalo kovos, kaip ir gerų rungtynių, pražiopsoti nevalia. Paslapčių ir įdomiausių momentų iš anksto išduoti taip pat negalima. Aišku tik tai, kad šį trečiadienį LRT studijoje vyks tikra protų titanų kova. Titanų, kurie prieš finalines kovas skaito tokias knygas kaip: Nobelio premija apdovanoto rašytojo J.M.Coetzee kūrinį „Jėzaus vaikystė“, S.S.Montefiore „Kalbos, pakeitusios pasaulį“, R.Petrausko „Trečiojo reicho triumfas“, C.Clement „Teo kelionė“, E.Lucas „Deception“, E.Burke „Apmąstymai apie Prancūzijos revoliuciją“, A.Jokubaičio ir R.Lopatos „Lietuva kaip problema“ ir t.t.

Tačiau „Auksiniame prote“ lygiųjų nebūna – čia laimėtojas tik vienas. Kuris iš jų pateks į superfinalą? Didžiausių pasaulio stadionų verta kova – populiariausiame ir žiūrimiausiame intelektiniame žaidime „Auksinis protas“ – trečiadieniais 21.30 val. per LRT televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą